Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2435.31
BIST 100
9763.23
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Opel'de çözüm mümkün değil

Malumunuz 'sattım gitti' mantığıyla otomobil satılmıyor. Asıl mesele satış sonrası verilen hizmette. Bu konuda otomobil markaları müşteri temsilcilerine ve tüm çalışanlarına yeterli eğitimi veriyor ve satış sonrası müşteri memnuniyetini artırıyor. Fakat Opel de personeline gerekli eğitimleri verse de durum tam tersi. Opel araç sahipleri, herhangi bir sorunda bırakın çözüm üretmeyi, iletişim bile kuramadıklarını söylüyor.
Opel'de çözüm mümkün değil
14 Mart 2018 14:33:00
Malumunuz 'sattım gitti' mantığıyla otomobil satılmıyor. Asıl mesele satış sonrası verilen hizmette. Bu konuda otomobil markaları müşteri temsilcilerine ve tüm çalışanlarına yeterli eğitimi veriyor ve satış sonrası müşteri memnuniyetini artırıyor. Fakat Opel de personeline gerekli eğitimleri verse de durum tam tersi. Opel araç sahipleri, herhangi bir sorunda bırakın çözüm üretmeyi, iletişim bile kuramadıklarını söylüyor.

FIRAT İPEK

Alman otomobil markaları her zaman sağlamdır, dayanıklıdır ve araç alırken ilk tercih edilenlerin başında gelir. Bu kategoride Opel'i de değerlendirebiliriz. Zira tasarımı, iç aksamı, sağlamlığı, yol tutuşu, konforu ve teknolojisiyle gönül rahatlığıyla binilecek bir otomobil markası.

Müşteriler Opel almakta kararsız

Fakat ne yazık ki Opel'de durum tam da böyle değil. Otomobil alıcılarının 'Acaba Opel alsam mı?' soru işareti her zaman kafasında vardır. Bunun sebebi Opel'in otomobilleri değil, çalışanları. İletişim konusunda sorun yaşatan Opel personeli, çözüm üretme konusunda da müşteriye sıkıntı yaşatıyor. Herhangi bir araç arızasında Opel servislerine başvurmaya çalışan müşteriler, 'bırakın çözüm üretmeyi, üstüne biz suçlu oluyoruz' diyor.

Bu konuda şikayetvar.com'dan derlediğimiz şikayetler konuya yeterince açıklık getirse de, buradan 'Opel Türkiye' yöneticilerine, müşteriler adına seslenmek istedik: "Müşteri memnuniyeti ve satış sonrası hizmetin çok önemli olduğunu sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. Muhakkak ki bu konuda da gerekli çalışmaları yapıyorsunuz. Fakat ortada bir sorun olduğunu aşikar. Lütfen müşterilerin bu dertlerine ortak olun ve meseleyi bir çözüme kavuşturun."

Anadolu Isuzu 14. kez şampiyon oldu

Anadolu Isuzu, 2017 yılında 23 yıllık ihracat tarihinin en yüksek ihracat cirosuna ulaştı ve 14. Midibüs şampiyonluğunu ilan etti. Midibüs ve otobüs üretimleriyle Türkiye'nin ihracat yıldızlarından biri olan Anadolu Isuzu, hem kendi ihracat tarihinin rekor ciro düzeyine ulaştı, hem de 14. kez midibüs şampiyonluğunu ilan etti.

Tüm zamanların en iyisi

2017 yılında 700 adet ticari araç ihracatı gerçekleştiren Anadolu Isuzu, toplamda 64.378.719 Euro'luk ihracat gelirine sahip olarak tüm zamanların en yüksek ihracat cirosuna ulaştı. Faaliyette bulunduğu yurtdışı pazar sayısı bugün 30'un üzerinde olan Anadolu Isuzu'yu global anlamda başarıya taşıyan segment ise midibüs sınıfı. Hem turizm, hem halk ulaşımı, hem de servis taşımacılığı konusunda Türkiye'de olduğu kadar yurt dışı pazarlarında da çok tercih edilen Isuzu Turkuaz, 14. şampiyonluğun alınmasını sağlayan araçların başında geliyor. Gelecek yıllarda ihracatta agresif büyüme hedefi olan Anadolu Isuzu, 2020 yılında 60'a yakın ülkede güçlü yapılanmasını devam ettirecek.

Mercedes, Aksaray'dan

dünyaya kamyon ihraç ediyor

Mercedes-Benz Türk, 1986 yılında kurulan Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 250.000'inci kamyonunu üretti. Katılımcıların şahitliğinde 250.000'inci üretim olan Mercedes-Benz kamyon, Actros 1853 LS 4x2 modeli İtalya'ya ihraç edilmek üzere banttan indi ve yola çıktı. Yüksek standartlar ve kalitede üretim yapan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, T5 ayrı kıtada 70'den fazla ülkeye kamyon ihraç ediyor. Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, "Türkiye kamyon pazarının lideri olmasında çok büyük önemi olan Aksaray Fabrikası'nın başarı hikayesini, değerli çalışanlarımızın yüksek motivasyonu ile sürdüreceğimizden eminim" dedi.

Dacia 5 milyon satış adedine ulaştı

Dacia, 2004 yılından bu yana tüm pazarlarda beş milyon, Fransa'da ise bir milyon satış adedine ulaşarak yeni bir rekora imza attı. 15 yılda Dacia, pazardaki en iyi fayda / maliyet oranını her zaman korumayı başardı.

Audi'nin elektrikli

SUV'u görücüye çıktı

Audi'nin geliştirdiği tümüyle elektrikli ilk modelin prototipi, Cenevre Otomobil Fuarı'nda sahneye çıktı. Yeni SUV, lüks segment bir otomobilin hacim ve rahatlığını gündelik kullanıma uygun bir sürüş menziliyle buluşturuyor.

Bentley dünyanın ilk lüks hibritini üretti

Bentley'in tam elektrifikasyona doğru ilk adımını oluşturan Bentayga Hibrit, sessiz sürüşün sakinliğiyle seçkin konfor ve zahmetsiz performansı bir araya getiriyor. Bentley, dünyanın ilk lüks hibrit modelini üretti.

Volvo XC40

bir ilke imza attı

Premium otomobil üretici Volvo'nun yeni kompakt SUV modeli XC40, 'Yılın Otomobili' seçildi. Volvo Cars böylece bu prestijli ödülü ilk kez almış oldu.

Yeni Jeep Wrangler

sonbaharda Türkiye'de

Yeni Jeep Wrangler, Cenevre Otomobil Fuarı'nda SUV tutkunlarının dikkatini üzerine çekti. Üst düzey 4x4 yetenekleri, modern tasarımı, teknolojik ve güvenlik donanımları ile arazinin şampiyonu Jeep Wrangler, 2018'in sonbaharında ülkemiz yollarıyla buluşacak.

Mart fırsatlarını kaçırmayın

TOYOTA: 31 Mart tarihine kadar sürecek heyecan uyandıran kampanya ile Toyota Corolla'nın 1.6 Life MT modeli 75 bin TL gibi çok rekabetçi fiyat ile satışa sunuluyor. Daha fazla bilgi almak için Toyota mağalarına uğrayın.

ALFA ROMEO: Lüks ve dinamik kompakt sınıf temsilcisi Giulietta'da Mart ayında da çok özel alım fırsatları sunuluyor. Çift kavramalı TCT otomatik şanzıman ve 1.6 JTDM 120 HP turbo dizel motor seçeneğiyle öne çıkan Giulietta modelleri, "Yarısı Şimdi, Yarısı Seneye" kampanyası kapsamında satın alınabiliyor.