Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.53
Gram Altın
2499.38
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Örnek lider Erdoğan

Ankara Temsilcimiz Aslan Değirmenci'nin Kanal 5'de hazırlayıp sunduğu 'Son Gündem' programına katılan Filistin Alimler Birliği'nden HAMAS Yetkilisi Dr. Nevaf Tekruri, önemli açıklamalarda bulundu.
Örnek lider Erdoğan
03 Nisan 2013 00:00:00
Ankara Temsilcimiz Aslan Değirmenci'nin Kanal 5'de hazırlayıp sunduğu 'Son Gündem' programına katılan Filistin Alimler Birliği'nden HAMAS Yetkilisi Dr. Nevaf Tekruri, önemli açıklamalarda bulundu.

Filistin Alimler Birliği'nden HAMAS Yetkilisi Dr. Nevaf Tekruri,İsrail'in Mavi Marmara Gemisi baskınına ilişkin Türkiye'den özür dilemesini değerlendirdi. Tekruri, "Cani İsrail'in, Mavi Marmara gemisine yaptığı baskın gayet normaldir. Çünkü İsrail bunu yıllardır yapıyor. İsrail sadece Filistin toprakların da değil MOSSAD aracılığıyla bir çok devlet sınırları içerisinde yaptığı operasyonlar ile kan dökmüştür. Ancak buna şimdiye kadar tepki gösteren 'dur' diyen, özür isteyen olmamıştır. Bir tek Osmanlı'nın torunları kararlılık gösterip, dik bir duruş ile kendi halkının hakkını ve Filistinlilerin sorunlarını üstlenerek gereğini yerine getirmiştir. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sürece el koyarak, liderliğini gösterip İsrail'e geri adım attırmıştır. Bu tüm Ortadoğu liderlerine örnek olacak bir duruştur. Bu duruş haklının ve hakkın yanında bir direniştir" dedi.

MİLAT /ANKARA-

Son Gündem'in bu haftaki konuğu Dr. Nevaf Tekruri oldu. Tekruri, İsrail'in Mavi Marmara Gemisi baskınına ilişkin Türkiye'den özür dilemesini canlı yayında değerlendirdi.

Tekruri, "Cani İsrail'in, Mavi Marmara gemisine yaptığı baskın gayet normaldir. Çünkü İsrail bunu yıllardır yapıyor. İsrail sadece Filistin toprakların da değil MOSSAD aracılığıyla bir çok devlet sınırları içerisinde yaptığı operasyonlar ile kan dökmüştür. Ancak buna şimdiye kadar tepki gösteren 'dur' diyen, özür isteyen olmamıştır. Bir tek Osmanlı'nın torunları kararlılık gösterip, dik bir duruş ile kendi halkının hakkını ve Filistinlilerin sorunlarını üstlenerek gereğini yerine getirmiştir. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sürece el koyarak, liderliğini gösterip İsrail'e geri adım attırmıştır. Bu tüm Ortadoğu liderlerine örnek olacak bir duruştur. Bu duruş haklının ve hakkın yanında bir direniştir" dedi.

Erdoğan oyunları bozdu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halkına karşı sorumluluğunun bilincinde olduğunu vurgulayan Tekruri, "Bunu Mavi Marmara şehidlerine verdiği değer ile gösterdi. Aynı sorumluluğu Filistin halkı için de üstlenen Erdoğan, İsrail'in oyunlarını bozdu. Bugüne kadar İsrail'in arkasında hep batı durmuştur. Filistin'in arkasında ise kimse yoktu. Bu süreçten sonra Filistin'in arkasında Türkiye'nin olduğunu tüm dünya gördü. Kimse farklı anlamlar çıkartmasın. İsrail'in özrü hezimettir" diye konuştu. Tekruri, özürden sonra İsrail'in işgalci ve ablukacı tavırlarında vazgeçmesini beklediklerini sözlerine ekledi. Tekruri, Osmanlı Devleti geçmişte İslam dünyasının bayrağını taşıdığını, bugün ise Türkiye'nin mazlum halklara destek vererek bayrağı taşımaya devam ettiğini ortaya koyduğunu da söyledi.

Gençlere işkence

İsrail'in, cezaevlerindeki Filistinlilere işkence ettiğini vurgulayan Tekruri, "Hukuksuz bir şekilde özellikle gençlerimizi tutukluyorlar. İsrail gençlere, 'Eğer kurtulmak istiyorsanız bizimle işbirliği yapın' diyor. Bu şekilde halkı sindirmeye çalışıyorlar. Direnen gençler işkenceye tabi tutuluyor ve birçoğu hayatını kaybediyor. Cezaevlerinde hasta olan esirlerimizin tedavileri engelleniyor, ilaç bile verilmiyor. Bu kapsamda HAMAS'lı 21 yetkili önceki gün açlık grevi başlattı. Ancak dünya her şeye rağmen duyarsız" dedi.

Filistin, boyun eğmiyor

İsrail'in tüm imkanlarını kullanarak Filistin halkının iradesini zayıflatmaya çalıştığını ifade eden Tekruri, Filistin halkının adımlarını doğru şekilde attığını, İsrail'in karşısında güçlü bir şekilde durduğunu söyledi. İsrail'in, Filistin topraklarını işgal etmeye devam ettiğini de belirten Tekruri, "İsrail istediği zaman Filistinlileri tutukluyor, işkence ediyor, baskı yapıyor. Bu baskılara rağmen Filistinlilerin direnişi devam ediyor" diye konuştu.

Bölünme İsrail'in işine geliyor

El Fetih İle HAMAS arasında uzlaşma üzerinde çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Tekruri, Filistinlere birlik olma çağrısında bulunarak, "Bu bölünme İsrail'in işine geliyor. Filistinlilerin birlik olarak İsrail'in karşısında durması gerekiyor. Uzlaşmayı istemeyen ülkelere cevabımız; birliğimiz olmalı. El Fetih ile HAMAS arsındaki uzlaşma İsrail'i ve yandaşlarını zayıflatır. İnşallah kısa sürede de öyle olacak. Tüm Filistin birleşecek" şeklinde konuştu.

İsrail, Mescid-i Aksa'yı yok etmek istiyor

Mescid-i Aksa'nın tehdit altında olduğunu vurgulayan Tekruri, "İsrail'in amacı Mescid-i Aksa'yı yok etmek. Bu nedenle biz İslam ümmetine çağrıda bulunuyoruz. Bugün Mescid-i Aksa tehlikededir. İsrail 40 senedir Mescid-i Aksa'nın altında güya Hz. Süleyman'ın heykelini arıyor. Şimdiye kadar hiçbir eser bulamadılar. Ama yinede kazı yapmaktan vazgeçmiyor. Kazılarda daha önce bulunan uzmanların itirafı var. Bir çoğu Mescid-i Aksa'nın altında bir eser olmadığını belirtti. Ama kazılar bir türlü bitmedi. Yani İsrail aslında bir şey aramıyor, adım adım Mescid-i Aksa'yı yok etmeye çalışıyor" dedi.

Diktatörler gidiyor, özgürlüğe yaklaşıyoruz

Canlı yayında Arap Baharını da değerlendiren Tekruri, diktatör rejimlerin çöküşü ile Filistin'in özgürlüğe bir adım daha yaklaştığını söyledi. Suriye halkının Filistin direnişine yürekten destek verdiğini ancak Esed rejiminin bu konuda samimi olmadığını vurgulayan Tekruri, "Suriye'de halk hareketi başarıyla sonuçlandığında Arap dünyasının önü açılacak" dedi.