Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ÖTV indirimi olmaz

“ÖTV indirimi geliyor diye dedikodu çıkaranların amaçlarını bilemiyorum” diyen Şahsuvaroğlu, şatışların hareketli olduğu bu dönemde altını çizmek istiyorum ki ‘ÖTV indirimi’ gelmeyecek” ifadesini kullandı.
ÖTV indirimi olmaz
22 Haziran 2020 13:33:00
“ÖTV indirimi geliyor diye dedikodu çıkaranların amaçlarını bilemiyorum” diyen Şahsuvaroğlu, şatışların hareketli olduğu bu dönemde altını çizmek istiyorum ki ‘ÖTV indirimi’ gelmeyecek” ifadesini kullandı.

Son zamanlarda gündemden düşmeyen ÖTV indirimi konusunda açıklamalarda bulunan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, “Son dönemde birçok mecradan bize ÖTV indirimi olacak ÖTV indirimi geliyor diye bir enformasyon ulaşıyor. Bu doğru bir enformasyon değil. Özellikle şu anda satışların hareketli olduğu dönemde biz Yetkili Satıcılar zaten ÖTV indiriminin gelmeyeceğini tüketicilerimize günlerdir söylüyoruz. Bu dedikoduları çıkaranların amaçlarını bilemiyorum ama altını çizmek istiyorum ki ‘ÖTV indirimi’ beklemiyoruz’ dedi.

Haziran’da satışlar artacak
Otomotiv tedariğiyle ve satışlarla ilgili de konuşan Şahsuvaroğlu, “Otomotiv sektörü geçmiş aylarda pandemi nedeniyle durmaya yakın olan satışlar nihayet mayıs ayıyla birlikte harekete geçti ve şu anda haziran ayında otomotiv satışları geçen seneki haziranın üstünde kapanacak gibi bir performans gösteriyor. Bulunurlukla ilgili sıkıntı ise hepimizin sıkıntısı, sonuçta bizler de tüketiciyiz” diye konuştu.

Haziran’da satışlar artacak
“Şu anda Türkiye’de satılan araçlar içerisinde, yerli üretilen araçlar da dahil olmak üzere çevreci otomobiller satılıyor” diyen Şahsuvaroğlu, “İçten yanmalı motorlarda en düşük CO2 seviyeli motorlar yani Avrupa ile entegre bir şekilde Euro 6 normlarındaki daha çevreci araçlar satılıyor. Türkiye’de üretilen hibrit otomobiller var. Birçok marka hibrit otomobillerini ve elektrikli otomobillerini ülkemizde satıyorlar. Bu ürünlere de yavaş yavaş talep oluşmaya başladı. Bizce bu ürünlere geçmişten daha fazla ilgi var. Ancak tam elektrikli araçlarda pandemi dolayısıyla bir miktar yavaşlama olduğunu ve beklenen satışların bir süre ötelendiğini düşünüyoruz. Son dönemlerde dünyada petrol fiyatlarında ciddi bir düşüş olması da bu beklentiyi ötelemede bir araç oldu. Ama daha yaygın olarak yakın bir gelecekte hibrit teknolojileri, elektrikli teknolojileri önümüzdeki yıllarda showroomlarımızda tüketiciyle buluşturacağız” ifadesini kullandı.