Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.52
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Oyunu bozma vakti

İç barışına odaklanmış olan Türkiye'yi hedef alan yapıların yeni amacı mezhep kavgası başlatmak. Hatay, Reyhanlı'da yapılan bombalı saldırı ve ardından bazı provokatörlerin Suriyeli mültecilere saldırması tepki çekti. Türkiye'de kardeş kavgası çıkartmak isteyenlere cevap kanaat önderlerinden geldi.
Oyunu bozma vakti
16 May 2013 00:00:00
İç barışına odaklanmış olan Türkiye'yi hedef alan yapıların yeni amacı mezhep kavgası başlatmak. Hatay, Reyhanlı'da yapılan bombalı saldırı ve ardından bazı provokatörlerin Suriyeli mültecilere saldırması tepki çekti. Türkiye'de kardeş kavgası çıkartmak isteyenlere cevap kanaat önderlerinden geldi.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

AMAÇLARI KÖTÜ

Yazar Cafer Solgun: "Bu saldırı her ne sebeple yapılmış olursa olsun bu oyunu bozmalıyız. Bu saldırı ile Türkiye'nin iç barışına zara verilmeye çalışıldığı çok açık. Sağduyuyu koruyarak, barış için gereken mücadele vermeliyiz."

BU OYUNU BİLİYORUZ

Dünya Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun: "Ne yaparlarsa yapsınlar toplumun bağlarını koparamayacaklar. Bin yıldır birlikte yaşamış insanların arasına nifak tohumları ekemeyecekler."

Hatay'ın Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesinde patlayıcı yüklü iki ayrı aracın infilak ettirilmesinin ardından provokatörler yeniden harekete geçti. Saldırıdan sorumlu tuttukları Suriyeli sığınmacılara saldırmaları akıllara provokasyonu getirdi. İç barışına odaklanmış olan Türkiye'yi hedef alan yapıların yeni amacı mezhep kavgası başlatmak. Türkiye'de kardeş kavgası çıkartmak isteyenlere cevap kanaat önderlerinden geldi.

"Oyuna gelmeyiz"

Reyhanlı'da gerçekleşen saldırıyı hain bir katliam olarak nitelendiren Yazar Cafer Solgun, yapılan saldırı ile Türkiye'nin iç barışına zarar verilmeye çalışıldığını vurgulayarak, "Bu saldırı her ne sebeple yapılmış olursa olsun bu oyunu bozmalıyız. Bu saldırı ile Türkiye'nin iç barışına zarar verilmeye çalışıldığı çok açık" dedi.

"Mezhep çatışması isteniyor"

Hatay'da farklı kimliklerin yaşıyor olmasına dikkat çeken Solgun, "Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı Suriye. Hatay, hem dini hem de etnik köken bakımından karma bir bölge. Burada yapılan eylemler ile toplumun arasını germek planlanıyor. Bu yönü ile bakarsak bölgede Alevi u2013 Sünni çatışması çıkarmak gibi kirli emmelerin olduğu görülüyor" diye konuştu.

Kritik süreçte sağduyu çağrısı

Türkiye'nin kritik süreçten geçiyor olmasının da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Solgun, "Türkiye yıllarca kanayan yarası olan terör sorunundan kurtulmak için önemli bir yol aldı. Bu sorunun bitmesini istemeyen mihraklar harekete geçti. Burada bize düşen sağduyuyu korumak, barış için gereken mücadeleyi vermek olmalıdır" uyarısında bulundu.

"Huzurdan rahatsız oldular"

Bütün uluslar arası emperyalist güçlerin, iç destekleri de yanına alarak Türkiye'nin kritik döneminde yeniden düğmeye bastığını ifade eden Dünya Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Reyhanlı'daki saldırı ile iç huzurunu sağlamak için önemli yol alan Türkiye'ye yeniden huzursuzluk getirilmeye çalışıldığını söyledi. Altun, "Bu oyunları artık ezberledik. Milletin huzurunu kaçırmak için masum insanları katletmekten sakınmıyorlar. Bu provokatörlere karşı birlik olmalıyız. Oyunlarına gelmemeliyiz" dedi.

Barış olmasın mesajı

Saldırıda özellikle Hatay'ın seçilmiş olmasını bölgenin etnik yapısına bağlayan Altun, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Dünya artık farklı noktaya geldi. Mezhep ayrımcılığı eski çağlarda kaldı. İnsanlar birlikte yaşamaktan mutlu. Bu mutluluk birilerini rahatsız ediyor. Toplumun arasını germek için bu tür eylemler zaman zaman yapılıyor. Geçtiğimiz zaman içinde Alevi vatandaşların evleri işaretlendi. Şimdi ise bu saldırı yapıldı. Mesaj açık 'barış olmasın' diyorlar."

Biz kardeşiz çağrısı

Yıllarca birlikte yaşamış insanların huzurunu kaçırmak için bu tür eylemlere başvuranlara karşı, hep birlikte 'biz kardeşiz' denilmesi gerektiğini vurgulayan Altun, "Ne yaparlarsa yapsınlar toplumun bağlarını koparamayacaklar. Bin yıldır birlikte yaşamış insanların arasına nifak tohumları ekemeyecekler" diye konuştu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan