Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2436.45
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Perdenin arkasında oynanan oyundan bahseden yok

Başbakan Erdoğan, 'Perdenin arkasında neler döndüğünü gösteren yok. Perdenin arkasında oynanan oyundan, kurulan tuzaktan bahseden hiç yok' dedi.
Perdenin arkasında oynanan oyundan bahseden yok
14 Haziran 2013 18:30:00
Başbakan Erdoğan, 'Perdenin arkasında neler döndüğünü gösteren yok. Perdenin arkasında oynanan oyundan, kurulan tuzaktan bahseden hiç yok' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Avrupa Birliği Parlamentosunda olanlar boşuna değil. Bunların üzerinde iyi düşünmemiz lazım. Hazımsızlık var. Hazmetmelerinin yolunu açmak lazım. Bakın 2013'ün ilk çeyreğinde İspanya ve İtalya ekonomileri yüzde 0,5 oranında daraldı. Fransa ekonomisi yüzde 0,2 oranında daraldı. AB içinde en yüksek büyüme oranı Litvanya'ya ait o da sadece yüzde 1,3. Avro Bölgesi'nde ortalama büyüme oranı yüzde eksi 0,2" dedi.

Durup dururken olmadı

Erdoğan, "Tarihi anları yaşadığımız bir süreçte, Türkiye'nin adeta şaha kalktığı, Türkiye'nin zincirlerini kırdığı, prangalarını parçaladığı bir anda önce Reyhanlı saldırısı gerçekleşti. Ardından da malum Taksim olayları meydana geldi. Reyhanlı olayları, sıradan bir olay değildir. Reyhanlı'da, dikkat edilirse 53 sünni vatandaşımız şehit edildi. Peki bu tezgahın arkasında kimler var, kimler bulunuyor. Durup dururken olmadı. İşte en son yakalanan, bu işin adeta bir numarası durumunda olan kişi ortaya çıktı, yakalandı. Bu kişi malum. Beşşar Esed'le adeta kol kola iç içe olan ve ne yazık ki bu ülkede ana muhalefetin genel başkanının adamlarının getirilip götürülmesinde rol oynayan kişi gibi, bu da onun bir başka versiyonu" diye konuştu.

Türkiye'yi oyunun içine çekmek istiyorlar

Başbakan Erdoğan, Suriye'de bir mezhep savaşı başladığının altını çizerek şunları söyledi:

"Türkiye'yi bu oyunun içine çekmek istiyorlar. Biz ülkemizi evvelallah bu oyunun içine sokmayacağız ama Kılıçdaroğlu gibi adamlara rağmen sokmayacağız. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz bu yanlışların içine partimizi partilimizi düşürmeyeceğiz."

Perdenin arkasında oynanan oyundan bahseden yok

Erdoğan, "Perdenin arkasında neler döndüğünü gösteren yok. Perdenin arkasında oynanan oyundan, kurulan tuzaktan bahseden hiç yok. İki haftadan fazla bir süredir İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer bazı şehirlerde sokaklara öfke pompalanırken, nefret pompalanırken, şehirler vandallar tarafından yakılıp yıkılırken, birileri sürekli 'cambaza bak' diyerek tiyatro sahnesinin önünü gösteriyor" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Ulusal medyaya şunu açık açık söylüyorum. Biz bu medyaya karşı şerbetliyiz. Bizim siyasi tarihimiz, böyle bir medyaya, bu anlayışa karşı mücadeleyle geçmiştir. Biz ömrümüzü böyle geçirdik. Bizi buradan vurmak isteyenler, geçmişte defalarca karavana attılar. Bugün de sadece karavana atarlar."

Erdoğan, uluslararası medyanın Gezi Parkı olaylarındaki yayınlarını da eleştirerek, "Onlar, AK Parti'nin bugünlere nasıl geldiğini, bu kampanyalarla nasıl mücadele ederek büyüdüğünü bilmiyor olabilir ama biz uluslararası bazı medya kuruluşlarının bu karalama kampanyalarına da asla eyvallah etmeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası medyaya seslenen Erdoğan, şunları söyledi:

"Onlar Türkiye'yi bilmiyor, Türkiyeyi tanımıyor olabilir, onlar AK Parti'nin bugünlere nasıl geldiğini, bu kampanyalarla nasıl mücadele ederek büyüdüğünü bilmiyor olabilir. Ama biz uluslararası bazı medya kuruluşlarının bu karalama kampanyalarına da asla eyvallah etmeyiz. Nasıl destek verdiklerini biliyoruz, kimlerin ne olduğunu biliyoruz, bunların hepsi iyot gibi açığa çıktılar. Türkiye artık bunların zannettiği gibi bir ülke değil. Türkiye, imajı, itibarı, gücü 3 tane yalan haberle sarsılacak bir ülke değil. Bu medya kuruluşları muz cumhuriyetlerine gidip yalan haberleriyle oralarda operasyon yapabilir ama benim ülkeme bu operasyonlar sökmez, benim ülkemde bu ameliyatları yapamazlar.''

Avrupa ülkelerinin tepkisini eleştirdi

Gezi Parkı odaklı gelişmelere Avrupa ülkelerinin tepkisini eleştiren Erdoğan, "Almanya akıl veriyor. O aklı sen kendine sakla. Almanya'da polislerin sivil vatandaşlara neler yaptığı ortada, benim 8 tane vatandaşımı katledenlerin, öldürenlerin, bunların ne uğruna öldüğünü biliyorsunuz, önce sen onların faillerini bul karşımıza çıkar" dedi.

Cunta dönemi bitti

Türkiye'de huzursuzluk ve müdahele döneminin bittiğini ifade eden Erdoğan, "Çete ve cunta dönemi artık kapanmıştır. Sokağa çıkarak, yakıp yıkarak, birilerini müdahaleye çağırarak, bize darağacını göstererek kimse siyaset yapmasın"diye konuştu.

Alternatif olmaktan çıktı

Hafta sonunda Ankara ve İstanbul'da düzenleyecekleri mitinglerin, Taksim'e alternatif mitingler olmaktan çıktığını ifade eden Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu olay, Mart 2014 seçimlerinin bir kampanyasıdır. Hem Ankara'da hem İstanbul'da halkımızı bu mitinglere bekliyoruz. Sadece AK Partilileri değil, demokrasiye gönül vermiş, hukuka saygılı, kardeşliğe sevdalı her bir vatandaşımızı, ister CHP'li, ister MHP'li, ister BDP'li, ister bu noktada bizimle ilişkisi olmasın ama bu ülkeye aşkı, sevdası olan herkesi biz buraya davet ediyoruz."

Halk oylamasına "evet" deriz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Temenni ederim ki bugün artık bu iş biter ve adımlarımızı da biz emin olarak atarız. Yargı sürecinin vereceği kararı bekleriz. Yargı süreci de nihai olarak bittikten sonra halk oylamasına 'evet' deniliyorsa, biz halk oylamasına varız. Halk oylamasından ne çıkıyorsa, çıkacak karara göre adımı atarız. Başka ne diyeyim. Demedik birşey bırakmadılar. Bir diktatör halk oylamasına gider mi ? Bize bunu da yakıştırdılar" dedi.

Bugün de yarın da tek yürek olacağız

Birlikte yaşamanın, birbirine saygı ve hoşgörüyle bakmanın önemine işaret eden Erdoğan, "Türkiye'yi birlikte büyüteceğiz. Bizi birbirimize düşman etmek isteyenlere karşı tarihte olduğu gibi bugün de yarın da tek yürek olacağız. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahalenin olmadığı ama herkesin birbirinin yaşam tarzına saygı duyduğu bir Türkiye inşa edeceğiz. Hiç kimsenin kıyafetine karışılmayan hiçbir kıyafetin yasaklanmadığı bir Türkiye ile buluşacağız, er veya geç. Herkesin kendisini ifade ettiği ama kimsenin kimseyi rahatsız etmediği bir Türkiye imar edeceğiz" diye konuştu.