Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2427.53
BIST 100
9697.22
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

PKK'nın elinden kaçtıkları haberi gelmişti! Abdullah Ağar'dan kritik uyarı

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, PKK'nın kontrol ettiği hapishanelerden kaçan DAEŞ'liler ile ilgili uyarıda bulundu ve yeni bir oyunun kurgulandığını ifade etti.
PKK'nın elinden kaçtıkları haberi gelmişti! Abdullah Ağar'dan kritik uyarı
23 Ocak 2022 15:32:21
Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, PKK'nın kontrol ettiği hapishanelerden kaçan DAEŞ'liler ile ilgili uyarıda bulundu ve yeni bir oyunun kurgulandığını ifade etti.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Öğretim Görevlisi ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Suriye'de PKK'nın kontrolündeki hapishanelerden kaçan DAEŞ'liler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

DAEŞ'İN KURULDUĞU TİYATROYA BENZİYOR

Yaşanan firar olaylarını DAEŞ'in kurulma sürecindeki Ebu Gureyb sürecine benzeten Ağar, ''YPG/PKK’nın Suriye Haseke El-Hol hapishane kampına tıktığı 110.000 DAEŞ militanı ve DAEŞ iltisaklının sayısı 50 bine kadar düşmüştü. Şimdi de Haseke’deki diğer hapishanelerden yüzlerce sağlam DAEŞ'linin kaçtığı ifade ediliyor.

Akla 2013 Irak Ebu Gureyb ve Taci hapishanelerinde yaşanan kaçış tiyatrosu geliyor. Yüzlerce DAEŞ'li kaçmış, önce aşiret isyanı patlamış, ardından DAEŞ yükselmiş, önce Musul, ardından Irak ve Suriye düşmüş, ardından vekaletler savaşı yaşanmış, en sonunda YPG/ PKK’ya 40.000 km2’lik meydan açılmıştı'' dedi.

DAEŞLİLER NE TARAFA YÖNELDİ?

Kaçan DAEŞ'lilerle önemli bir bilgi paylaşan Ağar, 'Şimdi hangi oyun oynanıyor' sorusunu sorarak şunları söyledi:

''Irak’ta hükümet daha kurulmadan istikrarsızlaştı. Kaçan, serbest bırakılan DAEŞ’in sınır ötesi geçişlerle Necef ve Kerbala’yı hedef alabileceği konuşuluyor. Olursa korkunç bir mezhebi bunalım, güç kaybı ve istikrarsızlık olur. Kerkük başta Türkmen coğrafyası ise hala sahipsiz, namlu ucunda ve DAEŞ daha yeni 11 askeri öldürdü.

Bu yeni tiyatroda Tartışmalı Bölgeler yeni sahiplerini mi kavuşacak? Yeni oyun YPG/PKK’ya ve/vaya işbirlikçilerine tartışmalı bölgelerde alan açmak mı?

Sonuçta ABD, Suriye’deki 40 bin km2’de onbinlerce YPG/PKK’lı boşuna beslemiyor. En önemli soru; bunları nerede, ne zaman ve nasıl kullanacak?''

EZİDHAN KOMUTANI: PKK İLE DAEŞ ANLAŞTI

Abdullah Ağar, Sincar’daki Ezidhan Gücü Komutanı Heyder Şeşo'nun sözlerini de hatırlattı. Şeşo ''PKK Sincar’a Ezidileri korumak için değil kendi çıkarları için geldi. Haşdi Şabi’nin talebi üzerine Ezidileri Şengal’den çıkaracak bir yol açması için DAEŞ’le anlaşma yaptı. Şimdi de Ezidilere ‘Sizi biz kurtardık’ diyorlar. PKK, DAEŞ ile yaptığı anlaşma karşılığında Haşdi Şabi’den milyonlarca dolar aldı. Haşdi Şabi içinde temsilcileri de var'' demişti.

AĞAR: HEDEF MEZOPOTAMYA

Söz konusu firarların bir tiyatro olabileceği ve asıl hedefin Mezopotamya olduğu uyarısında bulunan Ağar, sözlerini şu şekilde noktaladı:

''Bu oyun DAEŞ, Haşdi Şabi, YPG/PKK’nın ve bilumum ‘istismarcı-menfaatperest’ zevatın müştereken oynadığı, saf masum aptal kurnaz ve çaresizlerin kullanıldığı ve “asıl” asillerinin oynadığı, bir Mezopotamya hakimiyet oyunudur.

Biz de kendi içimizde birbirimizi yemeye, kutuplaşmaya, düşmanlaşmaya devam edelim lütfen.

Arz-ı Mevud’a (İnsanlığa (!) vadedilmiş topraklara) hoş geldiniz.''