Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Provakasyona gelmeyelim

Türkiye afetlerle mücadele ederken kaos çıkarmak isteyenler sığınmacılar üzerinden yeni bir operasyonun fitilini ateşlendi. Ankara'da Altındağ'da Emirhan Yalçın'ın hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylar büyük bir provokasyona dönüştü.
​Provakasyona gelmeyelim
13 Ağustos 2021 01:00:00
Türkiye afetlerle mücadele ederken kaos çıkarmak isteyenler sığınmacılar üzerinden yeni bir operasyonun fitilini ateşlendi. Ankara'da Altındağ'da Emirhan Yalçın'ın hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylar büyük bir provokasyona dönüştü.

Ezgi ÇelikAnkara

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yabancı uyruklu grup ile çıkan kavgada yaralanan Emirhan Yalçın’ın salı günü hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylar büyük bir provokasyona dönüştü. İlçede çarşamba akşamı tansiyon yükseldi. Sokağa dökülen yüzlerce kişi Suriyelilerin ev ve işyerlerine saldırdı. Bazı dükkânlar yağmalandı, bazı araçlar ters çevrildi ve yakıldı.

“İtibar etmeyelim”

Konuyla ilgili Ankara Valiliği’ndan yapılan açıklamada “Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provokatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.

“Gerçek dışı görüntüler paylaşılmaktadır”

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada dolaşan ve Altındağ'da yaşanan olaylara ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili görüntü paylaşarak, açıklama yayınladı. Söz konusu görüntülerin de paylaşılarak yapılan açıklamada, iddia edilen görüntünün başka bir ülkede meydana geldiği vurgulanarak, “Provakatif maksatlı paylaşım ve görüntü yayınlayanlarla ilgili adli işlemler başlatılmıştır” denildi. Gözaltına alınan yabancı uyruklu Yahya Abdo ve Muhammed Abdo, çıkarıldıkları mahkemece “tasarlayarak öldürme” suçundan tutuklandı.

sinan burhan_759b64fbe8b639da8d0516cdf6f2cf3a.jpeg

“Hedefleri kaos çıkarmak”

Milat’a konuşan AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Altındağ’da yaşanan elim olayda hayatını kaybeden Emirhan evladımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Elbette bu cinayet sonuna kadar araştırılmalıdır. Bu cinayetin araştırılması neden önemlidir? Çünkü Türkiye’ye mülteciler üzerinden bir operasyon çekilmek isteniyor. ABD, Rusya, Suriye ve Esad istihbaratı işin içinde olabilir. Amaçları Türkiye’de kaos üretmek ve istikrarsız hale getirmektir. Bir nevi Esad sözde Suriye’de yaşananların intikamını almak istiyor olabilir. İçeride ise bazı ana muhalefet partileri, mültecilere karşı oluşan toplumsal tepkiyi oya dönüştürebilmek için büyük bir çaba harcıyor. Amaçları oy devşirmek. Ama daha fazla oy almak için Türkiye’de bir etnik çatışma çıkmasını, insanların ölmesini, dükkânların yağmalanmasını mı istiyorsunuz? Bu kabul edilemez. Bu zihniyeti kınıyorum” dedi.

“Bu oyuna gelmeyelim”

Sağduyu çağrısında bulunan Burhan, “Biz büyük bir milletiz. Hem dinimiz hem de insanlık değerleri mültecilere yardımı gerektirir. Altındağ’da bazı provokatörlerin evleri ve dükkânları taşlamasını, küçük çocukları hedef almasını kınıyorum. Altındağ halkının meşru tepkisini de saygıyla karşılıyorum. Bu acı olaya tabi ki tepki gösterilebilir. Ayrıca bu olaylarda tüm Altındağlıları hedef göstermek doğru değildir. Altındağ Ankara’nın gözbebeğidir. Altındağlılar sağduyuludur ve provokasyona gelmemelidir. Türkiye bu tür provokasyon girişimlerinden çok çekti. Türk-Kürt kavgası çıkarmak isteyenler şimdi de Türk-Arap çatışması çıkarmak istiyor. Bu ülkemize zarar verir. Bu oyuna gelmeyelim. Bir arada devletimizin yanında yer alalım ve kardeşliğimize sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.