Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.55
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Rize'de son durum ne? AFAD bilgi verdi

çişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Rize'de meydana gelen sel felaketiyle ilgili son bilgileri paylaştı.
Rize'de son durum ne? AFAD bilgi verdi
15 Temmuz 2021 15:30:38
çişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Rize'de meydana gelen sel felaketiyle ilgili son bilgileri paylaştı.

Rize il genelinde, salı günü başlayıp çarşamba günü akşam saatlerinde şiddetini artıran yağışlar neticesinde Güneysu ve Çayeli ilçeleri başta olmak üzere il genelinde sel ve su baskınları meydana geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Rize ili Çayeli ilçesi Bakır istasyonunda metrekareye 190 kg, Çayeli ilçesi TEİAŞ istasyonunda metrekareye 148 kg, Güneysu ilçesinde metrekareye 207 kg yağış düştüğü öğrenildi.

Rize ili Güneysu, Pazar, Ardeşen, Çayeli, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde aşırı yağışlar sonucu çok sayıda ihbar geldiği bilgisi alındı.

Rize ili sınırları içinde yağışlar aralıklı olarak devam etmekte olup, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında yerel düzey çalışma grupları AFAD koordinasyonunda 7/24 esasına göre çalışmalarına devam ediyor.

AFAD'dan gelen açıklama

AFAD tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

''Arama Kurtarma Çalışmaları: Merkez Muradiye beldesinde 1 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, 2 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir. Güneysu ilçesinde 1, Ballıdere ilçesinde de 3 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup Güneysu Tepebaşı köyünde 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir.

Arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından toplam 2 helikopter görevlendirilmiştir.

Halihazırda yürütülmekte olan arama kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere Kahramanmaraş, Van, Kayseri ve Diyarbakır İl AFAD Müdürlüklerinden arama kurtarma personeli sevk edilmektedir.

Yürütülen çalışmalara destek olmak üzere Trabzon, Giresun ve Samsun illeri AFAD ve Jandarma kaynaklarından, canlı arama ve kadavra köpekleri görevlendirilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığı 30 gemi personeli ile 1 sahil güvenlik gemisi ve 5 dalıcı personeli ile Taşlıdere mevkiinde arama çalışmalarına devam etmektedir. Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı No: 159 06800 Çankaya / Ankara

AFAD’a bağlı İl Müdürlüklerinden 29, Emniyet Genel Müdürlüğünden 10 olmak üzere toplam 39 dalgıç görevlendirilmiştir.

Zarar Tespit Çalışmaları: İl Defterdarlığı tarafından Muradiye, Güneysu, Madenli ve Büyükköy belediyelerinde 2’şer kişilik ekipler olmak üzere 8 personel tarafından zarar tespit çalışmalarına başlanmıştır.

Hasar Tespit Çalışmaları: Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İlbank Bölge Müdürlüğü tarafından Muradiye, Güneysu,

Madenli ve Büyükköy belediyelerinde 4’er kişilik ekipler olmak üzere toplam 16 personel ile hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır.

Ulaşım Alt Yapı Çalışmaları: İl Özel İdaresi: 72 köy yolu kapalı olup; İl Özel İdare yol ağında toplam 29 iş makinası 50 personel ile çalışmalar yürütülmektedir.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden 1 kombi vidanjör, 1 normal vidanjör, 1 ekskavatör, 4 kamyon Güneysu İlçesine görevlendirilmiştir.

Karayolları: Karayolları ağında kapalı yol bulunmamaktadır. Karayolları ağında toplam 6 farklı noktada 37 iş makinası ve toplam 40 personel ile çalışmalar sürdürülmektedir.

Enerji Çalışmaları: İl genelinde 288 trafo merkezinde toplam 24000 aboneye enerji verilememiştir. Arızaların giderilmesine yönelik çalışmalara başlanmıştır.

Sağlık Çalışmaları: Büyükköy beldesi Arkadere Mahalesinde ikamet eden astım hastası bir vatandaşın kapalı yol nedeniyle alınamaması üzerine alternatif yoldan ambulans gönderilmiştir.

Tahliye, Yerleştirme ve Planlama: Çayeli Büyükköy Beldesinde 7 farklı noktada 35 kişi, Güneysu ilçesinde 4 farklı noktada 20 kişi, Muradiye beldesinden 3 kişi, merkez Karayemişten 30 kişi, Ambarlık köyünden 15 kişi olmak üzere toplam 103 kişi tahliye edilmiştir.

Barınma Çalışmaları: Güneysu Merkez Mahallesinden tahliye edilen 15 kişi Güneysu Spor Lisesi yurduna

yerleştirilmiştir.

Beslenme Çalışmaları: Güneysu Belediyesi, Çayeli İlçesi Büyükköy Beldesi, Madenli Beldesi ve Muradiye Beldesinde Kızılay tarafından ikram dağıtımı yapılmıştır.

Haberleşme Çalışmaları: Haberleşme kesintisi olan bir bölge bulunmamakta olup; Muradiye beldesine mobil baz hattı yerleştirilmiştir.

Gelişmeler 7/24 takip edilmektedir.''

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan