Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2324.03
BIST 100
9094.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Şaban ayı ne zaman başlıyor? 2018 Şaban ayı faziletleri

Müslümanlar Ramazan ayını büyük bir heyecanla beklerken ''Şaban ayı ne zaman başlıyor?'' sorusu araştırılmaya başladı. Hz. Muhammed''in (S.A.V) ayı olarak nitelendirilen Şaban ayı yarın başlıyor. Peki Şaban ayını nasıl idrak etmeliyiz? Şaban ayının faziletleri nelerdir? Detaylar haberimizde...
Şaban ayı ne zaman başlıyor? 2018 Şaban ayı faziletleri
16 Nisan 2018 14:36:00
Müslümanlar Ramazan ayını büyük bir heyecanla beklerken ''Şaban ayı ne zaman başlıyor?'' sorusu araştırılmaya başladı. Hz. Muhammed''in (S.A.V) ayı olarak nitelendirilen Şaban ayı yarın başlıyor. Peki Şaban ayını nasıl idrak etmeliyiz? Şaban ayının faziletleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Mübarek 3 ayların ilki olan Recep ayının son gününde 'Şaban ayı ne zaman başlıyor?' sorusu gündeme geldi. Peki Şaban ayını nasıl idrak etmeliyiz? Şaban ayının faziletleri nelerdir? İşte Şaban ayında yapılacak dualar ibadetler...

ayına dair tüm ayrıntılı bilgileri haber7.com'dan öğrenebilirsiniz.

2018 ŞABAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Recep ayından sonra üç ayların ikincisi olan ve Ramazan ayının da habercisi olan Şaban Ayı, 2018 yılı itibariyle 17 Nisan Salı 2018 tarihinde başlayacak. Hicri takvimin 8. ayına denk gelen Şaban ayının içerisinde Berat Kandili de bulunmaktadır. Berat Kandili de, mübarek Şaban ayının 15. gecesinde yani 30 Nisan Pazartesi gününü 1 Mayıs Salı tarihine bağlayan ihya edilecektir.

ŞABAN AYININ FAZİLETİ NELERDİR?

Şaban ayının fazileti konusunda detaylı bilgi verecek olursak; Bu ay Müslümanlar için en karlı ve kazançlı fırsat ayı olarak ifade edilmektedir. Şaban ayında, Müslümanların Allah'ın huzurunda, yine yüce yaratanın rızasını kazanmak için gerçekleştireceği her amel ve ibadetten üç yüz kattan fazla sevap kazanacaklardır. Öte yandan okunan her bir Kuran harfi içinse üç yüz Cennet meyvesi olduğu açıklanmaktadır. Diğer vakitlerde ihya edilen bir rekat namazın sevabı on ise, bu Şaban ayında üç yüzden fazla olmaktadır. Bu nedenle Şaban ayı, (Ramazan ayı hariç) diğer aylara nazaran müminlerin bol bol sevap kazanmasını sağlayacak bir ay olma özelliği göstermektedir.

ŞABAN AYINDA YAPILACAK İBADETLER VE KILINACAK NAMAZLAR NELERDİR?

Şaban ayında çekilmesi gereken zikirler:

La ilahe illallahü vela na'büdü illa iyyahü muhlisu00eene lehüddu00eene velev kerihe'l-kafiru00fbn

Allah'tan başka hiçbir İlah yoktur. Biz ancak O'na ibadet ederiz. Kafirler istemese de, biz taatımızı sırf O'na tahsis ederiz

(Sayısı yok Şaban ayında hergün dilediğiniz kadar okuyun. Ama en azından 3 yada 7 yekere okuyun..)

1 ile 10. gün tesbihi: Ya Latif Celle Şanühü 11 ile 20. gün tesbihi: ya Rezzak Celle Şanühü 21 ile 30. gün tesbihi: ya Aziz Celle Şanühü

11-20 arası her gün günde 100 kere ya Rezzak Celle Şanühü 21-30 arası her gün günde 100 kere ya Aziz Celle Şanühü Allahümme barik lena fi Şaban. Ve belliğna Ramazan.

Şaban ayında oruç tutulması gereken günler:

On beşinci gün olan berat gününün orucuna rağbet edin. O günü cinler, kuşlar, yabani hayvanlar, davarlar, denizin balıkları, böcekler oruçlu geçirir. Her kim Şabanın son pazartesini oruçlu geçirirse kendisi için günahları bağışlanır.

'Şüphesiz ALLAH o sene ölecekleri bu ayda yazar. Bende ecelim geldiğinde oruçlu olmayı seviyorum.' Buyurdu peygamber efendimiz (S.A.V.)

Her kim Şabanın başından ortasından ve sonundan üç gün oruç tutarsa Allahu Teala ona yetmiş peygamber sevabı yazar. Yetmiş sene ibadet etmiş gibi olur. O sene ölürse şehid olarak ölür.

Şabanın ilk ve son perşembesini oruçla geçireni rahmeti ile cennete girdirmek Allahu Teala üzerine bir hak olur. Her hangi bir aydan 13-14-15.günler olan eyyam-ı bıyd u2013ı oruçlu geçirene ALLAH birinci güne onbin sene, ikinci gününede yüzbin sene, üçüncü günde yüzbin senelik ecir verir.

Hangi kul üç gün oruç tutup ifardan önce bana defalarca salavat okursa mutlaka geçmiş günahları bağışlanır. Allahu Teala bu ayda üçyüz rahmet kapısı açar.

Şaban cehennemden bir kalkandır. Bana kavuşmak isteyen üç günde olsa onda oruç tutsun. Ramazan ayının orucu için Şaban orucu ile bedenlerinizi temizleyin.

Her kim Şaban ayına değer verir, onda Allahu Teala'dan sakınırsa, taatıyla amel ederse, Allahu Teala onun günahlarını bağışlar ve o sene vuku bulacak tüm belalardan ve hastalıklardan kendini emin kılar.

Oruç Tutulması Tavsiye Edilen Günler Nelerdir?

1.gün

13.gün (Eyyam-ı Biyz Orucu)

14.gün (Eyyam-ı Biyz Orucu)

15.gün (Eyyam-ı Biyz Orucu)

30.gün

İlk Perşembe

Son Pazartesi

Son Perşembe

İbadetle Geçirilmesi Tavsiye Edilen Geceler Nelerdir?

1.gece

15.gece

27.gece

Şaban Ayında Edilmesi Gereken Dualar:

Allahım, azabından affına, gazabından rızana sığınırım, Senden yine Sana iltica ederim. Sana gereği gibi hamd etmekten acizim. Sen Kendini sena ettiğin gibi yücesin.

Allahım, şayet ismimi Sau00eedler defterine yazdıysan, orada sabit kıl. Şayet ismimi Şakiler defterine yazdıysan oradan sil. Çünkü Sen buyurdun ki, 'Allah dilediğini siler yok eder, dilediğini de sabit bırakır, Levh-i Mahfuz O'nun katındadır.'

Şaban Ayında Kılınması Gereken Namazlar:

Her kim Şabanın ilk gecesinde, birinci rekatlarında; Bir fatiha 5 ihlas okumak suretiyle (yani ikinci rekatta dilediğini oku fatihadan sonra), on iki rekat kılarsa (2 rekatta bir selam ile) Allahu Teala ona on ikibin şehid sevabı verir. Kendisine oniki senelik ibadet sevabı yazılır. Anasının onu doğurduğu gündeki gibi hatalarından sıyrılır ve seksen güne kadar üzerine hiçbir hata yazılmaz.

İLK GÜN NAMAZI: 2 rekat kılınır. Her rekatta 1 Fatiha, 10 Ayetel Kürsi ve Ali İmran süresi 18. (Şehidallahuu2026) ayeti okunur. Bu namazı kılana cennette göz görmedik kulak duymadık,hiç bir beşerin kalbinden geçmeyecek nimetler verilir. Mahşer korkusundan emin olur.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan