Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2324.69
BIST 100
9086.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sağlıklı beslenme ve spor kalbi koruyor

Doç. Dr. Şakir Arslan, kalp ve damar sağlığının korunması için alınacak tedbirlerin en önemlisinin sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz olduğunu belirtti. Sağlıklı beslenme ve egzersiz kalbi koruyor
Sağlıklı beslenme ve spor kalbi koruyor
26 Eylül 2014 12:35:00
Doç. Dr. Şakir Arslan, kalp ve damar sağlığının korunması için alınacak tedbirlerin en önemlisinin sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz olduğunu belirtti. Sağlıklı beslenme ve egzersiz kalbi koruyor
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Şakir Arslan, kalp ve damar sağlığının korunması için alınacak tedbirlerin en önemlisinin sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz olduğunu belirtti.
29 Eylül Dünya Kalp Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Doç.Dr. Şakir Arslan, dünyada birinci sırada ölüm nedeni olan kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekmek, sağlıklı yaşam tarzları konusunda toplumları bilgilendirmek amacıyla Dünya Kalp Federasyonu'nun (WHF) işbirliğiyle her yıl 29 Eylül'ün Dünya Kalp Günü olarak kutlandığını bildirdi.
ŞİŞMANLIK RİSK
Kalp hastalıklarının büyük bir kısmının önlenebilir olduğunu ifade eden Dr. Arslan açıklamasında, "Kalp damar sağlığının korunması için alınacak tedbirlerden en önemlisi sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz ile kişinin ideal kilosunu korumasıdır. Toplumumuzda giderek artan şişmanlık ve özellikle bel bölgesinde olan yağlanma kalp ve damar hastalıkları için ciddi risk oluşturmaktadır" dedi.
AKDENİZ TİPİ BESLENME
Sebze, meyve, deniz ürünleri ve zeytinyağının ön planda olduğu Akdeniz tipi beslenmenin en ideal beslenme şekli olduğunu vurgulayan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Şakir Arslan, şunları kaydetti: "Bu tarz beslenenlerde kalp damar hastalığı sıklığının azaldığı görülmüştür. Kalp hastalığı açısından önlenebilir risk faktörlerinin başında sigara gelmektedir. Ülkemizde kapalı alanlarda sigara yasağının getirilmesi kalp hastalığının ortaya çıkmasının önlenmesi açısından çok önemli olup bireysel anlamda da sigara bırakılmalıdır. Modern toplumların en önemli sorunlarından bir tanesinin de sedanter yaşam dediğimiz, hareketsiz yaşam tarzıdır. Bu tür yaşam tarzı kalp damar hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır. Bu nedenle kişiler iş hayatları içinde spora ve yürüyüşe zaman ayırmalıdır. Bunu daha pratik olarak merdivenleri yürüyerek çıkarak, belli mesafelere yürüyerek giderek yapabilirler."
KALP HASTALIĞI ÇOCUKLUKTA GELİŞİYOR
Kalp hastalığının çocukluktan itibaren yavaş yavaş gelişmekte olduğunu bildiren Dr. Arslan açıklamasında, "Çocukların kalp sağlığı konusunda bilinçli bir şekilde hareket etmeleri konusunda ailelere büyük görev düşmektedir. Bu nedenle anne ve babalar doğru beslenerek ve spor yaparak hem kendi sağlıklarını koruyabilir hem de çocuklara örnek olarak onların da kalp damar hastalığı açısından korunmasını sağlayabilirler" dedi.
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan