Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2499.47
BIST 100
9664.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sapıklık yıkıcıdır!

Allah'a ve ölüm ötesi ahiret hayatına ve sorgulamasına inanıyor musunuz? Ku'ân'ın Allah'ın Kitabı olduğuna ve bu kitabın içerdiği zina ve eşcinselliğin haramlığına inanıyor musunuz?
Sapıklık yıkıcıdır!
10 Aralık 2021 12:00:00
Allah'a ve ölüm ötesi ahiret hayatına ve sorgulamasına inanıyor musunuz? Ku'ân'ın Allah'ın Kitabı olduğuna ve bu kitabın içerdiği zina ve eşcinselliğin haramlığına inanıyor musunuz?

ALİ RIZA DEMİRCAN

MUHTEREM kardeşlerim bu haftaki sohbet konumuzu geçtiğimiz günlerde yaşanan iğrenç bir olayla irtibatlandırmak istiyorum. Müslüme Yağal Olayı…

Ensest İlişki ve İğrenç Medyamız... Önce Müslüman olarak hareket noktamız olacak bilgiler verelim: Allah’a ortak koşmak ve insan öldürmekten sonra gelen üçüncü derecede büyük günah-suç zinadır. Nikah dışı ilişki olan zina ve manevi ağırlığı yönünden komşuların eşleriyle zina, savaşa giden askerlerin eşleriyle zina ve birliktelik halinde yapılan zina gibi pek çok çeşide ayrılır.

Ensest İlişki nedir?

Günahı yönünden en ağırı, toplumsal zararları bakımında en yıkıcısı Ensest ilişkidir. Bir diğer anlatımla kişinin ebediyen evlenemeyeceği oğlunun eşi ve çocuklarıyla veya torunlarıyla yaptığı ilişkidir ki zinadır. Yeryüzünde bundan daha büyük bir iğrençlik düşünülemez.

İğrenç Medyamız

Bizim İmam Hatip kökenli olan Ahmet Hakan’ın genel yayın yönetmenliğini yaptığı Hürriyet Gazetesi’nde haber onun kalemiyle şöyle aktarılıyor: “Üzerimize taş yağdıracak bir olay: Müslüme olayı. İddialar korkunç… Söylenenler felaket… Haberler kan dondurucu…”

Olayın çirkinliğini dile getirmede bu ifadeler de yetersiz kalır. Kalır da Hürriyet’in de aralarında bulunduğu medyamızın yüzsüzlüğü bu ifadelerle bile anlatılabilir gibi değil.

Yeniden soruyoruz

Medyamızın etkili ve yetkililerine, bütün ateistlere, deistlere, İslâm karşıtı tüm laiklere, sanatçılara, yapımcı ve yönetmenlere ve de isminden başka İslam’la ve bağlantısı olmayanlara ihtiyaten yeniden soralım:

Allah’a ve ölüm ötesi ahiret hayatına ve sorgulamasına inanıyor musunuz? Ku’ân’ın Allah’ın Kitabı olduğuna ve bu kitabın içerdiği zina ve eşcinselliğin haramlığına inanıyor musunuz? Nikâh dışı birlikteliklerin modern pislikler olduğuna inanıyor musunuz? Yazılı ve görsel medyamızın büyük çoğunluğu ve yukarıda değinilen toplum katmanları bu sorulara “inanıyoruz” cevabını verebilir mi? Vermez ve veremez. Peki bütün bunlar için ensest ilişki gibi bir kırmızı çizgi olabilir mi?

Haberlerinize bakın!

Meşrulaştırıcı bir dille verdiğiniz cinsel nitelikli iğrenç haberleriniz, yayınladığınız çıplak ve yarı çıplak resimleriniz, ar bilmez modern fahişelere övgüleriniz, eşcinselliğe onay veren ve zinayı doğal gören yayınlarınınız, filmleriniz, dizileriniz ve ensest ilişki haberlerini bile bile reyting için kullanan utanmazlığınızla siz Müslüme’nin aşağılık dedesinden daha aşağılık değil misiniz? Müslüme’nin dedesi gibi rezillere ortam hazırlayan, fidelik oluşturan sizler değil misiniz?

Amacımız İslâm’ı anlatmak

Okuyucularımız bilirler bizim amacımız toplumsal olaylardan hareketle İslam’ı anlatmak ve böylece insanlığa hizmet etmektir. Bu vesileyle “İslâm’a Göre Cinsel Hayat” isimli esrimizden Ensest ilişki’nin Haramlığı bölümünü özetleyerek sunuyoruz:

Mahremlerle Yapılan Zina

Kendileriyle ebediyen evlenilemeyecek olan ana, kız kardeş, kayın valide, hala, öz oğlun eşi olarak gelin ve süt teyze gibi mahremlerle yapılan zina yani ensest ilişki sorumluluğu ve azabı en ağır olan zinadır.

Allah’ın Resûlü Peygamberimiz Hz.Muhammed şöyle buyurur:

“(Helâl/yapılabilir görerek) mahremleri ile zina eden kişi Cennet’e giremez.”

Allah’ın Resûlü’nün açıklamasına göre mahremlerle zina, ferd ve toplum olarak İslâm şahsiyetinden bütünüyle soyutlanmanın göster­gesidir. Bu azîm zina nevinin İslâm ümmeti içinde de yaşanacak bir belâ olacağını Allah’ın Resûlü şöylece bildirmiştir:

“Bir çift ayakkabının bir tekinin diğer tekine eşitliği gibi, İsrailoğullarını kuşatan iman ve ahlâk zaafının tıpa tıp benzeri, bana inananları da kuşata­caktır. Öylesine kuşatacaktır ki; onlardan bir fert açıktan anasıyla zinâ yapa­cak olsa, ümmetimden bu işi yapacak bir kişi ortaya çıkacaktır.”

Rabbim evladımızla birlikte cümlemizi korusun.