Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2492.91
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Savaşin Sonu Yok

Esed rejimine bağlı birliklerin çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda 97 kişi hayatını kaybetti. Muhaliflerin gün içerisinde 3 savaş uçağı düşürdüğü belirtildi. Çatışmaların yaşandığı Kusayr ilçesinde ise halkın gıda ve su sıkıntısı çektiği vurgulandı
Savaşin Sonu Yok
03 Haziran 2013 00:00:00
Esed rejimine bağlı birliklerin çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda 97 kişi hayatını kaybetti. Muhaliflerin gün içerisinde 3 savaş uçağı düşürdüğü belirtildi. Çatışmaların yaşandığı Kusayr ilçesinde ise halkın gıda ve su sıkıntısı çektiği vurgulandı

Suriye ordusuna bağlı birliklerin çeşitli kentlerde muhaliflere karşı düzenlediği operasyonlarda 97 kişinin öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı güçlerin hava ve karadan düzenlediği saldırılarda Humus'ta 47, başkent Şam'ın banliyölerinde 22, Halep ve İdlib'te 8'er, Dera'da 6, Hama'da 3, Deyru'z Zor'da 2 ve Rakka kentinde 1 olmak üzere 97 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

TARIM ALANLARI YAKILDI

Halep'in Karm Cebel ile Meyselen, İdlib'in Taftanaz beldesinde, Esed güçlerinin saldırıları nedeniyle ekili tarım alanlarında yangın çıktığını vurgulayan SRGC, yangının yüzlerce dönümlük ekili alanı küle çevirdiğini belirtti.

HİZBULLAH TERÖR ESTİRİYOR

Suriye ordu birlikleri ve Hizbullah militanlarının Humus'un Kusayr ilçesine ağır silahlarla saldırması sonucu çok sayıda kişinin öldüğünü ileri süren SRGC, ilçenin çevresinde yoğun çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Kusayr'da binden fazla yaralının olduğunu ve ilçenin rejim güçlerinin kuşatması altında bulunduğunu, yaralıların çevre kentlerdeki hastanelere taşınamadığını belirten SRGC, ilçede insanlık dramının yaşandığını ve halkın 13 günden bu yana gıda ve su bulmakta zorlandığını açıkladı.

ÖSO 3 savaş uçağı düşürdü

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) gün içerisinde Halep'in Neyrab, Humus'un Tedmur ilçesi ile Şam'ın Zemelka bölgesinde Suriye ordusuna ait 3 savaş uçağını düşürdüğünü açıklayan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), ilk defa bir gün içerisinde üç savaş uçağının düşürüldüğünü aktardı.

Öte yandan; Halep'in Anadan ve Tel Rıf'at beldelerinde ÖSO ile Suriye ordusu arasında yoğun çatışmaların yaşandığını ileten SRGC, ÖSO'ya bağlı muhalif tugayların rejim güçlerinin konuşlandığı mevkileri roket ve havan toplarıyla vurduğunu dile getirdi.

BM'den Kusayr'a acil yardım

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, acil ibaresiyle yaptıkları ortak yazılı açıklamada Kusayr'da sıkışıp kalmış yaralı Suriyeliler için bir an önce güvenli tahliye sağlanması çağrısında bulundu. Açıklamada, "Binlerce sivilin, kuşatma

altındaki Suriye'nin Kusayr şehrindeki ağır çatışmalarda sıkışıp kaldığını bildiren raporlar dolayısıyla yoğun şekilde alarma geçmiş durumdayız. Raporlardan, Kusayr'daki genel durumun ümitsiz olduğu ve bin 500 kadar sivilin acil tıbbi müdahale için bir an önce bölgeden tahliye edilme ihtiyacında olabileceği anlaşılıyor" ifadeleri kullanıldı.