Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2432.74
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Selçuklu-Saraybosna arasındaki tarihi bağlar kuvvetleniyor

Selçuklu Belediyesi "Saraybosna Kardeşlik Köprüsü" projesinin ilk etabı tamamlandı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Saraybosna Kardeşlik Köprüsü" projesi ile Konya'da misafir edilen 130 Bosna Hersekli öğrenciyi ülkelerine uğurladıktan sonra Bosna'dan gelen Konyalı öğrencileri de karşıladı.
Selçuklu-Saraybosna arasındaki tarihi bağlar kuvvetleniyor
26 Temmuz 2022 00:00:00
Selçuklu Belediyesi "Saraybosna Kardeşlik Köprüsü" projesinin ilk etabı tamamlandı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Saraybosna Kardeşlik Köprüsü" projesi ile Konya'da misafir edilen 130 Bosna Hersekli öğrenciyi ülkelerine uğurladıktan sonra Bosna'dan gelen Konyalı öğrencileri de karşıladı.

Konya'da Selçuklu Belediyesinin kardeş şehri olan Stari Grad Belediyesi ile farklı ülke ve kültürden öğrencilerin karşılıklı olarak bir arada güzel paylaşımlarda bulunarak tarihi bağların kuvvetlenmesinin hedeflendiği ‘Saraybosna Kardeşlik Köprüsü’ projesinin ilk etabı tamamlandı.

‘Saraybosna Kardeşlik Projesi’, Selçuklu Belediyesi, Stari Grad Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, Saraybosna Kantonu Eğitim, Bilim ve Gençlik Bakanlığı ile birlikte yürütülüyor. Proje ile Selçuklu'dan 107 öğrenci Bosna'ya gitti, 130 öğrenci de Bosna'dan Konya'ya geldi. Proje ile toplamda 237 öğrenci kültür elçisi oldu. Bosnalı öğrencileri Konya Havaalanından uğurlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Bosna’daki kültür gezisini tamamlayan Konyalı öğrencileri de havaalanında karşıladı. Hem giden öğrencilerle hem de dönen öğrencilerle sohbet eden Başkan Pekyatırmacı, projeye katılan öğrencilerin duygu ve düşüncelerini aldı.

“Öğrencilerimizin her biri kültür elçimiz oldu”

Selçuklu-Saraybosna Kardeşlik Köprüsü projesinin ilk etabının tamamlandığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “130 öğrencimiz Saraybosna’dan Konya’ya geldi. 107 öğrencimiz de Konya’dan Saraybosna’ya gitti. 237 öğrencimiz Konya’da ve Saraybosna’da kardeş öğrencilerle buluştular. Saraybosna’dan gelen öğrencilerimiz uçağa bindiler ve Saraybosna’ya doğru gidiyorlar. İnşallah bundan sonra kardeş öğrencileriyle ilişkilerini sürekli hale getirecekler. İletişimleri sürekli olacak. Biz Saraybosna ile Konya arasında, Selçuklu arasında bir kardeşlik köprüsünü kurduk. İnşallah bu ilişkiler ilelebet devam edecek ve bu kardeşlik köprüsü ilişkilerinde bu ilk etabı tamamladıktan sonra bundan sonraki süreçte de bu etapları devam ettirmeyi planlıyoruz. Tabi çok önemli bir operasyonu, çok önemli bir organizasyonu gerçekleştirdik. Bu organizasyonda görev alan, yer alan paydaşlarımıza, başta Stari Grad Belediyemize, Yunus Emre Enstitümüze, Saraybosna Kantonu Milli Eğitim Bakanlığımıza, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, belediye yetkililerimize ve belediyede bu organizasyon için çaba sarf eden tüm arkadaşlarımıza, tüm ekibimize yürekten teşekkür ediyorum. Hakikaten burada çok güzel anılar biriktirdi gelen çocuklarımız, çok güzel vakitler geçirdiler. Okullarda arkadaşlarıyla buluştular. Tarihi kültürel mekanları ziyaret etme imkanına sahip oldular. Türkiye’mizi tanıdılar, Türk insanını tanıdılar, Konya’yı tanıdılar. İnşallah bundan sonra ki süreçte de bu ilişkileri en güzel şekilde devam ettirecekler. Bosna Hersek bizim kardeş ülkemiz. Boşnak Müslüman kardeşlerimiz bizim yüzyıllardır kardeşimiz olan bir topluluk, bir millet ve biz onlarla ilişkilerimizi, diyaloglarımızı sürekli devam ettireceğiz. Biz her zaman Bosna Hersek’in yanındayız. Biz her zaman Saray Bosna’nın yanındayız. Oradaki Boşnak kardeşlerimizin, Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Bunu sadece sözle değil, bütün eylemlerimizle ve bütün icraatlarımızla da bunu ortaya koyuyoruz. Bundan sonra da inşallah en güzel şekilde bu kardeşliğimiz ve ilişkilerimiz devam edecek” dedi.

“ Saraybosna Kardeşlik Köprüsü” projesinden faydalanan öğrenciler gezdikleri yerler ve yaşadıkları ile ilgili memnuniyeti dile getirerek Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür ettiler.

kütüphane_3d79a933f6f62da9ba25666c80af754b.jpg

Selçuklu'ya yeni nesil kütüphane

Selçuklu’ya eğitim alanında yatırımlarını sürdüren Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu’ya kazandırdığımız kütüphane hizmetlerini Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi ile taçlandırıyoruz” dedi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılacak olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi açılış için gün sayıyor. Farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin aynı anda hizmet alabileceği yapısıyla öne çıkacak olan kütüphane tasarımıyla Türkiye’de örnek olacak. Kütüphane çatısına kurulan GES panelleriyle de kendi enerjisini üretecek.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılacak olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nde sürdürülen iç teşrifat çalışmalarını yerinde inceledi. Derslikleri tek tek gezen Başkan Pekyatırmacı’ya çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verildi. Öğrencilerin sosyal, kültürel, eğitim programlarının yanı sıra kariyer yaşamlarına da destek olarak onları geleceğe en iyi şekilde hazırlama noktasında önemli bir boşluğu dolduracak olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, 4400 metrekare alanda, bodrum, zemin ve 3 kattan oluşuyor. Konya’da ilk olacak uygulama kapsamında kütüphane içerisinde çocuk kütüphanesi, çalışma alanları, konferans salonu, etüt salonu, öğrencilerin keyifli zaman geçirmelerini sağlayacak oyun salonu gibi donatılar yer alacak.

“Gençlerimize özel bir ortam hazırlıyoruz”

Eğitime olan desteklerini Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılacak olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi ile sürdürdüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak yatırımlarımız içinde eğitim her zaman öncelikli olmaya devam ediyor. Selçuklu ilçemizde 98 adet kütüphaneyle en çok kütüphaneye sahip olan ilçeyiz. Kütüphane hizmetlerimizi Bosna Hersek Mahallemize kazandıracağımız Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi ile taçlandırıyoruz. Tesisimizin yapımı tamamlandı teşrifatı ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Merkezimiz açılış için gün sayıyor. Gençlerimizin 24 saat hizmet alabilecekleri ve istedikleri kitaba ulaşabilecekleri özel bir ortamı onlar için hazırlıyoruz. Selçuklumuza hayırlı olsun” dedi.

atölye_bc55bb96d0f74e63462cd4cbf79ba470.jpg

Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi'nde yaz kursları devam ediyor

Selçuklu’da donanımlı bireyler yetişiyor

Selçuklu Belediyesi Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi yaz dönemi kurslarını ziyaret eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Akademide donanımlı ve vizyon sahibi bireyler yetişiyor” dedi.

Selçuklu Belediyesi okul dışı öğrenme ortamlarından olan Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi yaz dönemi faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Akademiden şuan için 8 farklı alanla 447 kursiyer faydalanıyor. Eğitimler geleceğin donanımlı ve vizyon sahibi bireylerinin yetişmesine de katkı sağlıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nde incelemelerde bulundu. Akademide yer alan atölyeleri tek tek gezen Bakan Pekyatırmacı, yürütülen çalışmalar hakkında eğitmenlerden bilgi aldı. Kursiyerle öğrencilerle de yakından ilgilenen Pekyatırmacı, onlarla sohbet etti, eğitimler hakkında düşüncelerini aldı.

Selçuklu Belediyesi’nin eğitime önemli bir desteği olan Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nde yaz dönemi eğitimleri hat sanatları, takı tasarım, fotoğrafçılık, siber güvenlik, moda tasarım ve üretim, genç kalemler yazarlık ve hitabet, organik oyuncak üretim ve vefa gençlik atölyesi olmak üzere 8 kategoride gerçekleştiriliyor. 447 kayıtlı kursiyerin yer aldığı eğitimlerden ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra yetişkinlerde faydalanıyor. Akademide yaz dönemi eğitimleri 2 Eylül’de sona erecek.

“Akademiyle daha çok insana ulaşmak istiyoruz”

Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nin yaz döneminde gördüğü yoğun ilgilen dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Resmi açılışını önümüzdeki günlerde yapacağımız Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi ilçemize kazandırdığımız kıymetli yatırımlardan birisi oldu. Kısa süre önce yaz dönemi için faaliyetlerine başlayan akademimizde siber güvenlikten moda tasarıma kadar 8 farklı atölyede her yaştan hemşehrimize okul dışı öğrenme faaliyetleri sunuyoruz. Akademi ile iletişim becerileri gelişen öğrencilerimizin daha açık fikirli, daha girişken ve özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesini, çocuklarımız ve gençlerimizin Milli Teknoloji Hamlesi’nde yerini almalarını amaçlıyoruz. Yine bu değerli mekanın bilinirliğini arttırmak, buralarda işbirliklerini geliştirmeyi önemli bir görev görüyoruz. Ben yaz dönemi için kurslarımıza yoğun ilgi gösteren tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum, eğitmenlerimize de çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

bahçe_2c09ebcb90a62b199591b2d6a5d2f9c2.jpg

Selçuklu Çiçek Bahçesi görsel şölen sunuyor

Selçuklu’nun gözde ziyaret mekanlarından biri olan Selçuklu Çiçek Bahçesi, 26 tür, 70 çeşitte 348 bin çiçek ile ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. Çiçek Bahçesi, ülkenin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor.

Selçuklu Belediyesi Konya’nın en büyük parklarından biri olan Kelebekler Vadisi Parkı’nda oluşturduğu ziyaret mekanları ile Konya turizmine önemli katkılar sağlıyor. Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip olan Tropikal Kelebek Bahçesi’nin yanı sıra Türkiye’nin en renkli bahçelerinden biri olan Selçuklu Çiçek Bahçesi de her yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiye görsel şölen sunuyor.

Özgün düzenlemesiyle dikkat çeken Selçuklu Çiçek Bahçesi, 26 tür 70 çeşitten oluşan 348 bin çiçek bulunuyor. Fotoğraf sanatçılarının da yoğun ilgi gösterdiği Selçuklu Çiçek Bahçesinde mevsimin çiçekleri olan sardunya, petunya, yıldız, kadife, yaprak güzeli, vapurdumanı, papatya gibi farklı türlerde bitkiler de yer alıyor. Yaklaşık 11.000 metrekare alana sahip çiçek bahçesinde özel peyzaj alanları da ziyaretçiler tarafından dikkat çekiyor. Bahçede yürüyüş yolları, kamelyalar, seyir tepesi, çocuk oyun alanları ve hatıra köşesi bulunuyor.

“Çiçek bahçemize ziyaretçilerimizi bekliyoruz”

Selçuklu Çiçek Bahçesinin bahar mevsimin gelişiyle her yıl yeni sezona farklı bir görsel içerikle girdiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, bahçede yer alan bitkilerin, gezinti alanlarının ve dekorasyonlarının yenileme çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Çiçek bahçesinde bu yıl 26 türden 348 bin çiçeğin yer alacağını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Tropikal Kelebek Bahçemizle birlikte Selçuklu’nun en fazla ziyaretçi alan mekanlarından bir tanesi olan Çiçek Bahçemizde hazırlıklarda son aşamaya geldik ve kısa süre içinde açmayı istiyoruz. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimizi bu yılda rengarenk şölenin olduğu çiçek bahçemize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

uçurtma_8cd2cb4192dc2f70a3591d15077c690d.jpg

Selçuklu'da uçurtmalar Seyir Tepesi'nden Konya'yı selamladı

Selçuklu Belediyesi tarafından Seyir Tepesi’nde ikincisi düzenlenen Uçurtma Şenliği çocukların yüzünü güldürdü. Yoğun katılımla gerçekleşen şenlikte yüzlerce uçurtma gökyüzünü süsledi.

Selçuklu Belediyesi’nin düzenlediği ve Konya’da yaz günlerine renk katan Uçurtma Şenliği’nin ikincisi Selçuklu’nun gözde mekanlarından bir tanesi olan Seyir Tepesi’nde düzenlendi. Seyir Tepesine gelen aileler hem açık hava ve doğa ile iç içe olurken hem de eşsiz Konya manzarası eşliğinde pikniklerini yaparak hafta sonu tatilinde streslerini attılar.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da, başta çocuklar olmak üzere ailelerin de gün boyu keyifli vakit geçirdikleri etkinliğe katılarak onların sevincine ortak oldu. Çocuklarla sohbet eden, fotoğraf çektiren Başkan Pekyatırmacı onlarla birlikte uçurtma uçurdu, etkinlik alanına gelen ailelerle sohbet etti. Selçuklu Belediyesi tarafından etkinlik kapsamında çocuklar için özel aktivite alanları oluşturuldu. Gün boyu çeşitli animasyon gösterileri düzenlendi, interaktif ve şişme oyun alanlarında çocuklar gönüllerince eğlendi. Sportif aktivitelerin de yapıldığı etkinlikte çocuklar için yarışmalar düzenlendi, çocuklar sürpriz hediyelerle sevindirildi.

Etkinlikte Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı çocukların gönüllerince eğlendiği yarışmalardan bir tanesinin startını vererek dereceye girenlere ödül takdim etti. İkincisi düzenlenen ve Selçuklu Seyir Tepesi’ne gelen misafirleri eğlendiren Uçurtma Şenliği Türk Sanat Müziği konseriyle son buldu.