Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2422.87
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Seyirci Kalinmasi Çok Vahim

Başbakan Erdoğan Washington'da, Suriye'de yaşanan katliamlara dikkat çekerek çağrıda bulundu. "Bebeklerin katledilmesinden daha vahimi seyirci kalınmasıdır" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bebeklerin katledildiği bir dünya masum bir dünya değildir" diye konuştu
Seyirci Kalinmasi Çok Vahim
19 May 2013 00:00:00
Başbakan Erdoğan Washington'da, Suriye'de yaşanan katliamlara dikkat çekerek çağrıda bulundu. "Bebeklerin katledilmesinden daha vahimi seyirci kalınmasıdır" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bebeklerin katledildiği bir dünya masum bir dünya değildir" diye konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, SETA tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, "Adalet, sadece maddi refahın adil dağılımıyla sınırlı değildir, önyargılara dayalı ırkçı ayrımcılık da bir adaletsizlik ve haksızlık türüdür. Irkçılık insanlığın onurunun ayaklar altına alınmasıdır. İnsanın hakkı olan en temel şeyden eşit ve adil muameleden mahrum edilmesidir" dedi.

Yeni adalet düzenine ihtiyaç var

Dünyanın acilen yeni bir adalet düzenine ihtiyacı olduğunu belirten Erdoğan, "Bazıları bu işe çok farklı nedenlerle yaklaşıyor. Bazıları diyor ki 'neyime lazım.' Birkaç ülke ise bu işte hassasiyetini ortaya koyuyor. Suriye'de bu katliama 'dur' diyemeyen bir küresel sistem, adil ve insancıl olduğunu iddia edemez" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bizim kültürümüzde, medeniyetimizde sadece kötüler değil, o kötülerin barındığı, barınak bulabildiği toplumlarda o kötülüğün sorumluğunu taşırlar. İncil'e bakın bunu görürsünüz, Tevrat'a bakın bunu görürsünüz. Kur'an-ı Kerim'e bakın orada da bunu görürsünüz. Bir toplum kendisini değiştirmezse bedelini de topyekun öder. Ölen bebekler anne-babalarının olduğu kadar bizim de bebeklerimizdir."

BM YENİDEN YAPILANDIRILMALI

Erdoğan, "Birleşmiş Milletler'in bir itibarı ve ciddiyeti olacaksa mutlaka yeniden yapılandırılması ve dünyanın sorunlarına çözüm üreten bir kurum haline getirilmesi gerektiğini" dile getirerek, burada SETA gibi düşünce kuruluşlarına büyük görev düştüğünün altını çizdi.

Daha da vahimi seyirci kalmak

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Bebeklerin katledildiği bir dünya masum bir dünya değildir, bebeklerin dini mensubiyetinden, milli mensubiyetinden, etnik mensubiyetinden bahsedilemez, o bebektir. Savaşın bile kendi içinde bir ahlakı vardır, bu ahlak sivilleri, özellikle de bebekleri savaşın dışında tutmayı, onları her ne pahasına olursa olsun korumayı gerektirir. Bebekleri hedef alan insanın onuru olmadığı gibi, o mücadelenin de asla onuru yoktur.

Bebeklerin katledilmesinden inanın daha da vahim olan bu katliama seyirci kalmaktır. Örneğin işte 10 gün önce Banyas'taki o yavruların böyle kucak kucak üstüne öldürüldüğünü gördüğüm an adeta çılgına döndüğüm an olmuştur, annelerinin koynunda öldürüldükleri an çılgına döndüğümüz an."

Erdoğan, Türk ve Müslüman toplumu temsilcileriyle bir araya geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı'nda düzenlenen resepsiyonda, başkent ve çevresindeki Türk toplumu ve temsilcileriyle bir araya geldi. Resepsiyona, bazı Müslüman toplum temsilcileri de katıldı. Resepsiyonda, Başbakan Erdoğan'a yoğun ilgi gösterildi. Türk ve Müslümanlardan bazılar, Başbakan Erdoğan ile fotoğraf çektirmeye çalıştı. Erdoğan'a, kendisi ve eşi Emine Erdoğan'ın resimlerinin yer aldığı yağlı boya tabloları da hediye edildi.