Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.65
Gram Altın
2488.86
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sisi'nin açıklamalarına sert tepki

Müslüman Kardeşler Teşkilatı yöneticilerinden Abdulgaffar, cumhurbaşkanı adaylarından eski Savunma Bakanı Sisi'nin İhvan'a ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.
Sisi'nin açıklamalarına sert tepki
06 May 2014 14:11:00
Müslüman Kardeşler Teşkilatı yöneticilerinden Abdulgaffar, cumhurbaşkanı adaylarından eski Savunma Bakanı Sisi'nin İhvan'a ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Eşref Abdulgaffar, cumhurbaşkanı adaylarından eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin İhvan'a ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Abdulgaffar AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim propogandası kapsamında dün gazetecilerin sorularını cevaplayan Sisi'nin, televizyon kanallarında yayınlanan röportajında kullandığı "cumhurbaşkanlığım süresince İhvan diye bir şey olmayacak" şeklindeki sözlerine, "Mısır Kralı I. Faruk'tan devrik lider Hüsnü Mübarek'e kadar ülkenin tüm cumhurbaşkanları gitti, geriye sadece İhvan kaldı" ifadeleriyle karşılık verdi.

Sisi'nin İhvan'ı karalamaya çalıştığını, iddia ettiği gibi İhvan'ın şiddete başvuran ve tekfirci bir grup olmadığını vurgulayan Abdulgaffar, şunları kaydetti :

"Sisi dışlayıcı ifadeleriyle halkın İhvan'dan memnun olmadığını öne sürüyor. Hangi halktan bahsediyor. Her gün darbe karşıtı ve kendisi aleyhine gösteriler düzenleyen, adalet isteyen, fakirlikle boğuşan halktan mı, hangi halk adına konuşuyor acaba? Sisi şunu iyi idrak etmelidir ki, bundan önce de yapılan tüm baskı ve zorbalığa rağmen kendinden önceki tüm cumhurbaşkanları gitti, geriye kalan sadece İhvan oldu. Allah'ın izniyle o da gidecek ve İhvan kalacak."

İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat eş-Şatır'ın kızı Ayşe de Sisi'nin "ülke dışından gelen savaşçıların orduya ve halka karşı mücadele edeceği" yönündeki açıklamayı babasına nispet etmesine ilişkin "Babam şu an tutuklu. Sözü edilen görüşmenin ayrıntılarını bilmiyorum. Dolayısıyla bahsi geçen konuşmayı doğrulamam ya da yalanlamam mümkün değil" diye konuştu.

Kamuoyunda "Hamas ve Hizbullah'la işbirliği ve casusluk" olarak nitelendirilen davada yargılanan babası ve diğer İhvan yetkilileri ile şiddetin irtibatlandırılmasına tepki gösteren Ayşe eş-Şatır, "Babam vatana hizmet için yaşadı. Bizi de vatan sevgisi ve vatana hizmet duygusuyla büyüttü. Maruz kaldığı haksızlıklara sabretti. İhvan yönetime geldiğinde ise kendisine zulmedenlerden bile intikam almadı" şeklinde konuştu.

Sisi seçim programı çerçevesinde dün Mısır televizyon kanallarında yayımlanan açıklamasında, Şatır'a atfen, "İhvan yöneticilerinden birinin durum değerlendirmesi için kendisiyle yaptığı görüşmede, Suriye, Afganistan ve Libya'dan savaşçılar gelerek Mısırlılara ve orduya karşı savaşacaklarını söylediğini" iddia etmişti.

Mısır'da 26-27 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde, Hamdin Sabbahi ile eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi yarışacak.

AA