Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sivas Kangalı için merkez açıldı

​Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sivas kangal köpeğinin ırkını korumak için kurulan merkezin açılışını yaptı
Sivas Kangalı için merkez açıldı
10 Temmuz 2021 13:22:19
​Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sivas kangal köpeğinin ırkını korumak için kurulan merkezin açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kangal köpeğinin Sivas'ın önemli markalarından biri olduğunu belirterek, "Orta Anadolu Kalkınma Ajansımızın (ORAN) desteğiyle kurulan bu merkezde kangal köpeği ırkını koruyup, üretiminin ve eğitiminin doğru ellerde yapılmasını sağlamış olacağız." dedi.

Ekonomik değeri olan bir tür

Varank, projeyle ilgili şunları söyledi:

"Kangal köpeği Sivas'ımızın önemli markalarından biri, dünya çapında bilinirliğe sahip. Endemik bir tür olan kangal köpeği aynı zamanda çok ilgi çeken, sosyal ve ekonomik bir değer. Yerine göre sürüleri, ev ve iş yerlerini koruyan bir güvenlik unsuru, yerine göre ise engellilere hizmet eden bir terapi aracı. ORAN Kalkınma Ajansımız'ın desteğiyle kurulan bu merkezde kangal köpeği ırkını koruyup, üretiminin ve eğitiminin doğru ellerde yapılmasını sağlamış olacağız. 7 milyon lira bütçesi olan bu proje kangal köpeğinin marka değerini yükselterek Sivasımız'ın tanıtımına da katkı sağlayacak."

Merkezin bilimsel çalışmalara imkan sağlayacak veri altyapısını oluşturarak akademisyenlere sunacağı bilgisini veren Varank, projenin Sivas'a hayırlı olmasını diledi.