Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2494.66
BIST 100
9464.43
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Slovakya Bakanı: Türkiye anahtar role sahip

Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Lajcak,Türkiye'nin sığınmacı krizinde anahtar role sahip olduğunu söyledi.
Slovakya Bakanı: Türkiye anahtar role sahip
11 Nisan 2016 08:41:00
Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Lajcak,Türkiye'nin sığınmacı krizinde anahtar role sahip olduğunu söyledi.

Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak, Türkiye'nin sığınmacı krizinde anahtar role sahip olduğunu söyledi.

AB Dönem Başkanı Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Bert Koenders'in liderliğindeki heyetle Türkiye ve Yunanistan'a yaptıkları ziyareti değerlendiren Lajcak, AB'nin sığınmacı akınını durdurmak amacıyla attığı adımlar neticesinde durumun normalleşmeye başladığını ve sığınmacı krizinde yeni bir merhaleye geçildiğini belirtti.

Lajcak, şöyle konuştu:

''Yunanistan ziyaretimizin amacı sığınmacı krizinde dayanışma içinde olduğumuzu göstermekti. Bu, aynı şekilde Türkiye için de geçerli. Her iki ülke de problemlere karşı yalnız olmadığını hissetmeli. Bu, onların krizi değil ve de yalnız değiller. Ortak çözüm arayan sorumluluk sahibi ve dayanışma içinde olan dostları var.''

Heyetin, Türkiye'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ile görüştüğünü belirten Lajcak, ''Slovakya, sığınmacı krizinin çözümünde Türkiye'nin anahtar role sahip olduğunu düşünüyor ve Ankara ile stratejik diyaloğun güçlendirilmesini destekliyor. Slovakya aynı şekilde Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini destekliyor ve genişleme konusu Slovakya'nın AB dönem başkanlığının ana konusu olacak.'' ifadelerini kullandı.