Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.97
Gram Altın
2323.89
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Son sığınakları terör!

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Savaş baronlarının, toplum mühendislerinin elinde tek bir bahane var, o da terördür. Son sığınıkları bu. Eğer bu tehdit ortadan kalkarsa, bunların da tüm umutları suya düşecek'' dedi.
Son sığınakları terör!
27 Mart 2013 01:00:00
AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Savaş baronlarının, toplum mühendislerinin elinde tek bir bahane var, o da terördür. Son sığınıkları bu. Eğer bu tehdit ortadan kalkarsa, bunların da tüm umutları suya düşecek'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, Mavi Marmara'ya yaptığı saldırı nedeniyle İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin ''AK Parti olarak bu katliam karşısında susmadık. Takipten yorulmadık. Hukuktan taviz vermedik. İsrail'e 3 şartı tekrar ettik'' dedi.

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin yapılan görüşmeler hakkında da bilgi veren Erdoğan, ''Obama'nın şahitliğinde görüşmeyi gerçekleştirerek, bu işi bitirdik. Önce ABD, sonra İsrail açıklamalarını yaptı. Ama hepsi yazılı metinlerde, aynı zamanda telefon kayıtlarımızda. Ardından da biz açıklamamızı yaptık. Çünkü eşeği sağlam kazığa bağlayacağız, ondan sonra Allah'a emanet edeceğiz'' diye konuştu.

Ambargonun durumunu yerinde tespit edecek

Erdoğan, İsrail'in özür dilemesinin ardından kısa zaman içerisinde Filistin'e gideceğirni belirterek, ''Nisan ayı içerisinde olabilir, Filistin, Gazze, Batı Şeria bölgesine bir ziyaretle birlikte buradaki ambargonun ne durumda olduğunu yerinde tespit etme imkanımız olur'' dedi.

İsrail diledi CHP dilemez

Başbakan Erdoğan, Mavi Marmara olayından sonra muhalefetin Dışişleri Bakanı Bakanı Ahmet Davutoğlu'na en ağır hakaretleri yaptığını belirterek, ''Bunlardan mahcubiyet beklemeyin, bunlardan özür beklemeyin. İsrail özür diledi, özür diler ama CHP özür dilemez. Bunların tarihinde hatasını kabul etmek, özür dilemek yoktur. Ama pişkinlik ziyadesiyle vardır'' diye konuştu.

Biz hayat vermeye geldik

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Bursa mitinginde ''Vur de vuralım, öl de ölelim'' sloganına karşı, ''Merak etmeyin onun da zamanı gelecektir'' sözlerini şöyle eleştirdi: ''Sorumsuzca dil kullanması talihsizliktir. Bahçeli'nin kullandığı bu dil 1980 öncesi öldürülen, 1980 sonrası idam edilen gençlerin hatıralarına açık şekilde saygısızlıktır. Bu dil, bu siyaset, bu tavır, Türkiye'nin ve milletimizin asla hayrına değildir. Kışkırtan, tahrik eden ayrıştıran bir dildir. Siyasi sorumluluk taşıyan bir insana bu yakışır mı? Senin teröristin kötü benim teröristim iyi mantığıdır bu mantık. Biz vurmaya, öldürmeye değil hayat vermeye geldik.''

Erdoğan, ''Savaş baronlarının, toplum mühendislerinin elinde tek bir bahane ve gerekçe var, o da terördür. Son sığınıkları bu. Eğer bu tehdit ortadan kalkarsa, bunların da tüm umutları suya düşecek'' dedi.

Akil adamlar tartışması

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinde akil adamlar tartışmalarına da değinerek, ''Akil insanlar grubuna karar verirsek, 780 bin kilometre kareyi kuşatacak bir adım atarız. Onlar bizim ancak müşavere heyetimiz olacaktır. Akil insanlar grubuna ihtiyacımız olabilir. Herkesimin de burada olmasını isteriz'' şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu'nun eksikliği hissediliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2009'da helikopter kazasıyla hayatını kaybeden BBP eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu andı. Kendisi için Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, "Türk siyasi hayatının inancıyla, dava adamlığıyla, ilkeleri, duruşu, üslubuyla örnek şahsiyetlerinden biri olarak gördüğüm Muhsin kardeşimin eksikliği şu günlerde derin bir şekilde hissediliyor" dedi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan