Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2435.11
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sonraki kuşaklara daha güçlü bir Türkiye teslim edeceğiz

Adalet Bakanı Ergin, 'Bizden sonraki kuşaklara daha güçlü bir Türkiye'yi teslim etmekle meşgulüz. Türkiye'nin gerçek gündemi bu' dedi.
Sonraki kuşaklara daha güçlü bir Türkiye teslim edeceğiz
23 Haziran 2013 16:04:00
Adalet Bakanı Ergin, 'Bizden sonraki kuşaklara daha güçlü bir Türkiye'yi teslim etmekle meşgulüz. Türkiye'nin gerçek gündemi bu' dedi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Antakya'da inşaat çalışmaları devam eden 750 yataklı devlet hastanesindeki incelemelerinin ardından gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'nin bundan sonraki dönemde, yakalamış olduğu trendi devam ettirecek adımları atmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Ergin, "Onun için 76 milyon ülke insanı birlik beraberlik içerisinde yarınlarımıza hazırlık yapmak, bu alt yapıyı güçlendirmek ve bizden sonraki kuşaklara daha güçlü bir Türkiye'yi teslim etmekle meşgulüz. Türkiye'nin gerçek gündemi bu, olması gereken de bu. İnşallah, bu yatırım, kalkınma süreci, zenginleşme, özgürleşme, ve demokrasisini güçlendirme süreci artarak devam edecek" diye konuştu.
Yeni bir suç türü ihdas etmeye gerek yok
Sosya medyayla ilgili yapılması düşünülen düzenlemeyle ilgili soru üzerine Ergin, şunları söyledi:
"Defalarca ifade ettik, yasaklamadan söz edilmiyor ancak şunu da görmek lazım. Şuanda yasalarımızda belli suç tipleri var, bu suç tiplerini işlemek için birçok vesile var. Siz bunu şöyle bir ortamda yazılı, görsel medya üzerinden ya da sosyal medya üzerinden işleyebilirsiniz. Kanunlarımızda suça teşvik, tahrik var, insanlarımızı birbirlerine nefret duyacakları şekilde kışkırtma suçları var. Bütün bunların hangi platformda işlendiği önemli değil. Ulaştırma Bakanlığımız kaynağa ulaşma noktasında ilgili firmayla, teknik altyapı çalışmalarına bakarak bir suç işlenmişse bu suça karışan, işleyen kişilere ulaşma noktasında bir teknik çalışma yapıyor. Hadise budur. Yeni bir suç türü ihdas etmeye gerek yok. Ama yasalarımızda mevcut ihdas edilmiş yeni suç tipleri var. Bu suçu işlemiş olanlara erişimin önünde bir engel varsa bu engeli kaldırmaya çalışmak da parlamentonun görevidir."
Çözüm süreci
Gazetecilerin çözüm süreciyle ilgili sorularını da yanıtlayan Ergin, sürecin devam ettiğini, bu anlamda bir problem olmadığını dile getirdi.
Şuana kadar süreçle ilgili bir sıkıntı oluşmadığını aktaran Ergin, şöyle devam etti:
"Hedefimiz, bundan sonra kalıcı olarak bu huzur ortamının devam ettirilmesidir. Birlikte, bir arada yaşama iklimini güçlendirmektir. 75 milyonu geleceğe kol kola, omuz omuza taşıyabilecek altyapıyı kurmaktır. Yapılan çalışmalar bunlardır. Şuanda büyükşehirlerimizden doğuya güneydoğuya turlar düzenliyor insanlarımız, ne kadar güzel. Oralarda gidiyor geziyorlar. Bu iletişim aynı zamanda geçmişten gelen bir arada yaşama anlayışımızı, inancımızı ve bu inancı geleceğe taşıma yolunda çok önemli gösterge. Bu sürece sahip çıkmamız lazım. Bu ülkeyi sevenler, yavrularımızın geleceğine yatırım yapanlar, bu sürece gözü gibi bakmalıdır."