Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2511.77
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Tabii' yayın hayatına başladı

TRT'nin Uluslararası Dijital Platformu Tabii, uzun bir hazırlık sürecinin ardından bugün izleyiciyle buluştu. Platform başlangıçta ücretsiz olacak. Peki, izleyicilerin diledikleri yer ve zamanda ulaşabileceği platformda neler olacak? Detaylar haberimizde...
'Tabii' yayın hayatına başladı
07 May 2023 07:43:24
TRT'nin Uluslararası Dijital Platformu Tabii, uzun bir hazırlık sürecinin ardından bugün izleyiciyle buluştu. Platform başlangıçta ücretsiz olacak. Peki, izleyicilerin diledikleri yer ve zamanda ulaşabileceği platformda neler olacak? Detaylar haberimizde...

Yayın hayatına bugün başlayan yeni dijital platform, çeşitli içerikleri içerisinde barındıracak.

"Tabii"ye "www.tabii.com" adresinden ulaşılabilecek. İlk etapta Türkiye'deki kullanıcılara ücretsiz olacak platformda aksiyondan komediye, tarihi dramadan animasyona kadar birçok içerik izleyiciyle buluşacak.

"Bizi birleştiren nedir?" sloganıyla yola çıkan Tabii, Türkiye'nin hikayelerini, sesini dünyaya duyurmayı amaçladı.

Tabii’nin yazılımı ve teknik altyapısı, tamamı Türk mühendislerden oluşan TRT ekibi tarafından hazırlandı. Kütüphanedeki içerik süresi toplam 15 bin saat.

Hedef akla ilk gelen dijital platform olmak

"Tabii" ilk etapta öncelikle 25 ülkede ve 5 dilde erişilebilir olacak. Seslendirme seçenekleriyle İngilizce, İspanyolca, Arapça ve Urduca yayın yapacak.

Platforma erişim akıllı telefon, tablet, televizyon ve bilgisayar gibi birçok farklı cihazdan sağlanabilecek.

Hedef, yüksek kaliteli yapımlar dendiğinde akla ilk gelen dijital platform olmak.

Benzersiz hikayeler dünyayla buluşturulacak

"Tabii" benzersiz hikayeleri Türkiye’den dünyaya taşımayı hedefliyor.

Zamanı ve mekanı aşan hikayesiyle "Rumi", gelişen Türk havacılığının isimsiz kahramanlarını anlatan "Hür", oklarıyla düşmanlarına karşı amansız bir mücadele veren gençlerin maceralarını anlatan "Tozkoparan" yapımlardan bazıları.

"Tabii" ilk etapta 23 yapım ile yayına başlayacak.

Mevlana Celaleddin-i Rumi

1242 yılında Moğolların Erzuurum’u kuşatmasıyla başlayan dizide, Selçuklu Devleti’nin içinde bulunduğu çalkantılı dönemde Hz. Mevlana’nın içsel yolculuğu ile birlikte Selçuklu Devleti’nin değişim sürecine de tanıklık ediliyor.

Yapımda; Bülent İnal, Mehmet Ali Nuroğlu, Ahu Türkpençe, Nilay Deniz, Kaan

Yıldırım, Haluk Piyes, Levent Can, Ushan Cakır, Yusuf Çim, Tülin Oral, Erdal Yıldız rol alıyor.

Altay

Bir fantastik yapım olan Altay'da kıyamet, artık bir senaryo olmaktan çıkıyor ve dünya için neredeyse bir hakikate dönüşüyor.

Yaklaşmakta olan kıyamet, teknolojinin ve bilimin geldiği noktadan da hareketle daha çok bir çeşit toplumsal bozulma ve kirlenme ile tarif ediliyor.

Yapımın oyuncu kadrosunda, Batuhan Bayar, Muhammet Uzuner, Toprak Sergen, Beste Kökdemir, Alper Saldıran, Cem Özer, Elif Doğan, Aslı Sümen yer alıyor.

Hür aksiyon ve havacılık türünde yer alan Hür'de gözü pek pilotlardan oluşan ve korkusuzca operasyonlar düzenleyen 110. filo, onun da merkezinde Gökhan Üsteğmen yer alıyor.

Gökhan Üsteğmen, 3 kuşak asker bir aileden gelen ve bu mirasın ağırlığını en iyi şekilde taşımaya çalışan mükemmeliyetçi bir karakter.

Hayattaki idolü olan babası bir hava şehididir. Gökhan’ın annesi kocasını kaybettiği için oğlunun da aynı yoldan gitmesini istemez. Hatta bunu engellemek için her şeyi yapar. Gökhan bir görev sırasında ani gelişen zorlu hava şartlarının da etkisi ile sorunlar yaşar, uçağı düşse de kendisi kurtulur. Büyük

bir üzüntü yaşayan annesine verdiği söze rağmen uçma tutkusundan vazgeçmeyecek ve tecrübelerini en az kendisi kadar gözü kara pilotlara aktarmaya başlayacaktır.

Yapımda, Ogün Kaptanoğlu, Hilmi Cem İntepe, Batuhan Demir, Deniz Çatalbaş, Zeynep Tuğçe Bayat, Gökay Müftüoğlu, Taner Ertürkler yer alıyor.

Tozkoparan İskender

Gençlik ve aksiyon kategorisinde yer alan yapımda, birtakım özel güçlere sahip yetenekli okçu Tozkoparan İskender'in hikayesi anlatılıyor.

İskender’i iyilik adına savaşan yenilmez bir kahramana dönüştüren bu güçler, ona her daim büyük düşmanlar da kazandırıyor.

Gölge adındaki düşmanı zamanın dengesini korumakla görevli olan “Zamanın Çocuğu” İskender’in aksine, zamanın dengesini bozmak ve karanlığını dünyaya yaymak istemektedir.

Bunun için önce yenilmez okçu İskender’i sonra da onun öğretilerini takip etmek için kurulan Tozkoparanlar teşkilatını yok etmesi gerekmektedir.

Tozkoparan İskender'de, Çağan Efe Ak, Leyla Kırşan , Tuana Naz Tiryaki, Hayrettin Karaoğuz, Burak Efe Parlar, Cemrehan Karakaş, Yağız Kılınç, Deniz Erayvaz, Alisa Sezen Sever, Alperen Efe Esmer rol alıyor.

"Tabii" benzersiz yapımlara ev sahipliği yapıyor

Tabii'de 19 benzersiz hikaye daha yer alıyor. Bu yapımlar şu şekilde:

#Adalet, Akif, Aşkımız Yeter, Dayton, Hay Sultan, Kızılelma Bir Fetih Öyküsü, Koyu Beyaz, Küçük Dahi İbn-i Sina, Modern Doğu Masalları, Organizasyon Bizim İşimiz, Son Gün, Yangın Günleri Independenta, Yardımcı Oyuncu, Üniversdeli, Eyvah Ramazan Bey, Bılt More Oteli Cinayeti, Metamorfoz, Serhat, Şanzelize Düğün Salonu, Şebeke, Derin Mor, Kapı, Mahsusa, Yeşil Deniz Milenyum, Bozkır Arslanı Celaleddin.