Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.62
Gram Altın
2490.42
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tablet bilgisayar ihalesi açılıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'Önümüzdeki ay ihalesini açıyoruz, 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar alacağız. Onu da peyderpey liselerden başlayarak bütün çocuklarımıza dağıtacağız' dedi.
Tablet bilgisayar ihalesi açılıyor
04 Haziran 2013 00:00:00
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'Önümüzdeki ay ihalesini açıyoruz, 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar alacağız. Onu da peyderpey liselerden başlayarak bütün çocuklarımıza dağıtacağız' dedi.

Avcı, Han Yöresi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (HAYÖDER) tarafından Han ilçesi'ndeki bir mesire alanında gerçekleştirilen pikniğe katıldı. Piknikteki çocuklar, Milli Eğitim Bakanı Avcı ile fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı. Avcı, piknikte yaptığı konuşmada, bu tür buluşmaların çok göç veren ilçeler için önemli olduğunu belirterek, Han ilçesinin dış göç vermesi nedeniyle nüfius olarak küçük bir ilçe olduğunu kaydetti. İlçenin 7 medeniyetin izlerini taşıyan, tarihi birikim ve turistik bakımdan cazip olabileceğini anlatan Avcı, şöyle konuştu:"Bu tarihi ve turistik potansiyeli gereği gibi değerlendiremedik. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere Hanlı hemşehrilerimizin gayretleriyle ilçenin daha çok tanınmasını, bu tarihi ve turistik özelliklerinin daha çok insan tarafından bilinmesini ve ziyaretlere vesile kılınmasını gerçekleştirelim." Konuşmanın ardından Han Belediye Başkanı Mustafa Pekak, Avcı'ya lületaşından yapılmış bir pipo hediye etti. Avcı, piknikte yapılan çekilişte çaydanlık kazanan kişiye hediyesini verdi. Daha sonra Avcı, gösteri yapan Zeybek ekibi üyeleriyle sohbet etti.

10 MİLYON 600 BİN TABLET LİSELERDE DAĞITILACAK

Avcı, çekilişte bir kişiye tablet bilsayar hediye etti. Bunun ardından Avcı, "Hayırlı uğurlu olsun. Çıkmayanlar da üzülmesin. İnşallah önümüzdeki ay ihalesini açıyoruz, 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar alacağız. Onu da peyderpey liselerden başlayarak bütün çocuklarımıza dağıtacağız" dedi.

SBS'DE NOT ŞİŞİRMECE YOK

Avcı, yanına gelen bir çocuğun "Seviye Belirleme Sınavı (SBS) gelecek yıl nasıl olacak?" sorusunu "Bu yıl SBS'ye giriliyor. Seneye tek sınavlı ve dersane ağırlıklı olmayacak, yıl içerisinde girdiğiniz derslerden aldığınız notlar da değerlendirmeye katılacak. 'Adil olur mu?' ve 'Bazı sınıflarda notlar şişirilir mi?' diye soruyorsunuz. Ona fırsat vemeyecek bir düzenleme yapacağız. Not şişirmece yok" diye yanıtladı.