Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tahsin Paşa'nın Hanne'si

PAYİTAHT Abdülhamid dizisinden aşina olduğumuz, başarılı oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu'nun 12. kitabı HANNE isimli romanı, TİMAŞ Yayınları'ndan piyasaya çıktı. Kendisinden kitabı hakkında bilgiler aldık.
Tahsin Paşa'nın Hanne'si
26 Aralık 2020 17:49:45
PAYİTAHT Abdülhamid dizisinden aşina olduğumuz, başarılı oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu'nun 12. kitabı HANNE isimli romanı, TİMAŞ Yayınları'ndan piyasaya çıktı. Kendisinden kitabı hakkında bilgiler aldık.

FERHAT KARATAŞ-ANKARA

Hanne'ye bu kadar yoğun bir ilgi olacağını tahmin etmediğini söyleyen Bahadır Bey, "Bu beni çok mutlu etti. Yazmayı çok seviyorum, klasik olacak ama gerçekten yazmadan rahat edemiyorum. Korona döneminde en çok üzüldüğüm şey imza günlerinin ve fuarların olmaması oldu. Okurlarla buluşmak, onlardan kitaplarım hakkında bir iki cümle duymak eşsiz bir deneyimdi, kıymetini şimdi anladım" dedi.

Bahadır Yenişehirlioğlu

Derdi çok olan kitap!

Hanne'nin pek çoğumuzun hayatından izler bulabileceği sancılı ve fırtınalı bir dönüşüm hikayesi olduğunu söyleyen Bahadır Yenişehirlioğlu, "Bir derdi yok bu kitabın, çok derdi var. İnsanlara, insanlığa bir şeyler söylüyor. Kendine gel diyor. Hayatını sorgula. Ne durumda olduğunu ve aslında ne olmak istediğini düşün. İnsanları karşıma almak, onları sarsmak istiyorum, kendilerine getirmek istiyorum. Bunu tek tek yapamayacağım için yazıyorum" diye konuştu.

Hanne güçlü bir kadın

hanne

Romanın kahramanı Hanne'nin çok güçlü bir kadın olduğunu kaydeden Yenişehirlioğlu, "Zaten böyle olmasaydı, acılara ve travmalara dayanamazdı. Aslında madden varlıklı, hali vakti yerinde bir hayatı var. Elinin tersiyle bu hayatı reddediyor hakikate ulaşmak için. Çoğu insan yapamaz bunu. Yapamadığı için de bu dünya bu halde değil mi? Mesnevi Hanne’yi tedavi eden ilaçlardan bir tanesi. Aslında bir kapı açıyor ona. Tedavinin geri kalanını devam ettirmek Hanne’nin elinde" diyor.

Yazarlık ve oyunculuk

Yazarlık ile oyunculuğu bir arada başarıyla götüren Tahsin Paşa, "İkisine de geç yaşta başladım. Çok keyif alıyorum ikisinden de fakat yazarlık her zaman benim öne koyduğum bir kimlik. Avukatlık yaparken yaşadığım stresten kurtuldum yazmaya başladıktan sonra. Kitaplarım satıyor, oynadığım yapımlar beğeniliyor, bunun için her zaman Allah’a şükrederim" dedi.

Devamı gelecek mi?

Hanne'nin devamının gelip gelmeyeceği konusuna da değinen Bahadır Yenişehirlioğlu, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "İnsanların Hanne’yi ne kadar çok sevdiğini gördüm. Açık konuşayım ben de merak ediyorum bunu. Hanne’nin romanın bitişinden sonra ne yaptığını bilmiyorum. Ben de öğrenmek isterdim!.. Hanne hayatına devam ediyor bir yerlerde, yalnız bıraktım onu şimdilik. Bilemeyiz, belki bir gün karşımıza başka bir yerde çıkar."