Talas Belediyesi'nden Dünya Engelliler Günü'ne özel övgü alan hizmet
Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Talas Belediyesi Teknik Birimler Atölyesi Engelli Aracı Bakım ve Onarım Ünitesinde bir program düzenlendi.
Programa AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın yanı sıra birim müdürleri, engelliler ve aileleri katıldı.
'BURADAKİ HADİSE GÖZLERDEKİ MUTLULUK'
Sohbet havasındaki programda konuşan Başkan Yalçın, “Bugün Dünya Engelliler Günü. Gönül ister ki keşke böyle bir gün olmasa ama insanın doğduğu yer nasıl kaderse yaşamı da kader oluyor. Bunların içerisinde mutlu olmaya çalışmak, devlet millet işbirliğiyle el ele vererek, yerel yönetimler olarak biz belediyeler de sürekli vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak adına görev yapıyoruz. Bunlardan biri de engelli kardeşlerimizin araçlarıyla ilgili bir hizmet veriyoruz. Araçların bakım onarımı bir ihtiyaçtı. Yolda kalan kardeşimiz bizi arayarak aracı orada tamir edilebilecekse ediliyor, yoksa atölyeye getiriliyor. Kendisi de evine bırakılıyor. Bakımı yapıldıktan sonra araç kendisine teslim ediliyor. Bu hizmet 4 yıldır devam ediyor. Şimdiye kadar 1195 araç bakım gördü. Sadece Kayseri merkezde değil çevre illerden bakım taleplerine ulaşıyoruz. Buradaki hadise parasal değil gözlerdeki mutluluk. Allah devletimize zeval vermesin. Herkese sağlıklı günler diliyorum.” dedi.
'SOSYAL HİZMETLERDE ÇIĞIR AÇAN BELEDİYECİLİK'
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ise Başkan Yalçın’dan övgüyle bahsederek, “Bu ortam beni ziyadesiyle memnun etti. Talas Belediyemizin engelli kardeşlerimizin araçlarını tamir olayını biliyordum ama böyle teşekküllü bir altyapı beklemiyordum, tebrik ediyorum. Artık AK Parti belediyeciliği su, kaldırım, yol hizmetlerinin çok ötesine geçip sosyal hizmetlerde çığır açacak hizmetlere imza attı. Bu inceliği düşünmek herkesin harcı değil. Mustafa başkanımızın inceliği ve zarifliğinden sizlere bir damla yansıdı. Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Engelli vatandaşlar ve aileleri de araçlarına yönelik bakım onarım ve tadilat hizmetinden dolayı Başkan Yalçın’a teşekkür etti.
Engelliler adına konuşan Recep Ötün, “Arkadaşlar arızamız olduğunda geliyor, hallediyorlar, araçlarımızı getiriyorlar. Uzun süre de beklemiyoruz. Allah sizden razı olsun başkanım, işiniz gücünüz rast gelsin. Dışarıda bizlerin veremeyeceği paralar isteniyor. On numara bir hizmet.
TÜRKİYE’DE BİR İLK
Konuşmaların ardından Türkiye’de ilk defa Engelli Atölyesi Bakım ve Onarım Ünitesinde üretilen güneş enerjisi ile şarj olan engelli aracı ile uzaktan kumandalı refakatçi aracının tanıtımı yapıldı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.