Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2435.86
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TBMM'nin gündemi yoğun

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta, ödeme hizmetleri ve elektronik parayla ilgili düzenlemeleri içeren kanun tasarısı görüşülecek. Tasarıya göre Elektronik para kuruluşları faaliyetlerini bankalar aracılığıyla yürütecek.
TBMM'nin gündemi yoğun
17 Haziran 2013 00:00:00
TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta, ödeme hizmetleri ve elektronik parayla ilgili düzenlemeleri içeren kanun tasarısı görüşülecek. Tasarıya göre Elektronik para kuruluşları faaliyetlerini bankalar aracılığıyla yürütecek.

Genel Kurul'da, 18 Haziran Salı günü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sözlü soruları yanıtlayacak. Meclis bu hafta, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen, ödeme hizmetleri ve elektronik paraya düzenlemeyi içeren Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşlarına ilişkin usul ve esasları belirleyen kanun tasarısını ele alacak.

Fon kadar elektronik para

Tasarıya göre, ödeme kuruluşu kredi verme faaliyetinde bulunamayacak. Elektronik para kuruluşları faaliyetlerini bankalar aracılığıyla yürütecek. Elektronik para ihraç eden kuruluş, aldığı fon kadar elektronik para ihraç edecek. Elektronik para kuruluşu kredi verme faaliyetinde bulunamayacak.

Kanun tasarıları da gündemde

TBMM Adalet Komisyonu, 18 Haziran Salı günü, "Yargılama Hizmetleri ile ilgili Olarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ve "Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" gündemiyle toplanacak.

Genel Kurul bunları görüşecek

TBMM KİT Komisyonu, 19 Haziran Çarşamba günü, Devlet Demiryolları İşletmesi ve Bağlı Ortaklıkları, 20 Haziran Perşembe günü Devlet Malzeme Ofisi, Acıpayam Selüloz Sanayi A.Ş, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, Marmara Teknokent A.Ş ve Sümer Holding A.Ş''nin hesaplarını ele alacak. 20 Haziran Çarşamba günü ayrıca, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde görüşmelere başlanacak. Aynı gün, TBMM Dışişleri Komisyonu'nda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmalarının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları görüşülecek. Anayasa Uzlaşma Komisyonu ve İçtüzük Uzlaşma Komisyonu da çalışmalarını sürdürecek.