Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2297.40
BIST 100
9061.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tecavüz skandalını bir CHP'li ortaya çıkardı, diğeri örtbas etmeye çalıştı

Yıllardır dindar kesime 'tacizci' iftirası atan CHP'de 'tecavüz' lağımı patladı. Tacizi faş eden Barış Yarkadaş, kendisine 'Şov yapıyor' diyen Canan Kaftancıoğlu'nu tacizi örtbas etmekle suçladı
Tecavüz skandalını bir CHP'li ortaya çıkardı, diğeri örtbas etmeye çalıştı
02 Aralık 2020 10:00:00
Yıllardır dindar kesime 'tacizci' iftirası atan CHP'de 'tecavüz' lağımı patladı. Tacizi faş eden Barış Yarkadaş, kendisine 'Şov yapıyor' diyen Canan Kaftancıoğlu'nu tacizi örtbas etmekle suçladı

HABER/ÖZLEM DOĞAN

CHP Maltepe yönetimindeki Umut Karagöz’ün bir kadını taciz etmesi partiyi karıştırdı. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun olayı sümen altı etmeye kalkışması CHP’li Barış Yarkadaş’ı çileden çıkardı.

HDP Mardin milletvekili Tuma Çelik’in seçim çalışmaları sırasında bir kadına ettiği tecavüz skandalını partice gizleme çabasının bir benzeri de CHP’de yaşandı. CHP İstanbul Maltepe İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Umut Karagöz, 20 yaşındaki Zeliha Y.'ye yönelik cinsel saldırı ve darp suçlamasıyla tutuklandı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun bir gazeteye verdiği demeçte, CHP’li eski vekil Barış Yarkadaş’ı Karagöz'ün karıştığı cinsel saldırı suçu üzerinden şov yapmakla suçlaması ana muhalefet partisini karıştırdı. Sosyal medya üzerinden adeta il yönetimini bombardımana tutan veren Yarkadaş, Canan Kaftancıoğlu’nun tecavüz olayının üzerini nasıl örttüğünü ve buna karşı çıkan CHP Maltepe Kadın ve Gençlik Kolları’nı nasıl susturduğunu ortaya koydu.

Onun adına utandım

Sürekli kadın kimliğini öne çıkararak siyaset yapan Canan Kaftancıoğlu’nun "cinsel saldırı ile ŞOV"u kavramlarını aynı cümlede kullanmasını bu ülkenin kadınları açısından büyük bir talihsiz olduğunu belirten Yarkadaş, “Canan Kaftancıoğlu’nun sözlerini okurken onun adına utandım. Yazıklar olsun!" dedi.

Kaftancıoğlu’nun, Maltepe'de yaşanan olayı ne zaman öğrendiğini ve neden kamuoyuna açıklama yapmadığını soran Yarkadaş, tecavüz olayına tepki göstermek isteyen Maltepe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’nın açıklamasına da engel olunduğunu ifade etti. Maltepe İlçe Başkanı’nın "Canan Hanımdan haber bekliyoruz. Açıklama yapılmasını istemiyor" diyerek basına duyuruyu engellediğini belirten Yarkadaş, “Mağdurun ifadesinin yazılı olduğu tutanağı okuduğumda mideme bir yumruğun oturduğunu hissettim. Bu ahlaksızlık karşısında elimden gelebilecek tek şeyin tweet atarak konunun üstüne gitmek olduğunu düşündüm. Ve tek bir tweet atarak konuyu duyurdum. En azından ört bas edilmeye çalışılan rezaletin ardından sesleri bastırılan Kadın ve Gençlik Kollarımız ile mağdurun sesi olurum diye düşündüm” dedi.

Soruşturma başlatılmalı

Saldırının failinin olayın üzerinden günler geçmesine rağmen CHP teşkilatından atılmadığına dikkat çeken Yarkadaş, Kaftancıoğlu’nun görev suçu işlediğinin altını çizdi: “Belli ki; Canan Kaftancıoğlu bu konularda hayli duyarsız. Somut olay ve iddiaların üstünü örtmek, ihmal etmek, geçiştirmek bir görev suçudur. CHP Yüksek Disiplin Kurulu, İstanbul'daki tüm iddialarla ilgili re'sen soruşturma başlatmalıdır. Bu yapılmadığı takdirde, ben her platformda bunu gündeme getireceğim. Bunun bedeli partiden atılmak olsa bile.”

Başka bir skandal daha

Barış Yarkadaş’ın sosyal medya üzerinden paylaşımları, CHP’deki başka bir skandalı daha patlattı. Parti üyesi Özlem Hanelçi, il başkan yardımcıları Yasin İlgar ve Özgür Aydın’ın kendisini taciz ettiğini iddia etti. Hanelçi, “Bana il başkan yardımcıları ahlaksızlık yaptı. Şikâyet ettim. Tehdit edildim. Kaftancıoğlu hanım hiç ses çıkarmadı bile. CHP’de kadın olarak siyaset yapmak zor” ifadelerini kullandı.

ayhan oğan


İşte CHP’nin gerçek yüzü

Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan yıllardır vakıflara ‘tacizci’ iftirası atan CHP ve HDP’nin, partilerinde patlak veren ‘ tecavüz’ olayları ile gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını söyledi. Oğan, “Tacizcinin, tecavüzcünün, ahlaksızın partisi olmaz fakat CHP neredeyse kurumsal olarak bazı kurumları, vakıfları, dernekleri AK Parti tabanına yönelik yakın olan AK Partilileri yıllardır utanmadan, çekinmeden, yüzleri kızarmadan tacizle, tecavüzle eşleştirme çabasına girmişti. Özellikle AK Parti’ye yakın olan kurumları suçlarken son bir yılda taciz ve tecavüz hadiseleri CHP ve HDP teşkilatlarından, milletvekillerinden, parti yöneticilerinden çıkıyor. Israrla kadın hakları, kadın özgürlüğü, cinsel tacize ve şiddete son söylemleriyle kendisini bayraklaştıran parti yöneticisi kadınların bu taciz olaylarını örttüğünü gördük. Hani bunlar kadın haklarının temsilcisiydi? Vatandaşımız her şeyin farkında” dedi.

umut karagoz -canan kaftancioglu

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan