Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2324.13
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tepkiler ideolojik

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar ve protesto gösterilerine ilişkin, 'Tepkileri, ideolojik bazlı olarak ifade etmek istiyorum' dedi.
Tepkiler ideolojik
02 Haziran 2013 16:11:00
Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar ve protesto gösterilerine ilişkin, 'Tepkileri, ideolojik bazlı olarak ifade etmek istiyorum' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ve protesto gösterilerine değindi.

Türkiye'nin her alanda büyük başarılar yaşadığı bir dönemde hiç arzu etmedikleri saldırılara, provokasyonlara şahit olduklarını belirten Erdoğan, "Geçmişte, hükümetleri tehdit etmek, hükümetleri hizaya getirmek, kaos ortamı oluşturarak, demokrasi dışı müdahalelere zemin hazırlamak için tertip edilen tuzakların benzerini, şu anda tekrar yaşıyoruz. Sandıkta başarı sağlayamayanların ve başarı sağlayamayacağını da bilen, son dönemde sık sık sokak sokak direniş çağrısı yapan bir anamuhalefet parrtisinin ve onun yanında diğerlerinin umutsuzluk içinde bu eylemleri kışkırttığını görüyoruz" dedi.

Türkiye genelinde 2 milyarı aşkın fidan, 750 milyon civarında 3-10 yaş grubu arasında ağaç diktiklerini, 160 civarında park tesis ettiklerini, 250 bin-500 bin metrekare bedelsiz arazi verdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Böyle bir çalışmanın içerisinde olan bize, ağaç katliamı yapıyormuş diye hava atıyorlar. Belediye başkanlığım döneminde Kilyos Zekeriyaköy'de üniversite yapmak adına 10 binlerce 10 yaş grubu üzerinde ağaç söküldü. Ne yapacaklarını söylediler? Üniversite yapacaklarını söylediler. Ben onlarla çok büyük bir mücadele verdim. 'Eğer üniversite yapacaksanız niçin orası? Orman alanı dışında yerler var. Bulun oralarda yapın, sizin paranız da var. Türkiye'nin bir numaralı iş grubusunuz, bir başka yerde yapın' dedim. O zaman ben yanımda bu çevrecilerin hiçbirini bulamadım. Devrin Cumhurbaşkanı açılışını yaparken, ben cezaevindeydim o zaman, 'Burayı engellemek isteyenler şimdi nerede?' diye açıklama yaptı. Cezaevinden çıktım, davama yine devam ettim ve sonunda davayı kazandım.

Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın kiracısıdır o üniversite. Yıkabilirdik ama üniversite olduğu için yıkmadık. Bu grup, Türkiye'nin bir numaralı holdingi. Hani niye konuşmuyorsunuz? Hadi gidin orada bir gösteri yapın. Gezi Parkı'nda 12 tane ağaç dediniz, bundan dolayı bunları yaptınız."

"Dert başka"

Başbakan Erdoğan, 'Taksim'de Gezi Parkı ortadan kalksın' iddiasında olmadıklarını vurgulayarak, 3. Selim tarafından 1780'de yaptırılan Topçu Kışlası'nı yeşili de muhafaza edecek şekilde yeniden inşa etmek, AKM'yi yıkmak suretiyle, arkasında ve yanındaki boşluğu katacak şekilde dev bir kültür ve opera binasını yapmak istediklerini dile getirdi.

Taksim Meydanı'nı yayalaştırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Tutturmuşlar AVM, AVM olacak. Uluslararası camiada alışılmış bir AVM'yi zaten siz buradaki alana yapamazsınız. Burada, kesinleşmiş olarak bir AVM projesi de yok. Belki biz buraya bir şehir müzesi yapacağız, burada farklı etkinlikleri ortaya koyabilecek bir mimari eser ortaya koyacağız. Kesinleşen, elimizde belirlenen bir belge var mı? Yok. Sadece bir kez söylenmiş, ifade edilmiş olaylar üzerine...Karşımızda bir muhatap da yok... Alıyorlar, birilerini geliyorlar, onlarla beraber orada gösteri yapıyorlar. Dert başka" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin son 10 yıldaki ekonomik ilerlemesine ilişkin bilgi verirken, "Böyle bir ekonomik kalkınma sürecini yakalamış Türkiye'nin bu gidişini engellemek, bu gidişe 'Dur' demek isteyen malum muhfiller, bunu hazmedemeyen mahfiller, işte bu tür çılgınlıklar içine giriyorlar. Kendilerine göre, yakıyorlar, yıkıyorlar, cam, çerçeve... Buraların taşlarını sökerek esnafın camlarını kırıyorlar. Bu mu demokrasi? Soruyorum... 'Tayyip Erdoğan diktatördür'. Bu millete hizmetkar olan bir insana diktatör yakıştırmasını yapıyorlarsa, diyecek bir şey yok. Benim, 81 vilayatte 76 milyon vatandaşıma hizmet etmekten başka bir derdim olmamıştır. Ben bu milletin efendisi değilim. Diktatörlük benim kanımda da yok, cibiliyetimde de yok. Ben bu milletin hizmetkarıyım" dedi.

"Her türlü kamuoyu araştırmasını yapıyoruz"

CHP'nin İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde çöp yığınlarının kaldırılamadığını, İstanbul'un su sıkıntısı çektiğini, hava kirliliği olduğunu, Haliç'in pislikten geçilmediğini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Her türlü kamuoyu araştırmasını yapıyoruz ve adımlarımızı ona göre atıyoruz. Taksim'le ilgili de 2011 seçimleri öncesinde tüm kamuoyu araştırmalarımızı yaptık, adımlarımızı ona göre attık ve atıyoruz. Taksim Kışlası'nı CHP zihniyeti yıktı, onun yerine Taksim Stadı olarak kullandı. Şu anda İnönü Stadyumu olarak kullanılan yerde, eskiden Dolmabahçe Sarayı'nın ahırları vardı. Onu yıkıp stad yaptılar. Bakın bunların hepsi o dönemde olmuş. Bunlara sesi çıkmayanların, orada şu anda sökülen 12 tane ağaca bu şekilde tepkilerini çevrecilik adına değil, ideolojik bazlı olarak ifade etmek istiyorum."

"100 yıllık ihmali gidermeye çalışıyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin son 10 yılda Balkanlar konusunda 100 yıllık bir ihmali gidermeye çalıştığını belirterek, "Bosna'da Mostar Köprüsü'nü düşünün. Batı dünyası yıktı, biz inşa ettik. Drina köprüsünü onlar yıktı, biz inşa ettik. Camilerimizi yıktılar, biz inşa ettik. Niye? Bizim manevi bir borcumuz var da onun için" dedi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan