İsrail bugün serbest bırakılacak 3 İsrailli esirin ismi açıklanana kadar ateşkesin başlamayacağını açıklarken, Hamas esirlerin listesinin teslim edilememesinin sahadaki durumdan kaynaklandığını belirtti.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Binyamin Netanyahu'nun serbest bırakılması gereken esirlerin listesinin ulaştırılmasındaki gecikmeyle ilişkin gece boyunca bir güvenlik değerlendirmesi yaptığı duyuruldu.

Netanyahu'nun yerel saatle sabah 8.30'da (TSİ 09.30) yürürlüğe girmesi planlanan ateşkesin, Hamas'ın taahhüt ettiği serbest bırakılacak esirlerin listesi gelene kadar başlamayacağı talimatını ilettiği bildirildi.

'İsrail geri durmayacak'

Maariv'e konuşan İsrailli bir kaynak, bugün serbest bırakılacak esirlerin listesi "ateşkes uygulamaya girene kadar kendilerine teslim edilmezse İsrail'in geri durmayacağı" tehdidinde bulundu.

İsrail ordusunun sözcüsü Hagari yaptığı açıklamada: Hepimiz bu sabah anlaşmanın hayata geçmesini bekliyoruz. Hamas bu sabah itibarıyla yükümlülüklerini yerine getirmiyor ve anlaşmaya aykırı olarak geri dönecek tutukluların isimleri henüz açıklanmadı.

'Teknik nedenlerden dolayı isimlerinin verilmesinde gecikme yaşandı'

Hamas ise Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşmasının şartlarına bağlılığını teyit ederek, ilk grupta serbest bırakılacak İsrailli esirlerin isimlerinin verilmesindeki gecikmeyi "teknik saha nedenlerine" bağladı.

ABD'nin 13 eyaleti DOGE'nin hassas verilere erişimini engellemek için dava açılacak ABD'nin 13 eyaleti DOGE'nin hassas verilere erişimini engellemek için dava açılacak

"Hamas ateşkes anlaşmasının şartlarına bağlılığını teyit ediyor." ifadelerine yer verilen açıklamada, "ilk grupta serbest bırakılacak isimlerin (İsrailli esirlerin) tesliminin sahadaki teknik nedenlerden dolayı geciktiği" kaydedildi.

Açıklamada, başka detaya yer verilmedi.

Ateşkese dakikalar kala yeni saldırı

İsrail ateşkesin başlamasına dakikalar kala yeniden saldırdı. Gazze'den dumanlar yükseliyor.

Muhabir: Çağrı Gökten