Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tespit edilecek ve hesabı sorulacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: 'Türkiye Cumhuriyeti devleti, mutlaka bu olayın arkasında kim var tespit edecek ve hesabını soracaktır'
Tespit edilecek ve hesabı sorulacak
11 May 2013 16:54:00
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: 'Türkiye Cumhuriyeti devleti, mutlaka bu olayın arkasında kim var tespit edecek ve hesabını soracaktır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Hatay'ın Reyanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti devleti, mutlaka bu olayın arkasında kim var tespit edecek ve hesabını soracaktır" dedi.

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığınca Van'da düzenlenen 9. Bölge Toplantısı'na katılan Şahin, toplantı devam ettiği sırada, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaları öğrendi.

Şahin, patlamalara ilişkin, öğle saatlerinde Reyhanlı'da patlayıcı yüklü olduğu sanılan iki aracın infilak ettiğini belirterek, olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Patlamaların Suriye sınırında meydana gelmesinden dolayı kafalarda soru işareti oluştuğunu vurgulayan Şahin, Reyhanlı'da bir üre önce de yine Suriye tarafından gelen aracın infilak etmesi sonucu 14 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsattı.

Şahin, devlet ve hükümet yetkililerinin, olayın arkasında kimler olduğuyla ilgili çalışmaları yapacağını bildirerek, şöyle konuştu:

"Bu eylemin iki amacı olabilir. Birincisi sabahtan beri konuştuğumuz çözüm sürecini olumsuz etkilemek. Çünkü Türkiye'nin böylesine bir sorunu çözüyor olması, bazı ülkeleri olumsuz etkileyebilir. İstiyorlar ki bu devam etsin. Bu nedenle terör eylemi süsü vererek bu eylemi yapmış olabileceklerini düşünüyorum.

İkincisi de Esed kendi halkına zulmetmektedir. Şu ana kadar bildiğim kadarı ile 100 bin insan yaşamını kaybetti ve iç çatışma devam etmektedir. Şam yönetimi, kendi halkının üzerine bombalar yağdırmaktadır. Bu nedenle de Suriyeliler Türkiye'ye sığındılar ve sayıları 330 bine yaklaştı. Biz komşu ülkeler, bu insanlara insani gayelerle kapımızı açtık. Çadırlarda, konteynerlerde uzun süredir bunları misafir ediyoruz. Sanıyorum, Şam yönetiminin muhalif olarak değerlendiği Suriyelilere yardım etmemiz, Esed'i rahatsız ediyor. Türkiye'de de bu eylemleri yaparak Suriyelilerle bizim aramızı açmaya çalışmaktadırlar. Çünkü Hatay'da tepki yürüyüşleri yaşanmaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti devleti, mutlaka bu olayın arkasında kim var tespit edecek ve hesabını soracaktır."