Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2323.55
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TMMOB, PKK yandaşı televizyona ödül verdi

Bazı baro ve meslek odalarının teröre müzahir skandallarına bir yenisi eklendi. TMMOB, PKK yandaşı televizyona ödül verdi. Uzmanlar, ''Bu ifade özgürlüğü değil terörü cesaretlendirmek'' dedi.
TMMOB, PKK yandaşı televizyona ödül verdi
01 Ekim 2021 08:57:06
Bazı baro ve meslek odalarının teröre müzahir skandallarına bir yenisi eklendi. TMMOB, PKK yandaşı televizyona ödül verdi. Uzmanlar, ''Bu ifade özgürlüğü değil terörü cesaretlendirmek'' dedi.

Haber: Özlem Doğan

Terör örgütlerine açıkça destekten çekinmeyen bazı meslek örgütü odalarının skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Her fırsatta ülke düşmanı odaklara ve terör örgütlerine arka çıkan, ödül veren meslek odaları ve baroların tavrı vatandaştan büyük tepki görüyor. DHKP-C’ye, PKK’ya ve toplum ahlakına düşman sapkın LGBT’ye sahip çıkan Türk Tabipler Birliği, İstanbul Barosu, Ankara Barosu, İzmir Barosu gibi Mimarlar Odası Ankara şubesi de gerçek yüzünü gizlemeyerek terör örgütü PKK'nın yayın organı Jin TV’ye ödül verdi.

Terör örgütünün odası

Düzenlediği sözde ‘Basın Ödülleri'nde skandala imza atan Mimarlar Odası, Avrupa’da terör örgütü PKK’nın yayın organı olarak bilinen Jin Tv sunucusu Güler Yıldız’a ödül verdi. Sosyal medyada olaya büyük tepki gösteren vatandaşlar, “Devlet bu terör odaklarını neden kapatmıyor? Örgüt militanları, bu terör yandaşı baro ve meslek odaları vasıtasıyla hukukçu, doktor veya bir başka meslek grubu çalışanı olarak devlete sızarsa ne olacak” diye sordu.

jin tv_effbcd1bc8d76b47503e052ecf22643f.png

Birbirlerinden farkları yok

Her kaos ve kışkırtmada başrolde olan, demokrasi ve fikir özgürlüğü adı altında terör propagandası yapan odakların başında bazı barolar geliyor. Türkiye’nin 2019’da PKK/YPG’ye yönelik gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı’nı sonlandırması çağrısı yapan İzmir Barosu, daha önce de terör örgütü PKK’ya destek açıklamalarında bulunmuştu. Bir diğer terör sevici baro olan İstanbul Barosu da DHKP-C’nin Türkiye sorumlularından Kamile Kayır’la aynı bölmede yakalanan ve cezaevinde eylemde ölen sözde Avukat Ebru Timtik'in posterini barosu binasına asmıştı. Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan da DHKP-C terör örgütü üyesi Helin Bölek’in ölümüne üzüldüğünü açıklamıştı.

istanbul barosu dhkpc ebru timtik_2804d3670cd5a400b4a0f255d42865cb.jpeg

LGBT’nin de dostları

LGBT’nin destekçisi CHP ve HDP’nin yanı sıra barolar da toplum ahlakı düşmanı küresel sapkınlığa tüm kapılarını açmış durumda. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın İslam dininin eşcinselliğe bakış açısını açıklamasının ardından ayaklanan Lut Kavmi destekçilerinden Ankara ve İzmir Barosu’nun 2018’de LGBT Hakları Merkezi kurduğu ortaya çıkmıştı. İstanbul Barosu da bünyesindeki İnsan Hakları Merkezi’nde her fırsatta LGBT propagandası yapmaya devam ediyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de Barolar ve Mimarlar Odası gibi terör örgütü ağzıyla konuşup teröristlere ödül veren, LGBT savunuculuğu yapan meslek örgütlerinin arasında yer alıyor. Türk Tabipleri Birliği’nin terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG/PKK'nın sözde eş başkanı Asya Abdullah’a 2015’te 'Barış, Dostluk ve Demokrasi' ödülü verdiği ortaya çıkmıştı. TTB’nin terörist başı Öcalan'a özgürlük isteyen Başkanı Şebnem Korur Fincancı da Türkiye’yi sözde Ermeni soykırımıyla suçlamasıyla ve Türkiye’nin terörle mücadelesine karşı çıkıp teröristlere sahip çıkmasıyla tanınıyor.

barolar lgbt_0a067fc56cff5ac002dd2ca26370b3aa.jpeg

Mimarlar Odası, bu yıl altıncısını düzenlediği "Basın Ödülleri"nde, terör örgütü PKK'nın yayın organı Jin TV'ye 'Uluslararası Televizyon Haberciliği' dalında ödül verdi.

Teröristlere cesaret veriyorlar

Milat’a konuşan Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer, teröristlere sahip çıkan meslek örgütlerine halkın büyük tepki gösterdiğini ifade etti. Güçlüer, “Bu oluşumların kapalı kapalı ardında bölücü ve yıkıcı faaliyetler içinde yer alıp almadığı araştırılmalı. Hiçbir ülkede bu tür örgütsel faaliyetlere destek vermek demokrasi ve fikir özgürlüğü olarak kabul edilemez. Terör örgütlerini cesaretlendiriyorlar. Örgüt militanlarının bu barolar ve meslek örgütleri vasıtasıyla hukukçu, doktor veya bir başka meslek grubuna ait çalışanlar olarak kurumlara sızıp zararlı faaliyetlerde bulunabileceği ihtimali değerlendirilmeli” dedi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan