Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2285.01
BIST 100
8985.85
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Trendyol'da sahte ürün rezaleti

Türkiye'nin ünlü alışveriş sitesi Trendyol.com üzerinden orijinal adı altında sahte ürün satışı yapılıyor. Çok sayıda müşteri, orijinal parası ödeyip sahte Apple Airpods ürünü satın almaktan dolayı mağdur duruma düştü.
​Trendyol'da sahte ürün rezaleti
15 Ekim 2020 15:58:48
Türkiye'nin ünlü alışveriş sitesi Trendyol.com üzerinden orijinal adı altında sahte ürün satışı yapılıyor. Çok sayıda müşteri, orijinal parası ödeyip sahte Apple Airpods ürünü satın almaktan dolayı mağdur duruma düştü.

Milatgazetesi.com

Apple Airpods 2.nesil adlı ürünü “Türkiye Garantili” etiketiyle satan Trendyol firması, orijinal ürün yerine kulaklığın birebir aynısı olan sahte ürün gönderiyor. Çeşitli şikâyet sitelerine de konu olan ürün birçok kişiyi mağdur ediyor. Yaklaşık 1.400 TL’ye satılan ürün yerine piyasada 250 TL’ye bulunan sahte ürün gönderen firma, konu ile ilgili bir açıklama yapmazken sahte ürün satan satıcılara da göz yummaya devam ediyor.

trenddd

950 TL verdim sahte çıktı!

Trendyol üzerinden 14 Ekim tarihinde 950 TL’ye Apple Airpods 2. Nesil (Türkiye Garantili) ürünü satın alan Uğur Birdal isimli müşteri, ürünü 15 Ekim tarihinde teslim aldığında kulaklığın sahte olduğunu fark etti. Kulaklığın kutusunun orijinale çok yakın olduğunu belirten Birdal, kutuda yer alan seri numarasını kontrol ettiğinde internette yer alan sahte ürünlerin üzerindeki seri numarası ile aynı olduğunu söyledi. Ürünü iade için kargoya verdiğini ifade eden Birdal, kargonun gittiği adreste herhangi bir satıcının olmadığını ve ürünün kargo şubesine geri döndüğünü belirterek “950 TL vererek aldığım ürün sahte çıktı. Mağdur durumdayım. Ürünün kablosuz şarjlı modelini satın almamıştım. Sözde ellerinde kalmadığını söyleyerek kablosuz şarj destekli sahte ürün gönderdiler. Trendyol’un adına güvendim ürünü aldım, Turna Elektronik satıcısı bana sahte ürün gönderdi. En yakın sürede çözüm bekliyorum” dedi.

serino

Trendyol müşterileri oyalıyor

Aynı tarihte Trendyol'dan Turna Elektronik adlı satıcıdan ürünü satın olan Tuğba Altıntaş isimli müşteri de sahte ürün satın alan mağdurlardan biri. Altıntaş, kulaklığı aldıktan sonra kutuda yer alan seri numarası ile kulaklığın üzerinde bulunan seri numarasının farklı olduğunu ifade etti.

airpods

Konu ile ilgili Trendyol ile iletişime geçen Altıntaş, ürünün sahte olduğu belgelendirdiğini ancak firma yetkililerinin "Ürünün sahte olduğunu kanıtlayan belgeyi aldıktan sonra ürünü iade etmeden önce bizden haber bekleyin" dediklerini söyleyerek kendisini oyladıklarını dile getirdi. Sahte ürüne orijinal parası vererek mağdur duruma düşen Altıntaş, Trendyol'un bir an önce para iadesi yapmasını istiyor.

gurgencler

Seri numaraları farklı olunca şüphelendim

Trendyol üzerinden yine aynı satıcıdan ürünü satın alan Eylem Tosun ise, "Kutunun dışındaki seri numarasını kontrol ettirdiğimde garantisi varmış gibi görünüyordu ancak kutuyu açtım ve Airpods'un şarj kutusunun içerisindeki seri numarası ile telefona bağladığımda çıkan seri numarası ve kutunun dışındaki seri numarasının birbirinden farklığı olduğunu gördüm. Apple teknik servise gidip ürünün orijinal olup olmadığını sormaya ise şarj kutusunun ve kulaklıkların sahte olduğunu öğrendim. Sözde güvenilir olan Trendyol halen bir çözüm sunmamakla birlikte ürünü iade etmemi istiyor ancak satıcıya ulaşılacak ne bir adres ne bir telefon var. Konu ile en kısa zamanda ilgilenilmesini istiyorum." dedi.

airpodss

Sahte ürün satışı devam ediyor

Turna Elektronik firması hakkında çok sayıda şikâyet olmasına rağmen Trendyol, satıcının sahte ürün satmasını engellemiyor. Adlarına açılmış onlarca sahte ürün şikâyeti olmasına rağmen Trendyol.com üzerinden 1395 TL’ye sahte Apple Airpods 2. Nesil satışı devam ediyor. Orijinal ürün adı altında sahte ürün alan müşteriler konu ile ilgili çözüm bekliyor.

turna-trendyol

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan