Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2430.97
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türk-Hind işbirliği başladı

Türkiye ve Hindistan arasında 11 işbirliği anlaşması imzalandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkemize resmu00ee bir ziyaret gerçekleştiren Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.
Türk-Hind işbirliği başladı
08 Ekim 2013 00:00:00
Türkiye ve Hindistan arasında 11 işbirliği anlaşması imzalandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkemize resmu00ee bir ziyaret gerçekleştiren Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bazı temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ile başbaşa ve heyetler arası görüştü. Hindistan'dan ülkemize Cumhurbaşkanı düzeyinde 15 yıl aradan sonra gerçekleştirilen bu ziyaret sırasında görüşmelerde, Türkiye-Hindistan ilişkileri ele alınarak, iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşmelerin ardından iki ülke arasında ekonomik, sosyal ve kültürel olmak üzere 11 alanda işbirliği anlaşması yapıldı.

Türkiye ile Hindistan arasında şu anlaşmalara imza atıldı; "Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler arası işbirliği, Arşiv alanında işbirliği,TRT ile Hindistan devlet televizyonu arasında işbirliği, TRT ile Hindistan devlet radyosu arasında işbirliği, TÜBİTAK ile Hindistan Bilim ve Teknoloji Bakanlığı arasında bilim ve teknoloji analında işbirliği, İstanbul Üniversitesi ve Hindistan'daki bir üniversite ile işbirliği, Atatürk Üniversitesi ve Delhi Üniversitesi arası işbirliği, Kadir Has Üniversite ve Delhi Üniversite arasında mutabakat, Kadir Has Üniversitesi ve Jawaharlal Nehru Üniversitesi arası mutabakat, Mevlana Üniversitesi ve Haydar Abad Üniversitesi arası mutabakat"

Hindistanlı işadamları Türkiye'de

Hindistan'ın Haydarabad bölgesinden gelen işadamları yatırım imkanlarını araştırmak için İstanbul'a geldi.

Hint u2013 Türk İşadamları Derneği Direktörü Oğuz Canbolat'ın organizasyonuyla Haydarabad bölgesinin önde gelen şirketlerinin CEO ve işadamlarından oluşan 25 kişilik grup Türkiye'ye inceleme gezisi düzenledi.

Haydarabadlı işadamları TUSKON'u ziyaret ederek TUSKON Yönetim Kurulu Üyeleri Ata Ceylan, Saime Yıldız ve TUSKON Asya Pasifik Koordinatörü Fikri Üngör'le görüştüler. Görüşmede ayrıca Hindistan'la iş yapan çok sayıda TUSKON ve PASİAD üyesi işadamı da hazır bulundu.