Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye çip üretimine hazırlanıyor

Ticaret Bakanı Muş, çip üretimi için Ankara'da yer ayrıldığını belirterek, şu anda bu yatırımla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Türkiye çip üretimine hazırlanıyor
10 Ağustos 2022 17:04:13
Ticaret Bakanı Muş, çip üretimi için Ankara'da yer ayrıldığını belirterek, şu anda bu yatırımla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Rusya ile yapılan görüşmelere gelen uluslararası eleştirileri haksız bulurken, Türkiye'nin tüm ilişkilerinde her zaman uluslararası kurallara riayet eden bir ülke olduğunu vurguladı. Türkiye'nin BM ve diğer uluslararası kurumların aldığı kararlara dikkat ettiğini ve hassasiyet gösterdiğini söyleyen Muş, "Geçmişte de bazı ithamlarla karşılaştık ama Türkiye'nin haklı olduğu ortaya çıktı. Türkiye uluslararası hukuk ne derse onu yapıyor. Cumhurbaşkanımıza hem Rusya hem de Ukrayna liderlerinin güveni söz konusu. Meseleye buradan bakmak lazım" dedi.

Gündemde yerini koruyan çip krizine yönelik Bakan Muş, Türkiye'nin de Sanayi Bakanlığı'nın öncülüğünde yeni bir adım atma hazırlığında olduğunun müjdesini verdi. Muş, şunları söyledi:

"Türkiye olarak bizim de hazırlıklarımız var. Ankara'da belli bir yer de ayrılmış durumda. Çiple ilgili yatırım konusunda Sanayi Bakanlığı'mızın çalışması var. Türkiye bu konuda bir yatırımcıyı ağırlamak ve çip üretimi işine girmek istiyor. Sürekli taşıma suyla değirmen dönmez, belli seviyelerde çipler üretmemiz gerekiyor ve bu alanı kaçırmamamız lazım. Gelecek artık daha da teknolojikleşecek. Her alanda çipe ihtiyaç olacak, talep azalmayacak artacak. Biz Türkiye olarak çipte üretici olmak istiyoruz. Sanayi Bakanlığı'mızın bu konudaki hazırlıkları hızla devam ediyor."

Kaynak: Sabah