Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2296.98
BIST 100
8979.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye karşıtı lobilerin karargâhı ‘CHP’

CHP''li Grup Başkanvekili Engin Özkoç''un Cumhurbaşkanı Erdoğan''ı tehdidi büyük tepki topladı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, CHP’nin Türkiye karşıtı lobilerin karargâhı olduğunu ifade ederken, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz da CHP’nin seçilmiş tüm siyasilerin düşmanı olduğunu belirtti.
Türkiye karşıtı lobilerin karargâhı ‘CHP’
17 Şubat 2020 00:01:00
CHP''li Grup Başkanvekili Engin Özkoç''un Cumhurbaşkanı Erdoğan''ı tehdidi büyük tepki topladı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, CHP’nin Türkiye karşıtı lobilerin karargâhı olduğunu ifade ederken, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz da CHP’nin seçilmiş tüm siyasilerin düşmanı olduğunu belirtti.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Kurulduğu günden bu yana adı darbeler ve darbecilerle anılan CHP’nin skandallarına bir yenisi daha eklendi. CHP'li Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un "Erdoğan'ın enkazını kaldıracağız" tehdidi kamuoyunda büyük tepki topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yeni bir darbe girişimi söylentilerini "Milletimiz 'Kapıdan dışarı çıkalım mı çıkmayalım mı' demez. Elinde neyi var neyi yok herkes meydanlara dökülür" şeklinde değerlendirdi. CHP’li Yalova Belediyesi’ndeki 22 Milyon TL’lik vurguna gözlerini kapayan CHP’li isimlerin darbe çığırtkanlığı yapıp halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalışması yeni bir hadise değil. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da 15 Temmuz hain darbe kalkışması için ‘kontrollü darbe’ açıklaması yaparak FETÖ’cülere dolaylı destek vermiş ve o gece CHP’li Bakırköy belediye başkanının evinde televizyondan haberleri izlediği ortaya çıkmıştı. CHP’nin darbe yanlısı söylemlerini AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, Milat’a değerlendirdi.

CHP Türkiye aleyhtarı lobilerin odağı haline geldi

CHP’nin uluslararası şebekelerin, derin güç odaklarının ve faiz lobilerinin Türkiye aleyhtarı projelerinin sağlamasının yapıldığı bir merkezi haline dönüştüğünü ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “CHP, başta mason locaları olmak üzere Türkiye karşıtı bütün lobilerin karargâhı haline gelmiştir. Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinde yaptığı görüşmeler ve ağırlanma tarzı darbenin habercisi olmuştur. 15 Temmuz darbe teşebbüsü öncesi de herhangi bir seçim olmamasına rağmen CHP’liler, ‘yakında sizden hesap soracağız’ ifadeleri kullanmışlardır. Bugünlerde de darbe söylentileri CHP’ de eş zamanlı bir şekilde karşılık bulmuş ve CHP’li Engin Özkoç’un tehditleri gündeme gelmiştir” dedi.

15 Temmuz’da darbe başarılı olsaydı CHP iktidar olurdu

Darbenin içinde yolsuzluk, istismar, ihanet, adam öldürmenin de yer aldığını ve bütün büyük suçların babasının da darbe olduğunu kaydeden Özkan şöyle konuştu: “CHP’nin tavrı gelenekleşmiş Türkiye aleyhtarı kampanyalarla özdeşleşmiş bir birlikteliğe büründüğünden rand corporational fısıldadığı darbe söylentilerini Engin Özkoç’un bu sözleri adeta teyit etmiştir. 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe teşebbüsü başarıya ulaşmış olsaydı, bu iradeyi de kurulacak ulusal mutabakat hükümeti olarak hükümet başkanı haline getireceklerdi. Engin Özkoç bu tehdidiyle yarın olası bir darbe teşebbüsü söz konusu olursa o darbecilerin siyasi uzantısı olduğunu açıkça göstermiştir.”

CHP Baas Partisi üslubuyla konuşuyor

CHP'nin Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehdit eden açıklamasına ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Açık söylemek gerekirse karşımızda tipik bir Orta Doğu'daki Baas Partisi üslubu var. Devlet Başkanını tehdit etmek Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Cumhurbaşkanını tehdit etmek. Hem seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı vicdansızca, akılsızca, ahlaksızca bir tavırdır. Hem de Cumhurbaşkanımızı seçmiş olan milletimizin iradesiyle kavga etmenin yeni bir biçimidir" ifadelerini kullandı.

CHP seçilmiş siyasilere düşmandır

CHP’nin siyasi tarihinde Türkiye’de seçilmişlere karşı topyekûn savaş açıp darbe çağırısında bulunmasının çok sık görülen bir durum olduğunu belirten Mehmet Yalçın Yılmaz, “CHP, ABD güdümlü ve neoliberal politikaları temel alıyor. Bu eksende buluşan HDP gibi diğer partilerle birlikte Türkiye’nin dış politikadaki neorealist çizgisine ve bunun en büyük temsilcisi Erdoğan’a karşı dış politikadan doğan bir iç politik nefret geliştiriyor. Bu CHP’nin bir geleneğidir. Türkiye’de bütün seçilmiş siyasilere karşı CHP’de jakoben bakış açısıyla tepki var ve bu tepkiyi Özal gibi bütün seçilmiş siyasilere gösterdiler” şeklinde konuştu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan