Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2439.10
BIST 100
9705.56
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye yalan ve entrikayla karşı karşıya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Gezi Parkı olayları ve 'Kod Adı İstanbul İsyanı' başlıklı habere ilişkin, 'Türkiye yalanla, iftirayla ve entrikayla karşı karşıyadır' dedi.
Türkiye yalan ve entrikayla karşı karşıya
16 Haziran 2013 17:49:00
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Gezi Parkı olayları ve 'Kod Adı İstanbul İsyanı' başlıklı habere ilişkin, 'Türkiye yalanla, iftirayla ve entrikayla karşı karşıyadır' dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Sivil Toplum Dayanışma Platformu tarafından "Ezanın aslına iadesinin 63. yılı" dolayısıyla eski başbakanlardan Adnan Menderes'in mezarı başında düzenlenen tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmeler ve Yeni Şafak Gazetesindeki "Kod Adı İstanbul İsyanı" başlıklı habere ilişkin soru üzerine Soylu, şunları söyledi:
"Bu tip organizasyonlarla Türkiye dönem dönem karşı karşıya kaldı. 1960 darbesine baktığınız zaman İngiliz gizli belgeleri açıklandığında darbenin nereden neşet ettiği ortaya çıkmıştır. Şimdi de Türkiye'nin etkinliğini kırmak, gelişmişliğini, ekonomisini, demokratik yürüyüşünü engellemek için gerek dış dünyadan gerekse onların içerideki ortaklarından çok ciddi bir şekilde saldırılar gerçekleşmektedir. Ben de gazeteyi okudum. Enterprise Enstitüsü'nün yapmış olduğu 2-3 ay önce böyle bir senaryoyu ortaya koyduğunu bir şekilde gazeteden öğrendim. Bunlar mümkündür. Dikkat ederseniz 2007 yılı öncesinde de yine Amerika'da bir enstitü tarafından ve o gün de Türkiye'nin gündemini sarsan birçoğu da gerçeklikle örtüşen haberlerle karşı karşıya kaldık. Çok dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz. Türkiye'nin bugünkü ekonomik, demokratik ve siyasal gelişmişliği üzerine elde ettiği avantajı yitirmeye çalışan ciddi lobilerle karşı karşıyayız. Faiz lobisi bunun en temel unsurlarından bir tanesidir."
"Bizim sözümüz, iddiamız, idealimiz ve irademiz daha fazla demokrasidir" diyen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye aynen geçmişte yaşanan senaryolarda olduğı gibi yalanla, iftirayla ve entrikayla karşı karşıyadır. Dün akşam Türkiye'de yine sosyal medya üzerinden, milletimize Gazze'de, Filistin'de ve İspanya'da çekilen fotoğraflar... Kendisini TOMA'nın altına atıp 'Aman bana bir şey oldu' diye, isyan eden ve etrafındaki insanları tahrik etmeye çalışan bir anlayış, çok net bir şekilde dün gece önemli ölçüde yaşanmıştır. İftiralar neredeyse Türkiye'nin her tarafını sarmaya çalışmaktadır. Hiç kimse sessiz çoğunluğun sessizliğine aldanmasın, millet büyük bir gök gürültüsü gibi bütün o yalanlarını ortaya çıkarabilecek ferasete, akla sağduyuya ve sabra sahiptir. Milletimizin sabrını kimse yanlış anlamasın."