Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2323.80
BIST 100
9084.28
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tuzaklar bizim için de geçerli

Başbakan Erdoğan, ''İslam dünyası üzerinde tezgahlar, tuzaklar çalıştırılıyor. Bu tuzaklar bizler için de geçerlidir. Güçlü Türkiye'yi kimse istemiyor. Biz güçlü olmaya mecburuz'' dedi.
Tuzaklar bizim için de geçerli
15 Ağustos 2013 10:22:00
Başbakan Erdoğan, ''İslam dünyası üzerinde tezgahlar, tuzaklar çalıştırılıyor. Bu tuzaklar bizler için de geçerlidir. Güçlü Türkiye'yi kimse istemiyor. Biz güçlü olmaya mecburuz'' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:
"Kendi oylarının akıbetini öğrenme mücadelesi içinde olan Mısır halkına karşı, askeri darbeyi yapanların çok açık bir katliam yaptıklarını dünya televizyonlarından izledik.
Biz inandığımız doğruları söylemediğimiz sürece ayakta kalamayız. İnandığımız şeyleri söylemeye devam edeceğiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
Şehadete inanmış olan bu insanlar, er veya geç Mısır'da bu demokratik haklarının neticesini de kazanacaklardır' diye düşünüyorum. Batı bunu anlamak durumundadır. Eğer Batı demokrasi testinden geçmek istiyorsa bunu anlamak durumundadır. Ama demokrasi testini kaybetme noktasında veya demokrasinin sorgulanması gibi bir sürece karar vermişse o ayrı bir konudur. Nitekim bu konuda Batılı ülkeler eğer samimi davranmazlarsa, samimi adımlar atmazlarsa ben inanıyorum ki artık demokrasi dünyada sorgulanmaya başlanacaktır.
Bugüne kadar yapılan 'darbelerde demokrasiyi kurtarmak' hep bir bahanedir. Mısır'da da böyle bir bahaneyle karşımıza çıktılar.
Darbenin yapıldığı 3 Temmuz'dan bugüne Türkiye olarak bu darbeyi eleştirdik. Darbeye karşı yapılan barışçı gösterileri hep destekledik. Bizi 'Mısır'ın iç işlerine niçin karışıyorsunuz' diye itham ettiler. Bize 'Arapların iç işlerine niye karışıyorsunuz' diyorlar. Suriye olunca neden Türkiye'den destek istediniz, Suriye, Arap değil mi? Mısır da bizim komşumuz. Medeniyet ve kültürel olarak bağlarımız var.
Mısır'da sadece demokrasi değil insanlık hedef alınmıştır. Mısır'da demokrasiye ölümcül bir darbe vurulmuş ardından insanlık can çekişmeye başlamıştır. Bir ülkenin ordusunu, askerlerini, polisini, ağır silahlarını kendi halkına çevirmesi, meydanlarda adaleti beklemekten başka hiçbir şey yapmayan kendi halkını toplu halde katletmesi içişleridir diyerek asla görmezden gelinemez.
Mısır'da sorun öyle bir noktaya gelmiştir ki bu katliamı işleyenler kadar artık bu katliama sessiz ve tepkisiz kalanlar da bu cinayetlerden sorumludur. Dünyanın gözü önünde binlerce masum insan ölürken, masum kadınlar, mahsun çocuklar alçakça katledilirken, insanlar artık meydanlara kefenlerini giyip çıkarken, bunu görmezden gelmek, duymadım, görmedim, bilmiyordum demek doğrudan doğruya bu cinayetlere ortaklık etmektir."
"Bundan sonra hangi yüzle demokrasiden bahsedeceksiniz"
Başbakan Erdoğan, Batı'nın Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliama karşı sessiz kaldığını belirterek, "Bundan sonra hangi yüzle demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerin bahsedeceksiniz" dedi.
"Gelin hiç olmazsa ortak ne yapabiliriz bunları konuşalım"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'daki olaylara ilişkin muhalefetin tavrını eleştirerek, "Ülkemdeki muhalefete bakıyorum. Muhalefet, 'İktidar, Mısır sorununda çok daha farklı adımlar atabilir ve burada etkin olabilirdi' gibi saçma sapan, şimdi de Mısır üzerinden 'Acaba nasıl oy devşirebiliriz' diye ana muhalefeti, yavru muhalefeti bu tür açıklamalar yapıyor. Gelin hiç olmazsa burada samimi davranın da ortak ne yapabiliriz bunları konuşalım" dedi.
"İslam dünyası üzerinde devamlı olarak bir tezgah çalıştırılıyor"
Başbakan Erdoğan, "İslam dünyası üzerinde devamlı olarak bir tezgah çalıştırılıyor, tuzaklar çalıştırılıyor. Bu tuzaklar bizler için de geçerlidir, Türkiye için de geçerlidir. Onun için şunu unutmayalım, güçlü Türkiye'yi kimse istemiyor. Onun için biz güçlü olmaya mecburuz. Önce kendi içimizde birbirimizi sevmeye, dayanışma halinde olmaya mecburuz. Bunun için biz tırnaklarımızla kazıyacağız, çalışacağız ve inşallah güçlü olan Türkiye'yi de bu şekilde inşa edeceğiz" dedi.
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan