Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2507.61
BIST 100
9431.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ülkeyi dedikodu ile yönetmiyoruz

Başbakan Yardımcısı Atalay, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın istifa ettiği yönündeki haberlere ilişkin, 'Biz ülkeyi dedikodu ile yönetmiyoruz' dedi.
Ülkeyi dedikodu ile yönetmiyoruz
20 Haziran 2013 18:52:00
Başbakan Yardımcısı Atalay, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın istifa ettiği yönündeki haberlere ilişkin, 'Biz ülkeyi dedikodu ile yönetmiyoruz' dedi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Bülenç Arınç'ın istifa ettiği yönündeki haberlere ilişkin, "Biz ülkeyi dedikodu ile yönetmiyoruz. Bizim hükümetimizde, bakanlar kurulumuzda, MKYK'larımızda açık gönüllülükle bütün meselelerimizi konuşuruz, sonra kararlar verilir ve bu kararları hepimiz tereddütsüz uygularız" dedi.
Başbakan Yardımcısı Atalay, kiracalar için düzenlenen kura çekim töreni sonrasında Edremit ilçesindeki TOKİ konutlarında incelemede bulundu.
Yapılan konutları ve okulları tek tek gezerek kontrol eden Atalay, kentteki depremlerin ardından yapılan konutlarla yeni bir şehir inşa ettiklerini söyledi.
Konutların yapıldığı bölgenin Edremit'in en kalabalık mahallesi haline geldiğine dikkati çeken Atalay, şöyle konuştu:
"Tüm konutlarla birlikte burası 10 bin hanelik bir mahalle oldu. Denize nazır, Van ilimizin en cazip mahallesi oldu. Van depremi sonrası yürüttüğümüz çalışmalar büyük bir disiplin içinde, iyi bir planlamayla yürüdü. Etkili bir koordinasyon oluşturduk. Geçmişteki örneklerle mukayese ettiğimizde, Türkiye'nin aldığı iyi bir mesafe. Depremin çapı, kayıplarımız, özellikle şehirlerimizdeki hasar seviyesi ve bunun koordinasyonu görüldüğünde, yurt dışında, uluslararası kuruluşlarda örnek olarak gösterildi. Birleşmiş Milletler ve diğer kuruluşlar buradaki afet yönetimini örnek olarak gösterdi."
Van depremi ve sonrası yapılan çalışmaları değerlendirip gerekli dersler çıkararak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetiminde (AFAD) yeni bir yapılanma çalışması yürüttüklerine işaret eden Atalay, yeni yapılanma sürecinde Van örneğinin büyük önem taşıdığını kaydetti.
Arınç'ın istifa ettiği yönündeki haberler
Atalay, bir gazetecinin, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın istifa ettiği yönündeki haberleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"AK Partiyi, AK Parti hükümetini ve bizler arasındaki ilişkileri değerlendirirken şöyle bakmak lazım. Çok uzun yollardan geliyoruz. Herkes birbirine fedakarlıklarda bulundu. Bizim aramızda o tür sorunlar olmaz. Biz ülkeyi dedikodu ile yönetmiyoruz. Bizim hükümetimizde, bakanlar kurulumuzda, MKYK'larımızda açık gönüllülükle bütün meselelerimizi konuşuruz ama sonra kararlar verilir ve bu kararları hepimiz tereddütsüz uygularız. Bu parti içinde, hükümet içinde en başından beri varım. Bizim çalışma sistemimiz budur. Bülent bey ile Başbakan'ımız siyasi hayatta birlikte geliyorlar. Onlar yeni değiller. AK Parti öncesinden de siyasi hayatları vardır. Öyle dışıradan zannedildiği gibi, bugün bir iki yerde olduğu gibi ilişkiler, bizim aramızda olmaz. Bunlar tamamen hayal mahsulü üretilmiş şeylerdir.
Başbakan'ımızın Kuzey Afrika ziyareti sırasında Bülent bey vekalet etmişti. Sanıyorum o günlerde yürüyen süreçle ilgili, Türkiye'deki olaylarla ilgili bazı açıklamalardan kaynaklanan böyle haberler üretiliyor. Tamamen asılsız bir haberdir."
Atalay, incelemelerinin ardından uçakla Ankara'ya gitti.