Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2300.39
BIST 100
9048.6
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ülkü Ocaklarından Kutu Oyunu 'OCAKTABUL'

​Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan kutu oyunu "Ocaktabul" yapılan tanıtımıyla birlikte satışa sunuldu.
Ülkü Ocaklarından Kutu Oyunu 'OCAKTABUL'
10 Şubat 2021 20:33:05
​Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan kutu oyunu "Ocaktabul" yapılan tanıtımıyla birlikte satışa sunuldu.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Ocaktabul oyununu anlatırken oyunun gençlerin, Türk dünyasına hakimiyetini artırmak için hazırlandığına vurgu yaparak “Ocaktabul Oyunu, istiklal ve istikbal teminatımız olan gençlerimize Türk milletinin tarihini öğretmek ve Türk dünyasını daha yakından tanıtmak için tasarlanmıştır. Bu kutsal amaç doğrultusunda hazırlanan Ocaktabul, Türk dünyası için önemli olan kişileri, kavramları ve kelimeleri barındırmaktadır. Bu sayede gençlerimiz gönül coğrafyamıza hâkim olacak, soydaşlarımızla tanışacak ve onlar hakkında yeni bilgiler edinecektir.” İfadelerini kullandı.

OCAKTABUL TAKIM OYUNU

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan Ocaktabul adlı kutu oyunun nasıl oynandığı ise yayınlanan yönergede “-Soru kelimelerini anlatacak olan takım anlatıcı seçer. Sırayla tüm takım üyeleri anlatıcı olmalıdır. -Anlatıcı, aynı renkteki kart destesini soru kelimelerini takım arkadaşlarına anlatmak suretiyle elinde tutar. -Rakip takım kum saatiyle anlatıcının süresini ve anlatıcının yasak kelimelerini takip eder. -Takım, kelimeyi doğru tahmin ettiğinde kullanılan kelime kartı bir kenara konulur ve sonra gelen kart ile süre doluncaya kadar en fazla sayıda kelime anlatılmaya çalışılır. -Her turda anlatıcının 3 pas hakkı vardır. Pas denilen kartlar anlatıcının tuttuğu destenin en altına koyulur. -Kum saatinde süre tamamlandığında anlatıcının süresi dolar. -Doğru bilinen her kart için takım kendi yapbozuna bir parça ekler. -ilk önce yapbozu tamamlayan takım oyunu kazanır. -Yasak kelime kullanılan ya da kural dışı anlatım yapılan kart sayısı kadar doğru bilinen kart sayısı silinir” şeklinde anlatıldı.

Hem konuşma becerisinin hem de bilgi düzeyinin artmasına vesile olacak bu oyunun kuralları ise çok basit;

-Kelimeler, bölünerek anlatılmaz. Örneğin; Kadıköy kelimesi “Kadı” ve “Köy” şeklinde anlatılmaz.

-Kelimeler, türetilerek anlatılmaz. Örneğin; “Uçak” kelimesi “Uçan” veya “Uçmak” şeklinde anlatılmaz.

-Kelimeler, eş anlamlarıyla anlatılmaz. Örneğin; “Vatan” kelimesi “Yurt” şeklinde anlatılmaz.

-Kelimeler, telaffuzu yakın olan bir başka kelimelerle anlatılmaz. Örneğin; “Badem” kelimesi “Madem” şeklinde anlatılmaz.

-Kelimeler, kısaltmalarla anlatılmaz. Örneğin “Necip Fazıl Kısakürek”” NFK” şeklinde anlatılmaz.

-Kelimeler, yabancı dil kullanılarak anlatılmaz. Örneğin; “Kapı” kelimesi “Door” şeklinde anlatılmaz

-Kelimeler, bağlantılı olduğu marka veya modellerle anlatılmaz. Örneğin: “Araba” kelimesi “Toros” şeklinde anlatılmaz.

-Kelimeler; şarkı söyleyerek, mırıldanarak ya da işaret diliyle anlatılmaz.

SEÇKİN KİTAPÇILARDA SATIŞA SUNULDU

Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından hazırlanan Ocaktabul adlı kutu oyunu tanıtımı yapıldıktan sonra satışa sunuldu. Ocaktabul adlı kutu oyununu tüm seçkin kitapçılardan ve Ülkü Ocakları İl/İlçe başkanlıklarından temin edebilirsiniz.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan