Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2298.13
BIST 100
8978.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

UMED İftarında Adil Medya Vurgusu

Uluslararası Medya Enformasyon (UMED) Derneği tarafından düzenlenen iftar programı genç iletişimcileri ve gazetecileri buluşturdu. Programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Mansur Özdemir de katıldı.
UMED İftarında Adil Medya Vurgusu
21 Haziran 2016 10:26:00
Uluslararası Medya Enformasyon (UMED) Derneği tarafından düzenlenen iftar programı genç iletişimcileri ve gazetecileri buluşturdu. Programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Mansur Özdemir de katıldı.

Uluslararası Medya Enformasyon (UMED) Derneği tarafından organize edilen iftar programı PTT Genel Müdürlüğü Avrasya Lokalinde genç iletişimcileri ve gazetecilerin katılımıyla yapıldı. Programda selamlama konuşması yapan UMED Başkanı Aslan Değirmenci, dernek çatısı altında açtıkları medya okulunun ilk mezunlarını verdiğini, sertifika programının haftaya Salı günü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleştireceklerini açıkladı.

Açtıkları okul çerçevesinde birçok iletişimci adayı gençlere istihdam sağladıklarını ifade eden Değirmenci, Gazetecilik mesleğinin özel amaçlara ve çıkarlara alet edilmesini engellemek, meslek ilkelerine uyulmasını gözetmek ve mesleğin onurunu korumak için de çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Programa katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve BYEGM Genel Müdür Yardımcısı İsmail Mansur Özdemir'e teşekkür eden Değirmenci, "Biz genç arkadaşlarımızla medeniyet mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelemizi medeniyet buluşmasını sağlayana kadar sürdüreceğiz. Bu yolculuğumuzda bize destek sunan herkese sonsuz teşekkürler ediyorum" dedi.

YALÇIN: GAZETECİ ÖNCE ADİL OLMALI

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise "Haber alma özgürlüğünün sağlanması, haberlerin gerçek, doğru, tarafsız bir şekilde verilmesi ve toplumların din, dil, renk ayrımı yapılmadan ele alınması, korunması gereken kesimleri-engelli, çocuk, kadın- korunduğu bir dünya için çaba sarf eden genç arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Gazetecilik adil olmayı, çıkar çevrelerinden ve illegal yapılardan bağımsız hareket etmeyi gerektirir. Bunu ilke olarak benimseyen herkese teşekkür ediyorum. Gazetecinin görevi algı operasyonu yapmak değildir. Küresel şebekelerin sözcüsü olmak hiç değildir. Gazetecinin en temel görevi hak, adalet, dürüstlük ve özgürlüğü esas alarak toplumu bilgilendirmektir" şeklinde konuştu.

81 İLDE YARDIM SEFERBERLİĞİ

Programda gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Yalçın, Memur-Sen'in, Ramazan ayı boyunca yapılması planlanan iftar programlarının tamamını iptal ederek, yoksul ailelere, terör mağdurlarına ve Suriyeli muhacirlere gıda ve giyim yardımı gerçekleştirdiğini açıkladı. Kilis, Diyarbakır ve Yüksekova'ya ilk yardımlarını ulaştırdıklarını, terör mağduru ailelerle bir araya geldiklerini vurgulayan Yalçın, 81 ilde bulunan teşkilatları vasıtasıyla belirlenecek yoksul ailelere, terör mağdurlarına ve Suriyeli muhacirlere gıda, giyim ve acil ihtiyaçların yer aldığı yardım kolilerinin dağıtımlarının süreceğini belirtti. Yalçın, "Memur-Sen olarak, başlattığımız yardım kampanyası ile ülkenin geçtiği zor süreci biraz olsun hafifletmeyi ve kardeşlik bağlarını güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

ÖZDEMİR: GÜÇLÜ MEDYA GÜÇLÜ TÜRKİYE

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Mansur Özdemir ise programda genç iletişimci adayları ve gazetecilerle birlikte iftar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'nin en eski ve köklü kurumlarından olan BYEGM'in, basın tarihimizin en yakın tanıklarından biri olduğunu vurgulayan Özdemir, Dünya genelinde doğru bir Türkiye algısının oluşturulması hedefiyle çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Güçlü bir medya güçlü bir Türkiye için mücadele ettiklerinin altını çizen Özdemir, bu kapsamda projeler üreten genç arkadaşların önünü açmanın ülkeye büyük hizmet olduğunun altını çizdi.

Programa Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen de katıldı.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan