Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
35.16
Gram Altın
2247.22
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Özdağ'dan Akşener ve İyi Parti hakkında bomba açıklamalar

04 Mart 2021 11:18:26
Canlı yayında basın açıklaması yapan Ümit Özdağ, İyi Parti'de yaşanan FETÖ skandalına ilişkin ve Meral Akşener hakkında bomba açıklamalar yaparak partisinden istifa etti.

FETÖ ile mücadelesinin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i rahatsız ettiğini belirten İyi Parti'li Ümit Özdağ, "FETÖ İyi Parti'ye sızdı. Türk milliyetçileri tasfiye edildi. İyi Parti CHP'nin uydu partisi haline geldi. CHP'li belediyelerden çantalarla gelen ihalelere İyi Parti'nin onurunu sattınız" diyerek partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Özdağ'ın açıklamalarından satır başları:

İYİ Parti kuruluş amacından uzaklaşmıştır. İYİ Parti'deki FETÖ'cü sızma, bugün de devam etmektedir. HDP ile Anayasa çalışmalarını yürüten Bursa Milletvekili Ahmet Erozan'ın yönettiği İYİ Parti Diplomasi Akademisi'nde İstanbul İl Başkanı'nın eniştesi 3 kez FETÖ'den soruşturma geçiren Fırat Yıldır konferans verecekmiş. Ahmet Erozan'a da bu yakışıyor. FETÖ'den soruşturma geçirenlerin İYİ Parti kadrolarına ders verdiği günlere de başladınız.

Benim CNNTürk'te yaptığım programda İstanbul İl Başkanı ile ilgili yaptığım konuşma sonrası ihraç komplosuyla başladığını düşünüyorlar. Prof. Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri, Nevzat Bor, Fatih Eryılmaz, Ali Türkşen, Ali Aydın gibi isimlerin tasfiyesi sonrasında, Türkiye Cumhuriyeti'ne hakaret eden etnik milliyetçilerin genel başkan yardımcılığına getirilmesi izledi.

"AKŞENER FETÖ İLE MÜCADELEMDEN RAHATSIZ OLDU"

Bu sızma girişimleriyle mücadele ettim, engelledim. Bana yönelik Akşener'in kızgınlığının temelinde bu vardır. Parti içi muhalefet gibi muhalefet yapmadım, Akşener'e karşı genel başkanlık mücadelesinde de olmadım. Bu parti kurulurken, Türk milliyetçilerine vermiş olduğum bir söz vardı; bu partiye FETÖ, PKK ve diğer etnik bölücü unsurlar, milli devletin altını oyan kişiler sızamaz. Ben bu sızmayla mücadele ettim. Akşener, FETÖ ile mücadelemden rahatsız oldu.

'CHP'NİN UYDU PARTİSİ OLDU'

İYİ Parti'yi, CHP'nin uydu partisi haline getirmişlerdir. Bunu söyleyince bana kızıyorlar. Bana kızacağınıza CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na, İYİ Parti'yi aşağılayan Çanakkale İl Başkanı'na kızın. İYİ Parti'nin onurunu sattınız. Söylediklerimin kanıtı var.

'AKŞENER HDP'NİN KARS'I KAZANMASINA SESSİZ KALDI'

İYİ Parti'nin zarar görmemesi açısından, seçimler sürecinde sahaya çıkmadım ama istifamı da erteledim. İstifamın en büyük nedeni, 4 kez uyarmama rağmen, bana yalan söylenerek İdris Naim Şahin'in Ordu'dan büyükşehir belediye başkanı adayı gösterilmesidir. HDP, Kars'ı Akşener'in yanlış tutumundan dolayı kazandı.

Benimle Akşener, Akşener ile değişik yetkililer arasındaki görüşmelerin hepsi devlet kayıtlarında vardır, bir gün ortaya çıkacaktır. Akşener, HDP'nin kazanması karşısında sessiz kalmıştır, bu sürecin önünü açmıştır. Bu süreci durduracak mükemmel ötesi bir çözüm önüne konmasına rağmen bunu reddetmiştir.

'ALÇAKCA PROPAGANDA SÜRECİ BAŞLATILDI'

Hakkımda alçakça propaganda süreci başlatıldı. Benim hakkımda il başkanlarına mektup yollandı. Bununla ilgili suç duyurusunda bulundum. Akşener'e de uyarıda bulundum, üzerine gideceğimi söyledim.

'KARA LİSTEDE ÜSTÜ ÇİZİLECEKLER OLARAK AÇIKLANDIK'

Kumpas çok daha önce kurulmuş. Sonra kongrede Adana Milletvekili İsmail Koncuk ve ben aday olmadığımız halde bir kara listede üstü çizilecekler olarak açıklandık. Bu liste kimin tarafından oluşturuldu? Meral Akşener bu listeden haberi olmadığını söylüyor, Akşener'in yalan söylediğini biliyorum. Bu liste Meral Akşener ve Koray Aydın tarafından oluşturulmuş. Bu kara listeyi dağıttılar.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan