Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan uyuşturucu ile ilgili skandal sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Asıl vergiyi uyuşturucu kaçakçısından, organ kaçakçısından alacaksın" şeklindeki skandal sözleri, Müslüman Türk milletini zorbalığı ve zulümleriyle bezdiren CHP'nin geçmişte resmileştirerek eroin sattığı yılları akıllara getirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan uyuşturucu ile ilgili skandal sözler
24 Aralık 2020 01:00:00
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Asıl vergiyi uyuşturucu kaçakçısından, organ kaçakçısından alacaksın" şeklindeki skandal sözleri, Müslüman Türk milletini zorbalığı ve zulümleriyle bezdiren CHP'nin geçmişte resmileştirerek eroin sattığı yılları akıllara getirdi.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Asıl vergiyi uyuşturucu kaçakçısından, organ kaçakçısından alacaksın” sözleri CHP’nin uyuşturucu imalatı yaptığı dönemi akıllara getirdi. Tek parti döneminde çıkarılan kanunla ham afyon, tıbbî afyon, morfin, ham kokain ile kokain, ekgonin, tropo kokain ve türevlerinin imal, ithal ve ihracını Devlet inhisarına alan CHP, Müslüman Türk milletini devlet eliyle yıllarca zehirledi.

CHP eliyle uyuşturucu satışı

Alman ilaç şirketi Bayer’in kimyagerlerinden Dr. Felix Hoffman’ın 1897’de morfin üzerinden bulduğu eroin öncelikle ağrı kesici olarak kullanılsa da sonrasında büyük bir canavara dönüştü. Kısa zamanda bir ölüm makinasına dönüşen eroin 1925’te tüm dünyada yasaklanırken İstanbul’da üç adet ‘eroin fabrikası’ kuruldu ve uyuşturucu satışı, ‘Uyuşturucu Maddeler İnhisarı’nın kurulmasıyla devlet tekeline geçti. Böylece CHP devlet eliyle eroin satmaya başladı. Diktatör CHP tek parti döneminde gençlerimizi zehirlediği yetmiyormuş gibi uyuşturucu satışına binaen kurduğu fabrikaları ilaç üretimi yalanıyla savunup geçmişte imza attığı bu rezaleti örtbas etmeye çalışıyor. İlk eroin fabrikasının ardından 1929 yılı Mayıs ayında Eyüp’ün Bahariye semtinde “Ecza’yı Tıbbiye ve Kimyeviye (ETKİM) adıyla ikinci fabrika kuruldu. Levantenlerin, Rum iş adamlarının, Belçikalı sermaye gruplarının ortaklıkları olan bu fabrikayı “Türk Ecza-yı Tıbbiye ve Kimyeviye Şirketi” adıyla üçüncü Kuzguncuk’ta kurulan üçüncü fabrika takip etti.

İlk eroinmanlar Taksim’den

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi kurucularından Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman, ‘Keyf Veren Zehirler’ kitabında, 1926 yılında harap halde bulunan Taksim ‘Mecidiye Kışlası’nı afyon senteziyle uyuşturucu üreten bir fabrikaya dönüşmesinden şöyle bahsetmiştir: ”İlk eroinmanlar bana Japon fabrikasından geliyordu. Türk amele… Fabrikaya sapasağlam giren bu Türk amele yaparken koklamaya mecbur oldukları eroin tozu yüzünden yemeden içmeden kesiliyor, günden güne zayıflıyor, ayakta duramayacak hale geliyor, Valeryana düşkün kediler gibi mutlak o kokuyu arıyor, uyuşuk ve tembel bir adam oluyor, nihayet altı yedi ay sonra patron sen hastasın diye on para tazminat vermeksizin suyu alınmış limon kabuğu gibi kapı dışarı atıyordu.”

Gazetelerde eroin fiyatından şikâyet

2 Aralık 1933 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan bir haberde, Uyuşturucu Maddeler İnhisarı Umum Müdürlüğü merkezinin modernliğinden bahsedilerek banka tarzındaki binanın vatandaşlara ziyarete açık olduğu belirtiliyor. Dönemin gazetelerinden birinde yayınlanan bir başka haberde ise “Şehrimizdeki 20 bini aşkın mütecaviz eroinman büyük bir kriz içinde bulunmaktadır. Bir kilo eroinin fiyatının 100 bin lirayı geçmesi eroin içicilerini müşkül bir vaziyete sokmuştur” satırları durumun vahametini ortaya koymaya yetiyor.

Bozacının şahidi şıracı

CHP’li Mehmet Akif Hamzaçebi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu ve organ ticareti yapanlar ile kara para aklayanlardan vergi alacağız” şeklindeki skandal sözlerini savunarak Vergi Usul Kanunu maddesini gerekçe gösterdi. Hamzaçebi, “Tereddüt edenler için söyleyeyim. Bir faaliyetin suç olması bu faaliyetten elde edilen kazancın vergilendirilmesine engel değildir” paylaşımında bulunarak pes dedirtti.

uyuşturucu satışı açık artırma AKŞAM GAZETESİ 1930

eroin fabrikası

uyuşturucu devlet eliyle

lk eroinmanlar Taksim’den

cumhuriyet uyuşturucu 1

bozacının şahidi şıracı

cumhuriyet uyuşturucu 2

CHP eliyle uyuşturucu satışı