Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

VavaCars çıkmazı!

Her yerde 'garantili araç satıyoruz' diye reklamları dönen, bakımlı ve güvenilir vurgusu yapan VavaCars'tan araç aldığını söyleyen Ş. T, "Bakımını yaptık deyip sattıkları aracın 2 ay sonra bakım ışığı yandı. VavaCars çıkan masrafları ödemek istemeyince de, satarken bahsetmedikleri 'garanti belgesi'ne baksaydınız dediler" diyerek mağduriyetini dile getirdi.
VavaCars çıkmazı!
26 Aralık 2022 00:51:23
Her yerde 'garantili araç satıyoruz' diye reklamları dönen, bakımlı ve güvenilir vurgusu yapan VavaCars'tan araç aldığını söyleyen Ş. T, "Bakımını yaptık deyip sattıkları aracın 2 ay sonra bakım ışığı yandı. VavaCars çıkan masrafları ödemek istemeyince de, satarken bahsetmedikleri 'garanti belgesi'ne baksaydınız dediler" diyerek mağduriyetini dile getirdi.

Haber: Fırat İpek

Herkesin sorunsuz, kolayca ve özellikle güvenle araç almasını sağlamak için kurulan VavaCars, 2019 yılında faaliyete başladı. ‘İkinci el araç almanın ve satmanın kolay ve güvenilir yolu’ sloganını da tüm tanıtımlarda ön plana çıkaran VavaCars, bu ‘GÜVEN’ olgusunu perçinlemek için ünlü simaların yanı sıra sosyal medyada içerik üreten bazı otomotiv gazetecilerini de reklam videolarında oynatıyor. Firma, garantili ve bakımlı ikinci el araç satma gibi önemli hususlar konusunda da müşterilerine güvence veriyor.

Ortak nokta: Garanti ve bakım

Son zamanlarda yaşanan gelişmeler ve ‘sıfır’ araç tedarik sorunu da ikinci el araç pazarını hareketlendirdi. Böylece ikinci el araç alırken mağduriyet yaşamak istemeyen vatandaşlar, ‘kurumsal ve güvenilir’ firmalara yönelmeye başladı. Haliyle yoğun reklam ve PR çalışmalarıyla ‘güven’ vurgusunu ön plana çıkaran VavaCars da ön plana çıktı. Gözü kapalı VavaCars’tan araç aldıklarını söyleyen vatandaşların ortak noktası ‘Tam Kapsamlı Garanti Hizmeti’ ve sattıkları ikinci el araçların ‘her türlü bakımı’nın yapıldığının söylenmesi.

‘VavaCars’tan araç aldığıma pişman oldum’

Tüm bu gelişmelerin sonucunda Vavacars’tan araç alan birçok vatandaş, “Bakımlı diye aldığımız araçlar bakımsız çıktı. Çünkü kısa sürede bakım ışığı yanmaya başladı. Garantili araç satıyoruz diye her yerde reklam verdiler. Arıza veren aracı götürdüğümüzde; ‘garanti belgesine bakmadınız mı? Bu garanti kapsamı dışında’ dediler. Aldığımıza alacağımıza pişman olduk” diyerek mağduriyetini dile getirdi. VavaCars’tan araç alan vatandaşlardan biri olan Ş. T., araç alma sürecini ve yaşadıklarını anlattı.

vavacars-12AY-ONEMLI_ae899d70aad123cffd4b6b2f7bb30a5a.jpg

‘Bakımı yaptık’ dedikleri aracın ‘bakım ışığı’ yandı

Temmuz 2022’de Vavacars’tan 390 bin TL’lik aracı elden teslim aldığını söyleyen Ş. T., “Her yerde aracın 12 ay ve 25 bin km garantisi var reklamları karşıma çıkıyordu. Hatta aracı satarken, ‘merak etmeyin biz bakımını yapıyoruz’ öyle satıyoruz dediler. Koskoca VavaCars bu, ben de gönül rahatlığıyla aracı aldım. Tabi daha 2 bin km gitmeden ‘bakım ışığı’ yandı. Hemen firmayı aradım. Verdikleri numarayı aradım ve yetkili servise götürmemi istedi” diye konuştu.

2-3 ay olmadan arızalandı

T., “Aracımı bir yetkili servise götürdüm. Ekim’de ilk servise götürdüğümde bir şey yok dediler. Ekim ayının sonunda ise motor ışığı yandı. Tekrardan aynı servise gittiğimde bu kez arızayı tespit ettiler. Kısaca aracı alalı 2-3 ay olmuştu. Vites kutusu arıza verip, çalışmayı durduruyordu. Hata olarak robotize şanzıman vites geçiş arızası ortaya çıktı. Tamir bedeli 18 bin TL tuttu. Aracı satarken ‘bahsetmedikleri garanti kapsamı’ arıza çıkıp ödeme yapmaya gelince ortaya çıktı. Tamir masrafını ben ödedim” ifadesini kullandı.

Ne bilgi verdiler, ne belge!

T., “VavaCars’ın, ‘bakımını yaptık deyip, bakımını yapmadan sattığı’ aracım 2-3 ayda arızalandı ve 18 bin TL masraf çıktı. Masrafları karşılamadıkları gibi, garanti belgesine bakmadınız mı ödeme kapsam dışı dediler. Satarken ne bilgisini ne de kendisini vermedikleri garanti belgesini de, yaşadığım sorundan sonra ben arayıp istedim. Yoksa verecekleri yoktu” dedi.

Ayrıca Ş. T., ‘Tüketici Mahkemesi’ne yaptığı başvuruya 30 gün içerisinde cevap vermesi gereken VavaCars’ın hala yanıt vermediğini belirtti.