Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2324.53
BIST 100
9103.43
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Volvo yeni V60'ı gururla sunar

Yeter ki aileniz rahat etsin
Volvo yeni V60'ı gururla sunar
01 Mart 2018 10:14:00
Yeter ki aileniz rahat etsin

Konfor, güvenlik, ileri düzey teknoloji ve üst düzey sürüş keyfi deyince ilk akla gelen otomobil markası olan Volvo Cars, yine yaptı yapacağını ve beş kapılı, orta premium station modeli V60'ı tanıttı.

FIRAT İPEK

Premium otomobil üreticisi Volvo Cars, bugün beş kapılı, orta boy premium station modeli V60'ı tanıttı. Yeni V60, İsveçli markanın hem iyi görünüme sahip, hem de gündelik hayata uygun pratik otomobiller ürettiğini bir kez daha vurguluyor. Volvo Cars Başkan ve CEO'su Hakan Samuelsson, "Station aile otomobili sürücüsü, bizim işimizde nesillerdir önemli bir profil olmuştur. Şimdi yeni V60, bu geleneği onurlandırıyor ve onu daha da ileriye götürüyor" dedi.

'Lüks bir iç tasarım'

Yeni V60, ödüllü yeni XC60 ve sınıfının en üst seviyesi 90 Serisinde yer alan diğer dört otomobille birlikte Volvo Cars'ın Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA) üzerinde üretiliyor. SPA, şirketin geçtiğimiz yıllarda rekorlar kıran küresel satış performansının arkasında yatan birleştirici güç olarak biliniyor.

SPA tabanlı Volvo V60, lüks bir iç tasarım, artırılmış iç hacim, ileri bağlantı özellikleri ve Volvo Cars'ın en son sürücü destekleme ve güvenlik teknolojileriyle birlikte orta boy premium station sınıfına yeni bir standart getiriyor.

'V60, Volvo markasının tam ortasında'

Volvo Cars, Tasarımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Robin Page, "V60, Volvo markasının tam orta noktasında yer alıyor. Güzel bir orantıya ve duruşa sahip bu zarif otomobil aynı zamanda pratiklik ve çok yönlülük sunuyor" dedi.

'Bütün otomobillerini elektrikli üretecek'

Volvo Cars'ın otomotiv endüstrisinde bir ilk olarak, 2019 yılından itibaren tüm otomobillerini elektrikli hale getireceğini açıklamasına uygun olacak şekilde, V60'da iki adet elektrikli hibrit motor opsiyonu bulunuyor: Yeni T6 Twin Engine AWD Benzinli elektrikli hibrit motor 340 hp güç üretirken, T8 Twin Engine AWD Benzinli elektrikli hibrit motor 390 hp güç üretiyor

Hibrit olmayan diğer motor seçenekleri arasında benzinli T5 ve T6 motorlar, dizel tercih edenler için ise D3 ve D4 motor seçenekleri yer alıyor.

Yeni V60, standart olarak gelen bir dizi güvenlik özelliği sayesinde Volvo Cars'ın güvenlikte endüstri lideri olma pozisyonunu daha da sağlamlaştırıyor. 90 Serisi ve XC60'da yer alan ileri sürücü destek sistemleriyle birlikte V60 yollardaki en güvenli otomobillerden biri haline geliyor.

Renault Clio ve Megane sürüş keyfinizi tutkuya dönüştürecek

Renault Sport, özel seri Clio R.S. 18 versiyonu ile otomobil severler ve koleksiyonerleri fethediyor. Renault Sport Formula 1 dünyasından esinlenen, sınırlı sayıda üretilen bu özel seri sarı ve siyahın eşsiz uyumunu gözler önüne seriyor.

Clio R.S. serisinin en güçlü otomobili olan 220 EDC Trophy'den türetilen Clio R.S. 18, Renault Sport Formula 1 Takımı'nın yarış tutkusuna gönderme yapıyor. Aynı zamanda Renault'nun bu alanda 40. yılını kutladığı bu yıl, motor sporlarındaki birikimini yansıtıyor.

Yeni Megane R.S. ise 4CONTROL sistemi, daha güçlü 1.8 litre turbo motoru ve R.S. Uzman Takip sistemi gibi yüksek performans teknolojileri ile göz dolduruyor. Sport ve Cup olmak üzere iki versiyonu bulunan Yeni Megane R.S., manuel ve çift kavramalı otomatik vites kutusu ile motor sporları tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

Yerli otomobile biniyoruz, satışlar yüzde 11 arttı

Geçtiğimiz yılı üretim ve ihracatta tarihi rekorları kırarak kapatan Türkiye otomotiv sanayii, 2018 yılına üretimde son 10 yılın en iyi ikinci Ocak ayı performansını göstererek girdi. OSD'nin açıkladığı Ocak ayı verilerine göre, toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 3 azalarak 124 bin 347 adet düzeyinde gerçekleşti. Toplam otomobil üretimi ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9 azalarak 85 bin 368 adet oldu. Ocak ayı verileri ışığında üretim ve ihracatta 2017 yılına yakın bir başlangıç yapan otomotiv sanayii, yılın ilk ayında mevsimsel etmenlerden dolayı düşüş yaşasa da 2018 yılı başında istikrarını korudu ve pozitif sinyaller verdi.

'Ticaride üretim yüzde 13 arttı'

Toplam otomotiv pazarı 2018 yılının Ocak ayında geçtiğimiz yıl ile karşılaştırıldığında aynı seviyesini koruyarak 36 bin 53 adet düzeyinde gerçekleşti. OSD'nin açıkladığı verilere göre, bu dönemde otomobil pazarı ise yüzde 4 oranında arttı ve 26 bin 611 adete çıktı. Yerli otomobil satışları yüzde 11 oranında artış gösterirken, ithal otomobil satışları geçtiğimiz yılki seviyesini korudu.

OSD verilerine göre, ticari araç grubunda 2018 yılının Ocak ayında üretim yüzde 13 artarken, hafif ticari araç grubunda yüzde 10, ağır ticari araç grubunda ise yüzde 60 oranında artış yaşandı.

Dünya Toyota Corolla'ya biniyor

Dünyanın en çok tercih edilen otomobili olan Toyota'nın "efsane" modeli Corolla, 2017 yılında da liderlik apoletini taşımayı sürdürdü. 2017 yılında 150 ülkede satışa sunulan 3 bin 500'ün üzerinde modelin yer aldığı listede ilk sırayı 924 bin 118 adetle Corolla aldı. Corolla gerçekleşen satış adediyle tüm dünyada en yakın rakibini de 123 bin 738 adetlik farkla geride bırakmayı başardı. Toyota Türkiye'nin 45 bin 209 adet olan toplam satışının 26 bin 500'ü Corolla olarak gerçekleşti. Corolla bugüne kadar toplamda 46 milyonun üzerinde satış adedine ulaştı.

Ford Edge Cenevre Fuarı'nda sahne aldı

Ford, Cenevre'de SUV ailesinin en ileri teknoloji donanımlarına sahip aracı yeni Edge ile sahne alıyor. Yeni Edge ileri sürüş destek teknolojileri, daha sportif ve stil sahibi yeni tasarımı, 238 PS güç üreten yeni EcoBlue çift turbolu motoruyla ilk kez Avrupalı otomotiv tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

C37 Formula 1'in tozunu atacak

33 yıl aradan sonra pistlere geri dönen, Formula 1 tarihinin baş aktörlerinden Alfa Romeo, 2018 Formula 1 Şampiyonası'nda boy göstereceği yeni otomobili C37'yi görücüye çıkardı. C37, son teknoloji Ferrari güç ünitesi ve üstün aerodinamik özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Hyundai KONA ve i30 Fastback çok yakında Türkiye'de

Hyundai, iki yeni modeliyle dünyanın önde gelen tasarım ödülleri yarışmasından birincilikle ayrıldı. Otomotiv kategorisinde Yılın Tasarımı ödülünü alan KONA ve i30 Fastback, çok yakında Türkiye'de de satışa sunulacak.

Yeni Peugeot 508 dengeleri değiştirecek

Yeni Peugeot 508, sahip olduğu özelliklerle sınıfının dengelerini değiştiriyor. Uzunluğu ve tavan yüksekliği azaltılan Yeni Peugeot 508, artan genişliğinin de etkisiyle daha olgun ve dinamik bir görünüm sergiliyor ve D segmentinin standartlarını yeniden belirliyor ve markanın sınıf atlama stratejisini destekliyor.

Seat tutkunları Tarraco olsun dedi

SEAT'ın sosyal medya hayranları, markanın yeni SUV'unun ismini belirledi. 146 binden fazla kişinin katıldığı anket sonucunda, SEAT'ın yeni SUV'unun adı Tarraco oldu. Yeni SUV, Türkiye'de 2019'un ikinci yarısında satışa sunulacak.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan