Dolar (USD)
32.62
Euro (EUR)
34.61
Gram Altın
2523.76
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yalancının mumu yatsıya kadar yandı

Algı kanalı FOX TV'nin bir yalanı daha ortaya çıktı. Kumpas mağdurlarının kazandığı tazminatların ödenek yokluğundan verilmediğine ilişkin haberler anında yalanlandı
Yalancının mumu yatsıya kadar yandı
15 Ekim 2020 07:58:02
Algı kanalı FOX TV'nin bir yalanı daha ortaya çıktı. Kumpas mağdurlarının kazandığı tazminatların ödenek yokluğundan verilmediğine ilişkin haberler anında yalanlandı

FOX TV'nin algı haberlere bir yenisi eklendi. Kanalın Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy gibi kumpas davalarında mağdur edilen askerlerin maddi ve manevi tazminatlarının Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda ödenek olmadığı için verilmediği yalanı çöktü. Edinilen bilgilere göre, ceza davaları ile idare ve hukuk davaları kapsamında ilama bağlı (tazminat, alacak ve tapu sicili yanlış tutulması davaları ile işçi alacakları, rücüan tazminat) olarak ödenmesi gereken toplam 687 dosyadan; 505 adedinin (yaklaşık 75) ödendiği, 209 adet için de ödenek talep edildiği öğrenildi.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İstanbul Defterdarlığı'ndan alınan bilgilere göre, algı manipülatörü kanalda kumpas mağduru Muhammet Sait Çakır'la ilgili gerçeği yansıtmayan habere yer verildi.

Çakır'ın avukatı aracılığıyla 14 Eylül'de mahkeme kararlarına esas ödemelerin yapılması için Muhakemat Müdürlüğü'ne başvurduğu belirtilen açıklamada, "Muhakemat Müdürlüğümüzün 21.09.2020 tarih ve 526317 sayılı yazısıyla bakanlığımız Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü'nden 52.000 TL ödeneğin gönderilmesi talebinde bulunulmuş ve Muhakemat Müdürlüğümüz aynı tarih (21.09.2020) ve 526320 sayılı yazısıyla davacı vekiline ödeneğin talep edildiğine ilişkin bilgilendirme yapılmıştır. Muhakemat Müdürlüğü'nce bu mahiyette olan işlemlerde, CMK madde 142 gereğince kesinleşen davalarda davacı vekilinin ya da davacının başvurusu üzerine her dosya için münhasıran ve başvuru sırasına göre ödenek talep edilmekte olup, ödenek talep edilir edilmez başvurucuya bu hususta bilgilendirme yapılmaktadır. Söz konusu bilgilendirme yazısı Bakanlıkta ödeneğin olmadığı anlamı taşımamakta, sadece söz konusu dosya için ödenek talep edildiği anlamına gelmektedir. Bugüne kadar aynı nitelikteki dosyalarda bu şekilde defalarca kez ödeme yapılmıştır" denildi.