Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yeni kabinedeki isimlerin geçmişi başarılarla dolu

Türkiye'yi yönetecek yeni kabinedeki bakanlar; kendi alanlarında uzman, deneyimli ve başarılarla dolu geçmişleriyle öne çıkıyor.
Yeni kabinedeki isimlerin geçmişi başarılarla dolu
03 Haziran 2023 22:53:29
Türkiye'yi yönetecek yeni kabinedeki bakanlar; kendi alanlarında uzman, deneyimli ve başarılarla dolu geçmişleriyle öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı. Kabinedeki isimlerin kendi alanlarında uzman isimlerden seçilmesi dikkat çekti.

Mehmet Şimşek kendini kanıtladı

Yeni kabinede en çok konuşulan isimlerden biri Mehmet Şimşek oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan Mehmet Şimşek, daha önce de bu görevde bulunmuş ve başarıyla yürütmüştü.

Ali Yerlikaya ülkenin ülkenin dört yanında görev yaptı

İçişleri BakanıAli Yerlikaya, son olarak İstanbul Valisi olarak görev yapıyordu. Kariyeri boyunca Gaziantep, Ağrı, Tekirdağ ve Şırnak'ta da valilik yaptı. Bu sayede ülkenin dört bir yanında üst düzey bürokrat farklı sosyolojik yapıları birebir tanıma ve yönetme imkanı buldu.

Hakan Fidan kritik kararlarda masadaydı

Dış İşleri Bakanı Hakan Fidan, özellikle terör örgütü PKK ile mücadelede öne çıkan bir isim. MİT'in başındaki isim olarak istihbarat bilgisi oldukça yüksek ve Türkiye'nin son yıllarda aldığı hemen hemen bütün kritik kararlarda aktif rol oynadı.

Ermeni iddialarına karşı dik duran aile bakanı

Aile ve Sosyal Hizmetler BakanıMahinur Özdemir, evli ve 2 çocuk annesi. Belçika'da milletvekili olduğu dönemde sözde Ermeni soykırımını reddetmesi nedeniyle partisinden ihraç edildi. Türkiye'nin Cezayir büyükelçisi olarak görev yaptı.

Ordudan gelen savunma bakanı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, son olarak Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüttü. Daha önce jandarma ve kara kuvvetlerinin de başına geçmiş olan Orgeneral Güler, askeri geçmişi ile ordu üzerinde etkili bir isim.

Enerjinin başına uluslararası isim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uluslararası kuruluşlar bünyesinde enerji yönetimi ve düzenlemeleri alanında çalışmaları bulundu. Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlığı yaptı. Hala Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanlığını yürütüyor.

İŞTE İSİM İSİM TÜRKİYE'NİN YENİ KABİNESİ