Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yeni SUV PEUGEOT 5008 tek kelimeyle MÜKEMMEL

Dünyada ve Türkiye'de ürettiği modellerle fazlasıyla kendini ispatlamış bir marka olan Peugeot, SUV segmentinde de kendini ispatladı. Son olarak ürettiği 5008 modeliyle sektöre sınıf atlatan Peugeot, otomotiv tutkunlarını heyecanlandırdı. Sadece tasarımıyla bile binicileri kendine çeken marka, gelişmiş ileri teknoloji, pratiklik ve sürüş keyfiyle sektörü hareketlendireceğe benziyor.
Yeni SUV PEUGEOT 5008 tek kelimeyle  MÜKEMMEL
21 Ağustos 2017 13:20:00
Dünyada ve Türkiye'de ürettiği modellerle fazlasıyla kendini ispatlamış bir marka olan Peugeot, SUV segmentinde de kendini ispatladı. Son olarak ürettiği 5008 modeliyle sektöre sınıf atlatan Peugeot, otomotiv tutkunlarını heyecanlandırdı. Sadece tasarımıyla bile binicileri kendine çeken marka, gelişmiş ileri teknoloji, pratiklik ve sürüş keyfiyle sektörü hareketlendireceğe benziyor.

Dünyada ve Türkiye'de ürettiği modellerle fazlasıyla kendini ispatlamış bir marka olan Peugeot, SUV segmentinde de kendini ispatladı. Son olarak ürettiği 5008 modeliyle sektöre sınıf atlatan Peugeot, otomotiv tutkunlarını heyecanlandırdı. Sadece tasarımıyla bile binicileri kendine çeken marka, gelişmiş ileri teknoloji, pratiklik ve sürüş keyfiyle sektörü hareketlendireceğe benziyor.

Fırat İPEK

İstanbul Beşiktaş'taki Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen lansmanla tanıtımı yapılan Yedi koltuklu Yeni SUV Peugeot 5008 SUV segmentine tamamen yeni bir soluk getiriyor. Peugeot Türkiye, Yeni SUV 5008 modeliyle her geçen gün daha da büyüyen SUV pazarında üç temel hedefe odaklanmış durumda :

  • Markanın sınıf atlama stratejisini sürdürmek
  • SUV segmentinde referans bir marka olmak
  • SUV segmentinde podyumda yer almak

Üst düzey verimlilik sunan, hem dizel hem de benzinli motorlarla donatılan Yeni SUV Peugeot 5008, 153.900 TL'den başlayan fiyatlarla Eylül ayı itibariyle Türkiye'de satışa sunulacak.

SUV pazarı ilk nesil Peugeot 5008 modelinin lanse edildiği 2009 yılından bu yana farklı gövde tiplerinde yeni oyuncuların girmesiyle günümüz kullanıcısının beklentilerini karşılayacak şekilde gelişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda binek otomobillerinin gerisinde kalan SUV pazarı Avrupa'nın en çok satan üçüncü pazarı konumunda. Türkiye'de ise geçtiğimiz 6 yılda 3 kat büyüyen, gelişime ve yeniliğe sürekli açık bir pazar. Günümüz SUV modelleri sadece modern birer otomobil olmakla kalmıyor, aynı zamanda tüketiciye statü, gelişmiş ileri teknoloji, pratiklik ve sürüş keyfi vaat ediyor.

Peugeot'nun yükselişi

Peugeot Türkiye, tam 1 yılda 3 yeni SUV modelini pazara sunarak SUV dünyasında referans bir marka olmayı son derece iddialı bir hedef olarak belirledi. Söz konusu bu hedefin ilk aşaması geçen sene Ağustos ayında satışa sunulan SUV 2008 ile B SUV segmentinde toplam %10 Pazar payı elde ederek başladı. Akabinde C SUV segmentine iddialı bir giriş yapan ve Avrupa'da "Yılın Otomobili" seçilen Yeni SUV 3008'in lansmanından bugüne 5 bin adetin üzerinde satış ile bu hedefe emin adımlarla ilerliyor. Şimdi ise Yeni SUV Peugeot 5008, markanın sunacağı üçüncü SUV olarak bu iddialı hedefe ulaşmak için Peugeot SUV ailesinde yerini alacak.

Direksiyona geçtiğinizde benzersiz bir deneyim yaşacaksınız

Yenilikçi ve fütüristik Peugeot i-Cockpitu00ae'in en yeni ve güncel hali sürücü ve beraberindeki yolculara benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Kompakt boyutlara sahip direksiyon simidi, konsola entegre 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran ve 12,3 inç büyüklüğündeki dijital gösterge paneli gibi özelliklerle yeni Peugeot i-Cockpitu00ae üstün grafikleri ve şık animasyonlarıyla sürücünün hayatını kolaylaştırıyor.

Dokunma hassasiyeti yüksek kapasitif ekran sürücünün ihtiyacı olan bilgileri hızlı ve okunması kolay bir görünümle ekrana yansıtıyor. Sürücü bu ekran üzerinden: radyo, klima, uydu navigasyon, araç ayarları ve telefon gibi bilgilere kolaylıkla erişebiliyor.

Geniş bir yaşam alanı sunuyor

Peugeot Türkiye'nin Genel Müdürü Laurent Pernet ise, Yeni SUV Peugeot 5008, 2,8 metrelik dingil mesafesiyle SUV pazarınında öne çıkıyor. 4,64 metre uzunluğu ile segmentinde ideal boyutlar ortaya koyan Yeni SUV Peugeot 5008; Yeni SUV Peugeot 3008'den 19 cm ve önceki 5008 versiyonundan ise 11 cm daha uzun. Söz konusu boyut ve gövde orantılarıyla ideal dış boyutlar sunan Yeni SUV Peugeot 5008, aynı zamanda sürücü ve beraberindeki yolculara son derece geniş bir yaşam alanı sunuyor. Boyut artışına paralel olarak ikinci koltuk sırasında 60 mm daha fazla diz mesafesi sunuluyor. Yeni SUV Peugeot 5008, 780 litre VDA olan bagaj hacmi ile sınıfının en yüksek bagaj hacmini sunuyor" diyerek aracın konforunu anlattı.

Gösterişli dış tasarıma sahip bir SUV

Yeni SUV Peugeot 5008'in, bir otomobili SUV yapan bütün nitelikleri bünyesinde barındırdığını söyleyen Peugeot Türkiye Pazarlama Müdürü Mehmet Akın, "Yatay ve uzun motor kaputu, dik ve yüksek burun tasarımı, şişkin çamurluklar ve yüksek omuz çizgisi ile gösterişli görünüyor. Tüm versiyonlarda standart olarak sunulan tavan raylarıyla birlikte 1,64 metrelik yükseklik ise bu yapıyı destekliyor" dedi.

Akın, "Yeni SUV Peugeot 5008, profilden bakıldığında güçlü ve dinamik bir görünüm sergiliyor. Önden bakıldığında geniş radyatör ızgarası krom yüzeyiyle gösterişli bir görünüm sergilerken, parlak siyah şeridi ve 'aslan pençesi' formundaki LED arka stop lambaları ise karakteristik Peugeot SUV özellikleri olarak öne çıkıyor" diye konuştu.

3, 20 metre uzunluğundaki nesneler bile sığıyor

İkinci koltuk sırasındaki her biri uzunluk ve sırtlık eğimi ayarlı üç adet bağımsız katlanabilir koltuk son derece pratik bir şekilde katlanabilirken, üçüncü sıradaki bağımsız iki adet koltuk sadece katlanmakla kalmıyor aynı zamanda sadece 11 kg ağırlığı ve pratik mekanizmasıyla zahmetsiz bir şekilde yerinden çıkarılabiliyor. Katlanabilir ön yolcu koltuğu ile 3,20 metreye kadar uzunluğa sahip nesneleri taşımak için alan yaratılabilirken eller-serbest elektromotorlu bagaj kapağı ise kullanım kolaylığını destekliyor.

Jeep konforunu yaşamak isteyenler Ağustos fırsatını kaçırmayın

Jeep, yaz kampanyası ile dikkatleri çekmeye devam ediyor. Renegade modeli için "Yarısı Şimdi Yarısı Seneye" kampanyasına ağustos ayında da devam eden Jeep, Renegade Limited ve Longitude versiyonlarında farklı ödeme ve kredi seçenekleri sunuyor.

Jeep, en kabiliyetli küçük SUV'si Renegade sahibi olmak isteyenlere cazip fırsatlar sunduğu kampanyasını Ağustos ayında da sürdürüyor. 2017 model Renegade Limited versiyonlarında geçerli olan kampanyada 75 bin 800 TL'den başlayan iki eşit taksitli kredi imkanı sunularak; ödemenin yarısı 2017 yılının ağustos ayında, diğer yarısı da 2018'in Ağustos ayında gerçekleşiyor. Ayrıca dileyen müşteriler 40 bin TL'ye kadar 12 aya varan vadeyle 0 faizli kredi avantajından yararlanabiliyor.

Otomobil severler, Jeep Renegade Longitude versiyonlarında ise 30 bin TL'ye kadar 30 aya varan vadeyle 0.99 faizli kredi avantajlı ödeme seçeneklerinden faydalanabiliyor.

Hyundai Assan rekoru sever

İhracata başladığı 2002 yılından bu yana 1 milyondan fazla aracı yurt dışına göndererek Türk ekonomisine önemli bir katkıda bulunan Hyundai Assan, 2017 yılının ilk 7 ayında da kendi ihracat rekorunu kırdı. Türkiye'de ürettikleri araçların yüzde 90'ını 40'tan fazla ülkeye ihraç ettiklerini belirten Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, "İlk 7 aylık ihracatımızda tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık ve ciromuz da 4 milyar TL'den fazla gerçekleşti. Önümüzdeki dönemlerde de Türkiye ekonomisine en üst seviyede katkıda bulunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Toyota enerji devriminde öncü

Toyota, sadece su buharı salımı yapan yakıt hücresi teknolojisine sahip araçları ile temiz ve sürdürebilir çevreci otomobiller üretme konusundaki öncü rolünü de devam ettiriyor. Geleceğin enerji kaynakları arasında gösterilen hidrojeni yakıt olarak kullanan bu araçlar "0" CO2 salımı ile dikkat çekerken, konforu, sürüş keyfi, 3 ila 5 dakika arasında doldurabilen deposu ile birlikte geleneksel motorların ulaştığı menzil ve hızı da sunuyor.

İlk seri üretim hibrit otomobilini 1997 yılında piyasaya çıkaran Toyota, 2014 yılından itibaren de başta Japonya olmak üzere hidrojen yakıtlı Mirai'yi de sunarak bir ilki gerçekleştirmişti. Toyota son olarak da Yakıt Hücreli Kamyon ve Yakıt Hücresiyle çalışan jeneratörlerini tanıttı. Çevreci ve sürdürülebilir ulaşım için vizyonunu geliştirdiği yeni teknolojiler ile ortaya koyan Toyota, enerji devriminde "öncü" rolünü devam etme kararlılığını da gösteriyor.

Opel Insignia

50 bin satış adetine ulaştı

Opel'in yeni amiral gemisi Insignia Avrupa genelinde 50 bin sipariş sayısını kısa bir sürede yakalamayı başardı. Yeni modelin sınıfında lider teknolojik özellikleri, çarpıcı tasarımı ve konfor özellikleri bu tercihte rol oynayan ana unsurlardan sadece birkaçı. Ülkemizde de Haziran'da pazara sunulan Yeni Insignia'da başlangıç fiyatı 124 bin 750 TL. Ayrıca Ağustos kampanları da devam ediyor.

Ödül avcısı Audi

Audi modelleri 2017 yılının Mayıs-Temmuz ayları arasında teknoloji, tasarım ve performanslarıyla birçok prestijli ödüle layık görüldü. Audi ayrıca Temmuz ayında başarılı bir satış performansı gösterdi. Temmuz ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre satışlarını yüzde 3.5 artıran Audi, 154 bin 600 otomobil satışıyla tarihindeki en yüksek Temmuz ayı satışına ulaştı. Audi'nin Ocak ayından bu yana toplam satışı ise 1 milyon 63 bine ulaştı.

Automovil Panamericano Dergisi, Meksika'da "2017'nin En İyi Otomobillerini" seçti. Audi A1, "alt-kompakt" kategorisinde ilk sıraya yerleşirken, "En İyi Kompakt Sedan" ödülünün sahibi üst üste ikinci kez Audi A3 Sedan, oldu. "En İyi Orta Büyüklükteki Premium Otomobil" kategorisinde birinci gelen Audi A8, aynı zamanda "Yılın En İyi Otomobili" ödülünü de kazandı. Audi Q7 ise, büyük premium SUV kategorisinde "Master Test" ödülüne layık görüldü. Sıralamanın yüzde 40'ı okuyucuların oylarıyla belirlenirken, geriye kalan yüzde 60'ında Meksikalı dört otomotiv gazetecisinin görüşleri temel alındı.

APEAL araştırmasında üç kategoride en üst sıraya yerleşti

Audi modelleri, J.D. Power APEAL araştırmasının üç kategorisinde rakiplerinin önüne geçti. Otomobil Performansı, Uygulaması ve Tasarımını ele alan APEAL araştırması, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yeni otomobil sahiplerinin, 90 günlük kullanım sonundaki memnuniyet düzeylerini inceliyor. Araştırma kapsamında otomobil sahipleri, yeni otomobillerini motor, şanzıman, konfor, klima, ses sistemi ve tasarım da dahil olmak üzere sekiz alanda değerlendiriyorlar. Audi A4, "Kompakt Premium Otomobiller" arasında ilk sırada yer aldı. A7 modeli "Orta Büyüklükteki Premium Otomobiller" kategorisinde ilk sırayı bir rakibiyle paylaştı. Araştırma, 22 yıldır gerçekleştiriliyor.