Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2436.37
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Düşen baraj puanı 2021 YKS'yi etkileyecek mi?

'2021 YKS baraj puanı düştü mü?' sorusu en çok merak edilen sorulardan biriyken, beklenen açıklama geldi. YÖK alınan kararın bu sene için geçerli olup olmayacağına dair detayları da paylaştı.
Düşen baraj puanı 2021 YKS'yi etkileyecek mi?
10 Ağustos 2021 20:14:19
'2021 YKS baraj puanı düştü mü?' sorusu en çok merak edilen sorulardan biriyken, beklenen açıklama geldi. YÖK alınan kararın bu sene için geçerli olup olmayacağına dair detayları da paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle YKS'de ilave ek yerleştirme baraj puanları düşürüldü. YÖK, merkezi ve ek yerleştirme işlemlerinde daha önce ilan edilmiş olan baraj puanlarında herhangi bir değişikliğe gidilmediği vurguladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2021-YKS işlemlerine mahsus olmak üzere, merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için "ikinci ek yerleştirme" yapılacağını açıkladı.

Bu ek yerleştirme imkanından Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı asgari 140, Alan Yeterlilik Testleri/Yabancı Dil Testi (AYT/YTD) puanı asgari 170 olan adayların da faydalanabileceğini duyurdu.

Koronavirüs etkili oldu

2021-YKS sonuçlarının etraflıca değerlendirildiği ve küresel çapta devam eden COVID-19 salgınının Türkiye'deki eğitim ve öğretim alanındaki olumsuz etkileri de dikkate alınarak, yükseköğretim kurumlarının mevcut kapasitelerinin en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla yeni kararlar alındığı ifade edildi.

AYT/YDT puanı 180 ve üzerinde olan adayların "merkezi yerleştirme" ve "ek yerleştirme" işlemlerinde puan ve başarı sıralarının korunacağı vurgulanan açıklamada, tercih ve yerleştirme sürecinin daha önce ilan edildiği şekilde tamamlanacağı ifade edildi.

"Boş kalan kontenjanlar için ilave bir tercih fırsatı tanındı"

Açıklamada, 2021-YKS işlemlerine mahsus olmak üzere merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için "ikinci ek yerleştirme" yapılacağı, merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlara verilecek bu ikinci ek yerleştirme imkanından TYT puanı asgari 140, AYT/YTD puanı asgari 170 olan adayların da yararlanabileceği belirtildi.

Böylelikle merkezi ve ek yerleştirme işlemlerinde daha önce ilan edilmiş olan baraj puanlarında herhangi bir değişikliğe gidilmediği vurgulanan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Boş kalan kontenjanlar için ilave bir tercih fırsatı tanınarak TYT Puanı 140 ve üzerinde olan adaylar ile AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar için ikinci ek yerleştirme işlemleri esnasında tercihte bulunma imkanı verilmiştir. Buna göre ikinci ek yerleştirme işlemleri sürecinde TYT puanı 140 ve üzerinde olan adaylar 'önlisans programlarında', AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar 'lisans programlarında' boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabileceklerdir."