Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2501.00
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yüksekova'da 'beyincik sarkması' ameliyatı yapıldı

Beyincik sarkması teşhisi konulan 40 yaşındaki kadın, Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu
Yüksekova'da 'beyincik sarkması' ameliyatı yapıldı
04 Temmuz 2013 14:27:00
Beyincik sarkması teşhisi konulan 40 yaşındaki kadın, Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu
Yüksekova ilçesinde, beyincik sarkması teşhisi konulan 40 yaşındaki kadın, Yüksekova Devlet Hastanesinde ilk kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
Yüksekova ilçesinde oturan ve yaklaşık bir senedir şiddetli baş ve boyun ağrısı nedeniyle yatalak duruma düşen 40 yaşındaki Nazdar Zerender, tedavisi için sürekli Van ve Ankara'ya giderek tedavi olmaya çalıştı.
Ancak ailenin yaşadığı maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavisi tamamlanamayan Zerender, son çare olarak Yüksekova Devlet Hastanesine başvurdu. Beyin ve Sinir Cerrahi bölümüne yatırılan 4 çocuk annesi Zerender için halk arasında beyincik sarkması olarak bilinen "chiari malformasyonu" tanısını koyan Opr. Dr. Hasan Üçüncü ameliyat kararı aldı.
Yüksekova Devlet Hastanesinde ilk kez yapılan ve 4 saat süren beyin ameliyatı sonrası Zerender, sağlığına kavuştu.
Ameliyat hakkında gazetecilere bilgi veren doktor Hasan Üçüncü, hastanelerinde ilk defa beyincik sarkması ameliyatını yaptıklarını ve bu operasyonun genellikle büyük hastanelerde yapıldığını belirtti.
Üçüncü, "Hastamız bize şiddet baş ağrısı, boyun ağrısı, ense sertliği, kollarda ve ayaklarda güçsüzlük ve dengesizlik şikayetleriyle geldi. Daha sonra çekilen MR ile halk arasında beyincik sarkması olarak bilinen durumu tespit ettik. Bu doğumsal ve nadir görülen bir hastalıktır. Hasta ve hasta yakınlarına ameliyat önerdik. Ameliyatı kabul ettiler ve hastamızı hemen ameliyata aldık. Ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Hastamızın durumu şimdi çok iyi, yakın bir zamanda taburcu edeceğiz" diye konuştu.
Hasta Zerender de Kürtçe yaptığı konuşmada, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek, doktora teşekkür etti.
Sürekli Van ve Ankara'ya tedavi olmak için gittiğini ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamadığını belirten Zerender, "Son çare olarak buraya başvurduk. Çok şükür yapılan başarılı ameliyatla sağlığıma kavuştum. Doktorum gösterdiği büyük başarı sayesinde yaşıyorum. Doktoruma çok teşekkür ederim" dedi.