Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2438.09
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yüzbinler öldürülüyor batı sadece konuşuyor

Başbakan Erdoğan, 'Suriye'de yüzbinler öldürülüyor peki batı nerede? Şu ana kadar ne yaptı? Sadece konuşuyor' dedi.
Yüzbinler öldürülüyor batı sadece konuşuyor
03 Eylül 2013 16:44:00
Başbakan Erdoğan, 'Suriye'de yüzbinler öldürülüyor peki batı nerede? Şu ana kadar ne yaptı? Sadece konuşuyor' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kamu Denetçiliği Kurumunca düzenlenen Uluslararası Kamu Denetçiliği Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, Suriye'de şu anda yüzbinlerce insanın öldürüldüğünü ve öldürülmeye devam edildiğini hatırlatarak, bu süreçte Batı'nın ve Avrupa Birliği'nin sadece konuştuğunu hiçbir adım atmadığını, Mısır'daki askeri darbeye 'darbe' diyemediklerini vurguladı.
Ağaç dikme noktasında lokomotifiz
Başbakan Erdoğan, "Yeşile hayranım, hastayım. Bu işi çok severim ve bize adeta 'çevre düşmanı' gibi bir yaklaşım içerisinde olmak inanın bize karşı çok büyük bir haksızlık olur" ifadelerini kullanarak, "AB üyesi ülkelerle biz ağaç dikme noktasında şu anda rekabetteyiz, biz ön alırız. Biz bu konuda vagon değiliz, lokomotifiz" dedi.
Biz Avrupa'ya Fransız değiliz
Avrupa'nın her yerinde yeri gelince ağaçların sökülüp başka bir yere nakledildiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bunları hep görürüz biz. Avrupa'ya Fransız değiliz, Avrupa'yı tanırız, biliriz ve o makineleri nasıl ürettiklerini de biliriz" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Tutuklu ve hükümlü gazeteciler konusunda Avrupa ve dünya kamuoyu sistematik şekilde tamamen yanlış bir şekilde bilgilendirilmektedir. Türkiye'deki ifade özgürlüğü konusunda aynı çevreler yine son derece yanıltıcı biçimde bilgilendirilmektedir. Türkiye'de toplumsal olaylara müdahale temel hak ve özgürlüklerin kullanılması konularında aynı şekilde dünya ve Avrupa kamuoyu sistemli şekilde yanlış yönlendirilmektedir. Biz şu özeleştiriyi çok büyük bir memnuniyetle yaptık ve yaparız. Tabii ki 'yüzde yüz herşeyi çözdük' böyle bir iddianın içinde değiliz. Ama ben şunu rahatlıkla söyleyebilirim, örneğin bir seyahatte Almanya'daydım, oradan birileri bize doğru yöneldi, Alman polisi hemen gitti bileğine sarıldı, dirseğinden çevirdi, yere yatırdı ve tekmeledi. İngiltere'de Londra'da neleri yaşadık hep birlikte izledik. Fransa'da aynı şekilde neleri gördük. Bu kötü örnekleri örnek olarak almıyoruz ama bizim polisimiz dayak yemiştir bir çoğu yerinde son anına kadar tahümmül etmiştir. Biberli gaz veya biber gazı sıkmak AB mevzuatında zaten var. Burada açısını, derecesini isabetli bir şekilde kullanmamış olabilir ki bunlar hakkında zaten gereği yapılıyor, o ayrı mesele ama 'biber gazı kullanılamaz' diye bir şey AB müktesebatında da mevzuatında da yok."
Zihniyet devrimi çok geriden geliyor
Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de son 11 yılda çok önemli reformlar yaptığımız halde zihniyet devrimi çok geriden geldiği için reformlarımız tam manasıyla topluma, bireye, vatandaşa yansıması zaman almaktadır. Zihniyet değişiminin vakit alacağını elbette biliyoruz. Ancak zihniyet değişiminin er ya da geç mutlaka gerçekleşeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye'de toplumunun yeniliklere her zaman açık olduğunu, yenilikleri çok hızlı şekilde benimsediğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bürokrasinin de yenilikleri hızla benimsemesi, yani topluma ayak uydurabilmesi için kararlığımızdan asla taviz vermiyoruz" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şu anda yazarken çizerken bırakın eleştiriyi, eleştiri sınırlarını aşarak bize hakaret etme özgürlüğüne sahip olanlar şu anda bizi, 'bizim düşünce özgürlüğümüz yok' diye eleştiriyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Küfre varıncaya kadar bunları yapabildikleri halde hala kalkıp 'özgürlüğümüz yok' diyebiliyorlar."
Hükümetimize karşı bir karalama kampanyası olmuştur
Başbakan Erdoğan, "Avrupa Birliğinin veyahut da bazı çevrelerin hükümetimize karşı bir karalama kampanyası olmuştur ve biz, bunun AB'deki dostlarımız tarafından yürütülüyor olması Avrupa'nın Türkiye hakkında son derece yanlış bilgilendirilmesi için özel bir gayretin gösterildiğini görüyoruz" ifadelerini kullanarak, "Tutuklu ve hükümlü gazeteciler diyorlar, bunu Adalet Bakanım defaatle Avrupalı dostlarımıza anlattı. Tutuklu ve hükümlü gazeteciler konusunda Avrupa ve dünya kamuoyu, sistematik şekilde tamamen yanlış bir şekilde bilgilendirilmektedir" şeklinde konuştu.
Demokrasi samimiyetimizi ortaya koyduk
11 yılda yaptıkları reformlarla demokrasi konusundaki samimiyetlerini ortaya koyduklarını belirten Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bizi eleştirenlerle, bizi dünya kamuoyuna şikayet edenlerle Türkiye'de yıllardır değişimin ve demokrasinin önünde duran kesimler maalesef aynıdır. Dikkatinizi çekiyorum, Türkiye'yi dünyaya ifade özgürlüğü olmayan bir ülke olarak lanse edenlerle içeride çözüm sürecine karşı çıkanlar aynı kişilerdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin seçimle demokratik yollarla gelmiş, demokrasiyi güçlendiren Hükümetini dünyaya diktatör olarak lanse edenler aynı kişilerdir."