Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2503.89
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Nisan 2023

300 milyar dolar neyin karşılında gelecek

Sayın Kılıçdaroğlu iktidarının ilk altı ayında Türkiye’ye 300 milyar dolar getireceğinin propagandasını yapıyor. Eyvallah, biz de bu paranın gelmesini isteriz ancak bu kadar büyük para neyin karşılığında gelecektir?

Bu soruyu sormak hakkımız çünkü…

Para için savaşlar çıkarıp ülkeler işgal eden Emperyalizm, karşılığını daha fazla almadan kimseye tek kuruş vermez.

Türkiye’nin uzun yıllar borçlandırıldığını biliyorsunuz. Bu yolla ülkeler IMF ve büyük tefeciler eliyle ekonomik işgale uğratılıyor. Haraca bağlayıp iliklerine kadar sömürüyorlar. Türkiye bu beladan Erdoğan sayesinde kurtulmuştu.

Devlet aklı büyük akıldır gerçekliği kabul eder. Rüyalara yeri yoktur. Mutfakta video çekmekle devlet yönetilemez. Kaldı ki, ‘getireceğim’ denilen para bir ülkenin tapusunu alacak kadar büyük bir paradır.

Hırs kişiye gerçekleşmeyecek şeyleri vaat ettiriyor. Geçmişte bir reklam filminde şu slogan kullanılmıştı, “ağzı olan konuşuyor.” Devlet yönetimi ciddi iştir, akla gelen her şey söylenmemelidir.

Hatırlayın, geçmiş yıllarda ülkemiz bu tür vaatlerde çok zarar gördü. Türkiye, defalarca ekonomik ve yönetsel krizlere maruz kaldı, iflasın eşiğine kadar getirilmiştik.

Geçmiş yıllarda, IMF ile yapılan Stand-by anlaşmaları krizden çıkmanın çaresi olarak görülüp ekonomi yönetimi IMF’nin emrine verilmişti. Bu yolla milletimizin sırtına 25 milyar dolar borç bindirilmiş ve bu borcun son taksidi 2013 yılında Erdoğan tarağından ödenmişti. Böylece Türkiye rahat bir nefes aldı.

Bugün de Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye’ye 300 milyar dolar getireceğim” dediği şey, Türk ekonomisinin yeniden IMF’in emrine verilmesi demektir. Bu kadar büyük bir parayı kardeş kardeşe vermez.

Türkiye’de bir kitle var. Yalan ve dolana çok inanır. Sorgusuz sualsiz biat etmiş Erdoğan karıştı bu kitle sayesinde taş üstüne taş konulmayan İzmir yıllardır el değiştirmiyor. İnatla ‘dinimden dönerim de partimden dönmem’ ısrarı sürüyor.

Yıllarca iktidar yandaşı ve biatçı deyip küçümsenen bir kitle var ki onlardan daha demokrat ve özgür düşünüyor. Beğenmediklerini değiştiriyorlar. İstanbul bu nedenle CHP’nin eline geçti. Kimin kitlesinin uzaktan kumandalı, biatçı ve yanlışta ısrar ettiğini görüyorsunuz değil mi?

Erdoğan düşmanlığında edep sınırlarını aşmış gözü dönmüş bir kitle daha var ki, tam bir acil vakalık! Allah korusun, Türkiye işgale uğrasa kılları kıpırdamayacak desek yerindedir. Sosyal medyada görüyorsunuz, yatıp kalkıp Erdoğan’a hakaret ve beddua ediyorlar.

Geçmişten hiç ibret alınmıyor.

Babalarımız Türkiye’nin tek düğme bile üretemediği ve oluk oluk kardeş kanının aktığı yıllara şahit oldular. İktidar bir vaat ediyorsa muhalefet bunun bir kaç katını vaat ediyordu. Geriye iflasın eşine gelmiş bir Türkiye bıraktılar.

Bugünkü muhalefet de eskilerin yolundan ilerliyor. Bol keseden sallıyor. Ya, vaat edilen şu yedili Cumhurbaşkanı Yardımcısı için ne dersiniz?

Yedi başlılıktır, birinin doğru dediğine diğerinin yanlış demesi, devletin kilitlenmesi demektir.

Milyon TL maaş ve saltanat kurmak demektir. Getireceklerini söyledikleri 300 milyar doların ne için kullanılacağı şimdiden belli olmuştur.

Para bulmak için hiç uzağa gitmenize gerek yoktur. Size tavsiyemiz, yönetiminde adamlarınızın olduğu İş Bankası’ından gidip bu parayı isteyin. Değil size 300 milyar dolar vermeyi karşılıksız tek kuruş bile koklatmazlar.

İhtiras en başta taşıyana zarar veriyor, bedeli de çok ağır oluyor. Allah, hiç kimseyi ihtirasları ile imtihan etmesin.

İnşallah, milletimiz 14 Mayıs’ta ağır bedeller ödeyecek bir karar vermez.