Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2436.24
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Ocak 2020

Anneni mi Seviyorsun, Babanı mı?

Çocuk olup da bu soruya muhatap olmayanımız var mı? Sanmam. Çok zordur bu soruyu cevaplamak. Birini tercih ederken, diğerini ölüme yolcu ediyormuşum gelirdi hep bana. Onun için çocuklarıma sormadım hiç.

Oysa, bazı sorular vardır ki tereddütsüz cevap verebilirsiniz ona. Örneğin, Vatan mı düşman mı tercihindir, sorusu cevaplanması kolaydır. Elbette insan yaşadıkça, herkese kolay gibi gelen soruları bazıları için hiç de öyle olmadığına şahit oluyorsunuz.

82 milyonun kardeşliğinden dem vurup bu birliği yıkmaya çalışanlardan taraf olmak da zor geliyor bazılarına.. Tıpkı annen mi, baban mı sorusunda olduğu gibi. Ülkemizdeki karşı mahallenin böyle bir sıkıntısı olduğu ayan beyan ortada maalesef.

Sosyal medyada da, halk arasında da bu ikiyüzlü siyasete tepki var. Bir yanda terörü kınama rolleri yapıp öbür yanda terör suçu işlemiş Demirtaş’ın bir teröristi konu alan tiyatro oyununa izleyici olarak eşlerini yolla.

İşte, Vatan mı Siyasi ihtiras mı tercihi, anneni mi çok seversin babanı mı sorusunda olduğu gibi zor bir tercihe zorluyor bunları ama gel gör ki ne zorlanma var ne de bi şey.!
Açıkça teröristlerin arkasına saklanarak çirkin bir kurtarıcı rolü oynanıyor. Bunun adına ihanetten başka ne denebilir ki?



Oysa hep iyi niyetli uyarılarımızı söyledik.

Terör ile arasına mesafe koyamayan ve iradesi terör örgütünün elinde olan HDP ile işbirliği hiçbir iktidar hırsı ile açıklanamaz.
Vatandaşın aklında bunların hain olduğu şüphesi oluşuyor. Çok da haksız sayılır mı?


Türkiye’de iktidar mı istiyorsun, halka güven. Ak Parti’yi seçimlerde yenmek için yönetimine aday olduğun bir Devletin düşmanları ile işbirliği de nedir? Yarın öbür gün velev ki, geldin iktidara onlara iktidar nimeti olarak ne vereceksin? Savunma veya İçişleri Bakanlığını mı?

Yarını olmayan politikalar sadece toplumsal gerilim yaratır. Bundan ilk önce zararı CHP ve bütünleştirmeye çalıştığı muhalefet görür. Çünkü, bu ülkenin oturmuş bir seçmen profili var. % 65 sağ % 35 sol bir yapı ki, buna HDP oyu da dahil. Hangi mantıki metot bu bileşenleri bir araya getirmeye çalışır? Bana öyle geliyor ki sadece ahmaklar.

Muhalefetin bu gayri Milli tavrı ülkenin dış politikasına da yansıyor. Libya politikasında Akdeniz’de olmadığımız tezleri hükümetin el altından ördüğü güçlü bloğa tosladı.
Uluslararası meşruiyet de sağladığı halde Libya’nın meşru hükümeti yerine darbeci Hafter’i muhatap almaya yönlendirmeye çalışmak da aynı bilgisizliğin ürünü.

Normal ülkelerde iktidarın yoğun eleştiri alacağı bir durumda, bizdeki gibi muhalefete sahipsen kafanı kaldırıp da başka bir şey görme şansın yoktur. Onun için de Sayın Erdoğan’ın en şanslı olduğu noktalardan biri de muhalefetin bu pejmürde hali değil mi?
Sayın Erdoğan, bu durumdan memnun olmadığını zaman zaman dile getiriyor ama bu amaçsız muhalefetin kendini sorgulaması gerekmektedir.

Allah’a emanet olunuz.